Home + Mama Musthaves | De Kletspot!

Mama Musthaves | De Kletspot!

Ken je dat, je haalt je kind uit school en vraagt hoe de dag was. Het enige antwoord dat je krijgt is ‘goed’ en dat was het. Zo ook bij Milan. Vaak komen de verhalen ’s avonds wel vlak voor hij gaat slapen, maar dan is het hier spitsuur. Het is juist zo fijn om uit school met wat lekkers en wat te drinken gewoon even de dag door te nemen. Bij toeval liep ik vorige week tegen de ‘kletspot’ voor kinderen aan. Ik besloot hem mee te nemen en het blijkt een enorme aanrader!

Wat is een kletspot?

Een kletspot is een decoratieve pot (die dus ook heel leuk staat op tafel!) waarin 100 kaarten zitten met vragen en dilemma’s. Er zijn verschillende varianten; onder andere voor volwassenen en kinderen. Er zit in de pot voor kinderen ook een spelelement in en het uiteindelijke doel is om eens niet met je telefoon of tablet bezig te zijn, maar weer eens echte gesprekken te voeren.

Ik had het hierover met mijn collega en hij vertelde dat een restaurant in Waddinxveen deze potten op alle tafels heeft gezet. Hij was het zo zat dat mensen hele avonden op een telefoon zaten te kijken, nauwelijks meer echte gesprekken voerden, daarna afrekenden en weer naar huis gingen. Nu pakken mensen de pot en ontstaan er hele leuk en echte gesprekken. Ik vind het een super idee!

Maar goed, terug naar die van ons. Ik kocht een kinder kletspot en nam deze mee naar huis. Zaterdagavond zijn we aan tafel gaan zitten en legden wij Milan een aantal vragen en dilemma’s voor. Hij ons natuurlijk ook en voor ik het wist hadden we het écht ergens over. Op zijn antwoorden vroegen wij namelijk door. Via een omweg kwam het gesprek uit op school en vertelde hij voor het eerst over wat er in hem omging. Heel erg waardevol!

We pakken nu vaker de kletspot

Zondagochtend pakte Milan hem weer tijdens het ontbijt en weer hadden we de leukste gesprekken. Natuurlijk heb je die pot niet perse nodig om met je kind te praten, maar het maakt het een stuk gemakkelijker zonder dat het lijkt op een verhoor. Voor kinderen is het een spel en ik denk dat ze zich daarom veel vrijer voelen om over dingen te praten. Tenminste, als er verder natuurlijk niet zoveel aan de hand is en jij gewoon wat meer wilt weten. Daar is het ook voor bedoeld.

Wat kost een kletspot?

Ik heb er €13,95 voor betaald en vind dat het zeker waard. Hij staat hier nu op tafel, wordt gepakt met vriendjes en vriendinnetjes en in het weekend tijdens het eten bijvoorbeeld.

Welke kletspotten zijn er?

Ik wil graag nog de MamaLief kletspot en de originele kletspot. Verder is er een reiseditie/navulkaarten, een pittige editie met scherpe vragen etc. Er zijn heel veel varianten allemaal in hip zwart/wit. Nee, deze blog is niet gesponsord, maar ik ben wel heel enthousiast dus kijk vooral even op de webshop. Ik vind het een superleuk cadeau voor vrienden, familie of een kinderfeestje en ik kan mij zelfs voorstellen dat een leerkracht hier ook heel blij mee is.

Verder staan de potten heel leuk op tafel en voegt het juist iets extra’s toe. Wij hebben nu een lange eettafel van 235 cm en als er visite komt gaan we bijna altijd aan die tafel zitten. Als je zelf bijvoorbeeld een woonkeuken hebt herken je dat vast wel. Ook dan staat een blad met deze potten erg leuk. Het is weer eens wat anders!

Het is duidelijk, ik ben super enthousiast. Wat vind jij ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Christine
  11 maart 2018 / 09:26

  Fijn dat je zo een hulpmiddel hebt gevonden waardoor je op ontspannen wijze het gesprek aan kunt gaan! Klinkt erg leuk..
  Zelf heb ik afgelopen weekend iets soortgelijks gekocht (moet nog uit het plastic komen, maar ben heel benieuwd:), het heet ‘Ranking me Ranking you – het familie- en vriendenspel’.

 2. 11 maart 2018 / 10:23

  Heel erg leuk idee! Hier vraag ik de kinderen altijd wat ze gegeten hebben tijdens de lunch (ze eten warm op school in Frankrijk tussen de middag) dan komt het gesprek vanzelf op school enz. Maar de potten lijken ook wel erg handig.

 3. belle
  11 maart 2018 / 17:34

  Wist niet eens dat ze die potten verkochten ? wat leuk! , ik heb zoiets gemaakt voor mijn zoon(s) 30 vragen in een pot die over school gaan omdat mijn oudste nooit verteld over school en sinds januari op nieuwe school zit, hij is autistisch dit werkt super goed zonder prikkels te krijgen hoor ik toch het hoe en wat op school van hem zelf (al beld school elke week op over het reilen en zeilen op school)

 4. Esther
  16 oktober 2018 / 09:47

  Hoi, ik zou er ook graag 1 willen kopen. Kan je met kinderen van 10 en 7 het beste de originele kopen of is de kindereditie dan meer geschikt? Groetjes van Esther

  • 16 oktober 2018 / 14:12

   Ik zou gaan voor de kindereditie. Hier zit ook spelelement bij, is net wat leuker. Veel plezier!