Home + Mama’s Money Issues | Waarom ik moet blijven werken

Mama’s Money Issues | Waarom ik moet blijven werken

Op Mamablogger blog ik regelmatig over onze persoonlijke financiën en vind ik het belangrijk daar ook eerlijk over te zijn. Ook heb ik regelmatig verteld over waarom ik graag wil blijven werken. Naast het willen blijven werken is er ook een financiële noodzaak. Wij kunnen het ons simpelweg niet veroorloven als één van ons zou stoppen met werken voor een werkgever. Ik zou dan natuurlijk voor mijzelf kunnen gaan werken, maar dan nog zou er niet genoeg binnenkomen…

Ons inkomen

Patrick heeft een modaal inkomen en werkt per 1 maart weer fulltime omdat zijn ouderschapsverlof er dan op zit. Hij heeft geen extreem hoog salaris en op zijn salaris zouden we het dan ook zeker niet redden. Stel nu dat hij daar nog zo’n €400,- bovenop zou verdienen, dan zouden we het nog niet redden op één salaris. Onze hypotheken zijn op zich niet zo hoog (lang leve de lage rente!), maar de vaste lasten daarentegen zijn wel hoog. Verder hebben we twee kinderen, sparen we en ben je in een koophuis nooit echt klaar. Als we alles bij elkaar optellen en dat van één salaris af zouden halen, houden we simpelweg niets over. Ik ben heel benieuwd hoe anderen dat doen, maar bij ons kan het echt niet.

Veel gezinnen redden het bijvoorbeeld met ruim €2000,- per maand. Bij ons moet daar echt wel wat bij hoor.

Maar je kunt toch ook voor jezelf beginnen?

Dat doe ik ook met Mamablogger naast mijn werk en dat gaat mij in principe prima af. Ik kan iedere dag één of meerdere blogs online zetten en samenwerkingen aangaan. Dat laatste is leuk voor de extraatjes, maar het is geen noodzaak. Geld dat ik verdien met Mamablogger gebruiken we voor in huis, nieuwe kleding voor de jongens en leuke dingen. Zo hebben we daar een nieuwe bank van gekocht, laten we er binnenkort een binnenmuur van isoleren en wil ik er in het voorjaar een nieuwe schutting van kopen. Ik zet het in voor kleine spaardoelen. En ik besef mij dat dat echt een luxe is.

En daar zit nu net de crux. Ik kan er misschien wel uithalen dan dat ik nu doe, maar ik heb een goed maandsalaris en ik vrees dat ik dat niet ga verdienen aan Mamablogger. Dan zou ik meer moeten vloggen, veel meer volgers moeten hebben op Instagram en er dag en nacht mee bezig moeten zijn. Dat zou misschien op den duur zijn vruchten afwerpen, maar die tijd hebben we niet. Ondertussen gaat alles wel gewoon door.

Gek eigenlijk, enerzijds wil ik heel graag blijven werken, maar tegelijkertijd heeft het idee om helemaal voor mijzelf te beginnen al 100 keer door mijn hoofd gespookt. Ik vind dat echter alleen haalbaar als ik er een stabiel inkomen uit kan halen en dat is nu (nog) niet het geval.

Inzicht

Voorlopig blijf ik dus naast Mamablogger lekker in loondienst werken en dat bevalt mij meer dan prima, dat weten jullie inmiddels ook wel. Voor nu hebben we dus kleine spaardoelen die we met de verdiensten van Mamablogger kunnen betalen, maar we hebben ook grotere doelen. Zo willen we waarschijnlijk over een paar jaar wel verhuizen naar een groter huis. Ik wil dan het inkomen van Mamablogger ook meenemen en daarvoor hebben we inzicht nodig. Een programma waarmee we alles op een rijtje kunnen zetten, waar ik alles in één oogopslag kan zien en kan regelen en wat ik met één druk op de knop naar de boekhouder kan sturen (en later over kan dragen aan de bank). Het heeft even geduurd, maar dat programma heb ik nu gevonden. Met boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl kan ik facturen maken, herinneringen verzenden als dat moet, ik kan met één klik de Btw-aangifte verzenden, bonnen uploaden en zelf mijn gewerkte uren bijhouden. Ideaal!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dat inzicht voorheen echt niet had. Ik hield alles eigenlijk offline bij en dat is heel onoverzichtelijk. In het begin kan dat misschien prima, maar als je bedrijf groeit niet meer. Zeker als je nog meer ambities en (spaar)doelen hebt zoals ik. Verder wil ik mij ook helemaal niet teveel bezig houden met de administratie. Ik wil gewoon lekker werken en schrijven en erop vertrouwen dat de rest gewoon goed zit. Gelukkig kan dat nu. In de tijd dat ik mijn webshop had vond ik dat echt een gedoe, dus ik ben blij dat dat nu echt anders kan.

Dus moeders, ook al is loondienst nog steeds nodig, dan wil dat natuurlijk niet zeggen dat je je dromen niet achterna kunt gaan. Je kunt vandaag al iets moois opzetten! En met dit soort oplossingen is het wat betreft de administratie ook goed geregeld en kun jij je focussen op wat je het liefst doet.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *