Home + Mama’s Money Issues | Januari is nu al duurder dan december…

Mama’s Money Issues | Januari is nu al duurder dan december…

December is voor de meesten van ons een dure maand. Zeker wanneer je kinderen hebt. Dat was bij ons niet anders. Daarnaast zijn we naar een hotel geweest tijdens kerst en ook dat was natuurlijk niet goedkoop. Toch hebben we het met de feestdagen niet te bont gemaakt en vielen de kosten onderaan de streep best mee. Sterker nog, januari is nu al duurder dan de maand december!

Nieuwe kleding voor Milan

Vlak voor de kerstvakantie zag ik al dat bepaalde kledingstukken van Milan te kort werden. Broeken niet, want die koop ik bewust wat langer en sla ik altijd om. Dat vind ik leuk en als dat niet meer kan vind ik de broek eigenlijk al te kort. Ik weet het, ik ben daar een enorme zeur in. Altijd al geweest. Het waren juist de vesten en truien die bij de mouwen te kort werden en op zijn lijf werden deze te krap en kort. Hij had maat 140, maar onlangs kocht ik een trui in maat 152. Ik dacht dat deze nog ietsjes te groot zou zijn, maar ze hadden hem niet meer in maat 146 dus ik gokte het erop. Wat bleek, deze trui zat als gegoten. Ook andere kleding in die maat zat goed wat betekent dat hij maat 146 gewoon heeft overgeslagen! Bizar hoe snel dat opeens gaat. Ik heb dus flink wat nieuwe kleding, nieuwe schoenen (was ook hard nodig) en een nieuwe regenjas van Napapijri. Al met al loopt dat bedrag best op natuurlijk.

Een nieuwe bank en klussen in huis

Verder hebben we een nieuwe bank gekocht en zijn we volop aan het klussen in huis. Zo zijn we bezig met ons halletje en hoewel de kosten meevallen tikt ook dat snel aan. Verf, nieuwe handgreepjes, accessoires, Alabastine om de muur glad te maken en natuurlijk ons nieuwe behang. De overloop is opnieuw gewit en we gaan binnenkort de slaapkamer opknappen. Verder wilden we wat nieuwe accessoires nu alle kerstspullen eruit zijn. Het zijn allemaal dingen die niet perse moeten, maar die we wel belangrijk vonden. Het verhoogt toch de waarde van je woning als je zo nu en dan alles opknapt en voorziet van een nieuwe laag verf.

De stof van onze nieuwe bank

Besparen en spaardoelen

Januari is dé maand als het gaat om besparen en veel mensen zijn zich bewust van de uitgaven die ze hebben gedaan in december. Wij proberen te besparen waar het kan en zien deze uitgaven als noodzakelijk. Verder doen we geen gekke dingen tenzij je lunchen etc. meerekent. Wij vinden dat gewoon even fijn en eerlijk gezegd vind ik dat we er ook hard genoeg voor werken. Ik kan mij overigens wel voorstellen dat mensen denken dat we veel geld uitgeven, maar als je ons écht kent weet je dat we alles 100 keer overwegen en we tot op de cent nauwkeurig weten wat erin komt en eruit gaat.

Hoe zit dat bij jullie? Zijn jullie je nu extra bewust van wat jullie uitgeven nu de dure decembermaand achter de rug is? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. MarjonS
  6 januari 2019 / 08:44

  Ik start in februari wel met bewust geld (Be)sparen.
  Wij hadden (vriendlief) een bekeuring (gelukkig maar 20euro), de boormachine begaf het, de stofzuiger begaf het en de jongste wordt vrijdag 5, cadeautjes. Dus de start van januari zal weinig sparen worden ?

  • 7 januari 2019 / 07:51

   Ah, ook nog eens pech dus! Nee, dan wordt het geen bespaarmaand, balen! Succes en alvast gefeliciteerd!

 2. Elise
  7 januari 2019 / 02:16

  Kleine sidenote: verven en behangen binnenshuis verhoogt niet per se de waarde van je woning, maar het zorgt er alleen voor dat bij een eventuele verkoop het sneller verkoopbaar is (wat dus eventueel wel dubbele lasten kan besparen) & dat de verkoopwaarde van je woning niet daalt. Maar het verhoogt de verkoopprijs opzich niet! Daar is helaas wel een meer ingrijpende klus voor nodig 😉
  Verder leuke blog! Al die kleine dingetjes tikken toch weer aan onderaan de streep… Maar altijd wel lekker om zulke klussen van je lijstje te kunnen strepen!!

  • 7 januari 2019 / 07:50

   Hoi! Dank voor je reactie en dat weet ik hoor. Had het ook wat duidelijker uit moeten leggen. Geloof me, we hebben twee koophuizen, waarvan er eentje lange tijd onverkoopbaar was dus we weten er helaas alles van 😉 We hebben afgelopen zomer de makelaar laten komen om de waarde van ons huis te bepalen en die ingrijpende klussen gaan tzt ook plaatsvinden, al zijn ze niet perse noodzakelijk. Naast het verven etc. repareren we ook dingen en maken we de dingen meteen mooier. We werken alles meteen netter en mooier af en we hopen, als alles klaar is (dus ook de grote klussen en de tuin), een “verhuizen zonder klussen” huis te worden. Dat verhoogt de waarde wel. Het gaat om het totaal en dat had ik inderdaad wat beter uit moeten leggen.