Home + #Mamabloggergoesfit | Kikkererwten in plaats van borrelnoten?

#Mamabloggergoesfit | Kikkererwten in plaats van borrelnoten?

Nu ik naar bekkenbodemfysio moet en dus even niet kan hardlopen (zelfs tillen is al pijnlijk), moet ik het dus van het eten hebben om af te vallen. En dat valt nog niet altijd mee. Eten is veel te lekker en het is zo gezellig om ’s avonds op de bank een film of serie te kijken met een chippie of een toastje erbij. Patrick is gestopt zijn met roken en snoept dus ook meer. Het verschil tussen ons is dat hij er nauwelijks van aankomt en er bij mij in no-time 5 kilo aan zit.

En dan kan ik wel gaan klagen dat het allemaal zo oneerlijk is, maar van klagen val je niet af en word je al helemaal niet gelukkiger. Ik moest dus op zoek naar lekkere alternatieven. En zo kwam ik terecht bij kikkererwten. Ik heb er nog nooit één gegeten en nu zie ik ze opeens als het alternatief voor die heerlijke borrelnoten waar ik zo gek op ben.

Maar is dat echt zo? Zijn die kikkererwten wel echt te eten?

Hoe maak je geroosterde kikkererwten?

Het is eigenlijk heel simpel: je koopt in de supermarkt een blik kikkererwten (staan bij de groenteblikken en potjes), verder heb je zeezout nodig en wat kruiden die je lekker vindt. Ik maakte ze met paprika- en knoflookpoeder en de zeezout dus.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Je begint daarna met het laten uitlekken van de kikkererwten en vervolgens meng je het zeezout en de poeders er goed doorheen. Je kunt er nog een theelepel olijfolie doorheen doen en ik dacht die nog in huis te hebben, maar dat was niet zo. Ik heb het dus zonder gedaan.

Zodra alles door elkaar zit leg je de erwten op een vel bakpapier en laat je ze een kwartier roosteren in de oven. Daarna schep je ze even om en laat je ze nog tien minuten in de oven. Daarna kun je ze eruit halen en lekker opeten.

En zijn ze te eten?

Ik moest even wennen, maar ze zijn echt heel erg lekker! Ik ga ze dus vaker maken voor ’s avonds op de bank. Ik merk dat je er sneller vol van zit en ze zijn echt heel gezond. Een lekkere, gezonde snack dus die echt de moeite waard is!

Kende jij de geroosterde kikkererwten al en heb je ze weleens gegeten? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 23 maart 2016 / 10:22

  Ik ben dol op kikkererwten, dit lijkt me heerlijk en een goede vervanging van borrelnootjes 😀

 2. 23 maart 2016 / 11:03

  Ik moest in het begin ook wennen maar uiteindelijk vind ik ze misschien wel lekkerder dan borrelnootjes haha. Maarja als je iets maar vaak genoeg eet komt dat van zelf denk ik haha!

 3. Suus
  23 maart 2016 / 11:51

  Kan dit ook met groene erwten?

  • 23 maart 2016 / 12:06

   Hoi,

   Dat durf ik niet te zeggen. Wat zegt Google over het roosteren van groene erwten? Misschien vind je op die manier een lekker recept?

 4. Ben
  25 maart 2016 / 00:30

  Je kunt ze ook kant en klaar kopen in een turkse toko. Dubbel geroosterd ! Zo knapperig krijg ik ze zelf niet !