Home + De leukste uitnodigingen voor een kinderfeestje!

De leukste uitnodigingen voor een kinderfeestje!

Een kinderfeestje organiseren is veel werk. Hoeveel kinderen mogen er uitgenodigd worden, wat gaan jullie doen, hoe lang moet zo’n feestje duren en de school hanteert regels met betrekking tot het uitdelen van de uitnodigingen. Oh ja, de uitnodigingen, koop of bestel je die en wat moet er allemaal op staan?

Ieder jaar bestel ik de uitnodigingen voor Milans feestje. Op de één of andere manier kan ik in de winkel niet zo goed slagen en vind ik het leuk een beetje origineel te zijn. Al dacht ik wel in het begin dat online bestellen heel erg duur zou zijn. Dit was voor mij toen dus wel een afweging, want een verjaardag en een feestje zijn al duur genoeg. En vergeet de traktaties niet! Zo’n verjaardag loopt dus behoorlijk in de papieren en dan zijn uitnodigingen al snel minder belangrijk.

Maar een kaartje krijgen is zo leuk!

De eerste keer dat ik kaartjes bestelde voor Milan zijn verjaardag, zat hij nog niet op school. Dit waren kaartjes voor de familie en ik merkte dat ik niet alleen de kaartjes erg leuk vond (wat een keuze!), maar ik vond het juist zo leuk dat ik mijn creativiteit erin kwijt kon. Een foto erin, wat kleuren aanpassen, je bent vrij in het bedenken van de tekst, hij kan nog wat groter zodat hij opvalt en uiteindelijk maak je de kaart precies zoals je zelf wilt. En als je dan leuke reacties krijgt, is dat voor je kind ook erg leuk.

Nu al een kaart maken voor Milans feestje?

Milan is in oktober jarig, maar dit jaar zijn we er wel heel erg vroeg bij. Hij wil zijn feestje namelijk graag vieren in de LEGO® winkel. Prima, maar begin januari bleek dat het al bijna helemaal vol zat in oktober en we moesten dus snel reserveren. Bizar toch? Het was dat ik uit interesse vroeg hoe lang van tevoren je dat moest reserveren, anders hadden we echt achter het net gevist. We weten dus nu al wanneer we Milan feestje vieren 😉

Toen ik bij Kaartwereld ook nog eens kaartjes mocht uitzoeken was de keuze al snel gemaakt, want waarom dan geen kaartjes voor Milans feestje?

Ik heb lang getwijfeld samen met Milan over welke uitnodiging we zouden kiezen, maar uiteindelijk besloten we voor deze te gaan. Deze is neutraal, hip, stoer én persoonlijk door de foto die we konden toevoegen.

Waar let je op bij het maken van een uitnodiging?

Check vooral even of alle gegevens kloppen:

  • De datum. Even twee keer checken en hoeveel andere kinderen zijn er jarig in die periode? Dikke kans dat jullie en de andere ouders dezelfde datum in gedachten hebben. Dat zou wel erg jammer zijn voor de kinderen;
  • Het tijdstip (klopt deze ook met de eventuele reservering van het feestje?);
  • Staat jouw telefoonnummer er goed op (typefoutje is zo gemaakt);
  • Maak de tekst niet te lang, wees relevant;
  • Zorg dat de kaart duidelijk leesbaar is om misverstanden te voorkomen.

Hoe was het resultaat toen ik de kaarten thuis kreeg?

Ik heb extra grote uitnodigingen besteld. Valt lekker op en is eens wat anders dan anders. De kwaliteit van het papier was echt prachtig en de kaarten zien er super uit. Ze worden netjes verpakt naar je toegestuurd dus dat kan niet misgaan. Volgend jaar bestel ik ze gewoon weer bij Kaartwereld!

Kortom, ik vind het stiekem toch wel erg leuk om wat werk te maken van de uitnodigingen. Ik vind immers dat we ook gewoon dankbaar mogen zijn ieder jaar de verjaardag te mogen vieren van een gezond kind. En het is maar één keer per jaar. Zelfs met Kerst pakken we niet zo uit haha.

Hoe doen jullie dat nu met de uitnodigingen voor een kinderfeestje? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 23 maart 2016 / 10:19

    Ik maak de uitnodigingen ook ieder jaar zelf. Deze keer heb ik een foto laten uit tekenen door een illustrator. Liefs Marjon