Home + Marktplaats ergernissen…

Marktplaats ergernissen…

Laten we voorop stellen dat ik een groot fan ben van Marktplaats. Afgelopen week ook weer twee pakketjes verzonden, waaronder een grote met een een partij kleding van Milan dat hem te klein was geworden. Heel erg leuk natuurlijk allemaal, maar soms gaat er het nodige aan vooraf voordat je naar het Postkantoor kan wandelen met je pakketjes.

Deze Marktplaats ergernissen zijn de afgelopen weken allemaal voorbij gekomen en het zit me hoog 😉 Daarom deel ik ze vandaag met je en ben ik heel benieuwd of jij deze ook kent. Of misschien vind je mij wel een enorme aansteller, dat kan natuurlijk ook.

Zit je er klaar voor? Afstrepen maar!

 • Bieders die nergens meer op reageren. Deze staat met stip op nummer 1. Dan heb je een bod gekregen dat je wilt accepteren en die persoon reageert nergens meer op. Verwijder dan je bod of geef aan dat je er vanaf ziet, dan kan ik het bod zelf verwijderen.
 • Bieders die tien minuten geleden een bod hebben geplaatst waar jij je in kan vinden, jij mailt hen vervolgens terug en dan zeggen ze opeens ‘sorry, ik heb net een andere gekocht’. In tien minuten tijd! Het is natuurlijk hun goed recht het ergens anders te kopen, maar dan denk je het verkocht te hebben en dan blijkt het weer niet zo te zijn. Dat is soms best frustrerend.
 • Bieders die andere bieders iedere keer met €0,01 overbieden. Ik vind dat dus echt zonde van de tijd…
 • De bieders die weten wat iets waard is en dan heel erg laag bieden. Ik weet dat de ‘Bieden vanaf… knop’ bestaat, maar die gebruik ik zelden omdat ik dan weer bang ben dat het mensen afstoot. En ik snap wel dat mensen dat doen, het valt immers te proberen, maar toch irriteer ik mij er soms echt aan.
 • Ik heb het weleens gehad dat mensen vroegen of ik kleding van Milan wilde opmeten van oksel tot oksel. Dit deed ik allemaal braaf en vervolgens mailde ik alles door. Nooit meer wat gehoord…
 • En dat geldt ook voor alle vragen die je beantwoordt en extra foto’s die je stuurt. Ik vind het asociaal als je niets meer van je laat horen.

Dit waren mijn ergernissen. Toch ben ik, zoals ik in het begin al zei, wel echt fan van Marktplaats en zijn dit de rotte appels waar je mee te maken hebt. De meeste mensen zijn wel met goede bedoelingen op zoek naar een koopje.

Ik ben nu natuurlijk wel heel benieuwd naar jouw Marktplaats ergernissen. Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 22 augustus 2015 / 19:27

  Ah ja, ik herken je ergernissen. Zó vervelend als mensen niks meer laten horen… Ik verkoop zelf ook regelmatig dingen op Marktplaats, en echt élk punt die je beschrijft herken ik. Maar goed, het levert wel weer wat geld op, dus die ergernissen neem ik maar voor lief!

 2. 23 augustus 2015 / 00:47

  Ik verkoop heel veel via marktplaats. Maar ik herken het zeker.
  Vooral als men 1,5 week bezig bent en je gewoon hwbt aangegeven dat het minomaal x bedrag moet zijn. Of ze geven je het adres door maar storten het gld niet. (Ni weet ik niet of zij ook daar wonen) maar dan denk ik, zijn het serieuse mensen of bieden zij op allerlei zaken en halen vervolgens marktkooplieden door elkaar….. Echt vervellend.
  Een tip. Ik ga niet meer alles opzoeken en uitzoeken. Ze krijgen van mij een normaal en goed antwoord. Als zij daar niet mee kunnen leven dan helaas. Maar ik steek er per bod een bepaalde tijd in niet minder maar zeker ook niet te veel.

 3. 25 augustus 2015 / 00:39

  Zo herkenbaar! Vooral dat lage bieden! Vreselijk. Als ik er niks voor wil hebben zet ik het wel op een weggeefgroep op fb of breng ik het naar de kringloop. En ook die 1 cent bieders zijn heel irritant haha