Home + Diary | Een productieve eerste week van het nieuwe jaar!

Diary | Een productieve eerste week van het nieuwe jaar!

Zo, dat was de eerste week van het nieuwe jaar alweer! Voor je het weet is het weer kerst 😉 Het was een productief weekje. Op nieuwjaarsdag verfde Patrick de overloop. Gewoon wit hoor en dat was het al, maar gewoon even een frisse, nieuwe laag erover. Verder ruimde ik de kamers van de jongens op en haalde ik er drie gigantische vuilniszakken uit. En wat dacht je van schoenendozen en dat soort ongein. Kortom, alles ging naar de stort en dat voelde goed. Wat we nog meer hebben gedaan? Ik laat het je zien!

Maandag

Goedemorgen op deze laatste dag van het jaar! We hebben er weer een slechte nacht op zitten met Floris en omdat ik daardoor toch vroeg wakker ben besluit ik een uur eerder te beginnen. Lekker rustig, maar niet zonder koffie 😉

In de middag sluiten we eerder en dus ben ik ook eerder thuis. We lopen even de stad in voor deze kratjes bij de HEMA en genieten nog even op een terrasje van een bittergarnituurtje. Thuis werk ik nog even en zo maak ik toch mijn uren voor die dag.

Tussendoor maak ik nog even deze foto’s om naar iedereen te sturen en gedurende de avond steken Pat en Milan ook al vuurwerk af. Milan blijft de hele avond op en ik werk gewoon door om wakker te blijven. Tegen enen ga ik naar bed, maar van slapen komt niets. Er wordt heel veel zwaar vuurwerk afgestoken en dat duurt zeker tot 3.00 uur. Floris wordt ook wakker en is zeker twee uur ontroostbaar. We zijn druk met hem in de week en uiteindelijk valt iedereen rond 3.30 uur in slaap. De jongens zijn vroeg wakker en daardoor slapen wij erg kort…

Dinsdag

Ondanks het gebrek aan slaap zijn we wel productief. Mamablogger is klaar voor 2019! Ook in huis gaan we aan de slag. Ik ruim de kamers van de jongens op en ondanks je denkt dat alles netjes is opgeruimd, blijk je toch een hoop zooi te hebben. Lekker begin van het nieuwe jaar!

Zo halverwege de middag lopen we naar mijn ouders voor zuurkool met spek. Ook mijn oom en tante eten gezellig mee.

Op de middelste foto zien jullie mijn moeder, die zien jullie niet zo vaak.

Afgelopen zomer kregen we bij het Prènatal x Stokke event een flinke cadeaubon van Ixxi. Deze had ik nog niet verzilverd en we besluiten er nu toch eentje te bestellen. Met de bon kunnen we deze grote Ixxi bestellen. Omdat we veel groen hebben in ons interrieur willen we die kleur erin terug laten komen. Wat is ‘ie gaaf geworden hè? Allemaal mooie momenten uit 2018.

Woensdag

We gaan interieurshoppen! Bijna al het kerst is al de deur uit, maar er stonden nog twee flessen in de vensterbank met lampjes erin. Ook deze gaan weg, maar we hebben niets om ervoor in de plaats neer te zetten. Wat er daarvoor stond heb ik weggegooid. We kunnen het nog niet echt vinden, maar vinden wel deze toffe kussens bij Leen Bakker! Ik wilde donkergoene met de palmboompjes en de lichte met insecten voor op onze nieuwe bank. We hebben veel groen, gouden accessoires en het goud staat mooi bij het okergeel/cognac van de bank. Eind deze maand ben ik jarig dus ik vraag ze wel voor mijn verjaardag 😉

Uiteindelijk kopen we deze potten met lampjes bij Hallo in Waddinxveen. Hier hebben we ook onze bank gekocht. De inhoud kopen we zelf en de haak had ik nog. Ook koop ik een bosje tulpen. Mijn lievelingsbloemen en het is er weer tijd voor!

We zoeken ook nog wat voor aan de tafelklem, maar kunnen in de stad ook nog niets vinden. We gaan tussendoor nog even een chocolademelk drinken.

De rest van de dag rommelen we lekker thuis en ga ik aan het werk voor Mamablogger.

’s Avonds maak ik deze foto nog. Heel wazig, maar te leuk om niet te delen. Wat hebben de jongens hier veel plezier! Heerlijk die lachende koppies!

Donderdag

We hebben weer een slechte nacht met Floris achter te rug en om 4.00 uur val ik pas weer in slaap. Om 5.30 uur gaat mijn wekker, maar deze zet ik slaperig uit. Het gevolg is dat ik om 7.00 uur wakker schrik. Niet erg, maar ik moet wel om 8.00 uur op kantoor zijn! Gelukkig is Patrick thuis en red ik het makkelijk (ik kan zelfs nog de blogpost van die dag overal delen), maar de dag begint toch een stuk minder relaxt.

Als ik de lampjes op de fiets aan wil doen kom ik erachter dat ze zijn gestolen! Wat een kansloos figuur ben je dan! Diegene moet het ook echt geweten hebben, want de lampjes stonden uit en zaten verstopt achter het plastic van de huif. Triest hoor om lampjes te stelen van een bakfiets waar in het donker kinderen veilig in vervoerd moeten worden. Ik hoop dat diegene er heel gelukkig mee is.

Als ik ‘sa vond thuis kom tref ik maar één kind, want Milan is uit logeren bij opa en oma. We eten en zetten de Ixxi in elkaar die net binnen is gekomen. We besluiten hem ook maar meteen op te hangen en wat is hij mooi! Dit is misschien niet de perfecte foto, maar je krijgt zo wel een goede indruk. Dit zijn toch wel hoogtepunten uit 2018 hoor 🙂

Vrijdag

Oké, wat zegt het over mijn dag als ik alleen maar deze twee foto’s heb gemaakt? Ik heb vandaag de hele dag gewerkt en tussen de middag zijn we weer gaan snacken. Aan het einde van de middag was het weer tijd voor de vrijmibo. Ik neem een wijntje en ga daarna door naar huis. De mannen wachten en Pat heeft het eten al klaarstaan.

’s Avonds doen we niet veel meer en kijken we ‘Flikken Maastricht’.

Zaterdag

Welkom bij een nieuwe aflevering van “Klussen met de Kentertjes”. Inmiddels komen we vaker bij de Gamma dan bij de zwemles, maar het is voor een goed doel. We halen vandaag de spullen om te behangen, want ons behang voor het halletje is binnen.

En zo ziet het behang er uit! Wat is het gaaf hè?! Ik knip alvast de banen en we meten het één en ander uit. Toch durf ik het nog niet aan om echt te behangen, want ons huis is oud en er is geen enkele muur echt recht. Gelukkig wil mijn tante morgen komen helpen!

Ik kan wel voorbereidend werk doen; zo schuur ik alvast de muur die we vorige week glad hebben gemaakt. Even de laatste oneffenheden wegwerken.

Een volle tafel met maar liefst 8 gedekte plekken, ik hou ervan! Zaterdag is patatdag en er schuiven steeds meer mensen aan, gezellig!

Zondag

Vandaag staat in het teken van heel veel vooruit bloggen én mijn tante komt behangen! Het eindresultaat (inclusief alle vreselijke voor foto’s) komt morgenochtend vroeg online. De hele uitgebreide make-over krijgen jullie dan te zien!

Verder maak ik foto’s, werk ik lekker door en is Patrick begonnen met het verven van de deuren en kozijnen boven. Het knapt zo op!

Zo dit was onze week weer. Vandaag begint het normale leven weer. Het normale ritme is ook wel weer fijn. Fijne week!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *