Home + Een heerlijk weekendje weg!

Een heerlijk weekendje weg!

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver, we keken er al weken naar uit, maar we mochten van Stayokay overnachten in één van hun hostels. Wij kozen voor Sneek en het werd een heerlijk weekendje weg! Omdat we vrijdag nog moesten werken en Milan nog naar school moest, kozen we ervoor om zaterdagochtend vroeg al weg te gaan. Zo hadden we wel een nacht minder, maar konden we het hele weekend wel benutten. Gelukkig vonden ze dat bij Stayokay geen probleem.

Onze kamer zou die zaterdagmiddag klaar zijn, maar dat was niet erg. Konden wij mooi even de stad in (dichtbij het hostel) en lekker lunchen… 🙂

Wat is Stayokay en wat is een hostel?

Stayokay is dé hostelketen van Nederland met 24 hostels verspreid over het land. Ik zag er zelfs één waar ik nog op kamp ben geweest met school! Nu waren wij nog nooit in een hostel geweest en wisten we ook niet zo heel goed wat we moesten verwachten. Het is geen hotel of appartement met zwembad, tv etc., maar wel een prima verblijfplaats als je een stedentrip maakt of in de vakantie verschillende plaatsen bezoekt. Nu wil dat natuurlijk niet zeggen dat je er geen langere tijd kunt blijven, want dat kan wel. Er is immers een uitgebreid ontbijt en in de zomer periode is er genoeg te doen voor kinderen!

Hostel in Sneek

We waren er rond 14.30 uur en werden vriendelijk verwelkomt door de receptioniste. De kamer was al klaar dus we konden alle spullen naar boven brengen. We logeerden op de tweede verdieping en we hadden een 6-persoonskamer. Iedere kamer heeft een eigen douche en toilet. Er lagen handdoeken voor ons klaar. De kamer was erg schoon en de bedden lagen erg lekker!

Naar Stavoren

Toen we de spullen op de kamer hadden gebracht besloten we een bezoekje te brengen aan Stavoren. Helaas begon het toen te regenen, maar we hebben het vrouwtje gevonden!

Gezelligheid in Sneek

Daarna gingen we weer terug naar Sneek en besloten we weer de stad in te gaan om een restaurantje te zoeken. Het was gezellig druk in de stad en wat een leuke winkeltjes en eettentjes! De lunch was ook al zo lekker! Het eerste restaurant was toch niet helemaal wat we zochten, maar bij het Grand Café ernaast hebben we heerlijk gegeten! Daarna nog een rondje door de stad gelopen om vervolgens weer terug te gaan naar de hostel. Daar hebben we nog wat gedronken in de bar/loungeruimte en een spelletje gespeeld.

En toen waren we echt kapot en zijn we gaan slapen. Wat hebben we een lol gehad met z’n allen op één kamer! En Milan? Die kroop ’s nachts lekker naast opa.

Het ontbijt

De volgende ochtend waren we alweer vroeg wakker en om 8.00 uur konden we ontbijten. Wat een heerlijk uitgebreid ontbijt was dat. Echt een aanrader!

En toen?

Het voordeel van Sneek is dat je, ook al ben je in het hoge noorden, eigenlijk heel centraal zit. Je kunt naar Groningen etc., maar je kunt ook via de Afsluitdijk naar Noord-Holland kunt. Daar kozen wij uiteindelijk voor, omdat dat op de route naar huis lag. Binnen een uur zit je gewoon in Volendam! Hadden we niet verwacht, maar Sneek ligt echt heel gunstig.

Wij gingen dus eerst naar Volendam waar er van alles georganiseerd was. Er was voor 6 provincies code geel afgegeven, maar wij hebben topweer gehad!

En van Volendam naar de Zaanse Schans

En als je er dan toch in de buurt bent kun je net zo goed nog naar de Zaanse Schans. Dit wilden we al een tijd, maar het kwam er niet van. Het parkeren kost daar €9 en voor dat geld kun je daar al een super middag hebben. Ook zo’n aanrader dus!

Wat hebben wij een top weekend gehad! We hebben enorm genoten van Sneek en ik kan een Staykay hostel echt aanraden. We hebben in een weekend op deze manier een superleuk rondje door Nederland gedaan. Dus heb je nog geen vakantieplannen, kijk dan eens op de website van Stayokay en ga ook eens voor zo’n gave trip in je eigen land. Er is hier namelijk ook ontzettend veel leuks te zien en te ontdekken. Heb jij weleens in een hostel geslapen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Ik heb ook nog gevlogd, bekijk deze hieronder.

n

 

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 29 juni 2016 / 06:23

    Wat leuk dat jullie een tripje maakten naar Sneek! En gezellig met zijn allen op de kamer! Wat zien die Volendamse huisjes er schattig uit! Complimenten trouwens ook voor Milan met zijn coole jas!