Home + Mama aan het werk | Ik ga persoonlijke blogworkshops geven!

Mama aan het werk | Ik ga persoonlijke blogworkshops geven!

Na de zoveelste, goedbedoelde mail met de vraag of ik tips heb voor een beginnend blogger, vroeg ik mij af of ik daar niet iets mee moest doen. Ik kan die mailtjes niet allemaal uitgebreid beantwoorden, want als ik heel eerlijk ben heb ik daar helemaal geen tijd voor. Het is een enorm compliment als je ervoor wordt benaderd, maar soms voelt het wel een beetje makkelijk. Er is niets mis met iemand om hulp en feedback te vragen, maar bloggers die al langer bloggen (waaronder ik) hebben ook veel zelf uit moeten zoeken. Ik ben ervan overtuigd dat dat misschien wel één van de grootste redenen van ons succes is. We weten waar we het over hebben en blijven onszelf ontwikkelen. Dat, en nog veel meer, wil ik wel graag overbrengen in persoonlijke blogworkshops!

Een persoonlijke blogworkshop?

Het idee was er al een tijdje, maar ik heb er nooit echt wat mee gedaan.  Ik vind het leuk om mijn opgedane kennis (en dat wat ik op mijn werk opdoe) over te brengen op anderen, een op een vragen te beantwoorden en te brainstormen. Daarom wil ik een keer in de maand in een weekend een persoonlijke blogworkshop geven. Dit duurt een dagdeel naar keuze (3 a 4 uurtjes in de ochtend of middag).

Wat komt er aan bod in de persoonlijke blogworkshop?

Alles wat jij wilt weten! Wil je gaan bloggen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan help ik je met een stappenplan. Blog je al, maar wil je professioneel gaan bloggen? Dan geef ik je tips. Maar misschien heb je wel heel andere vragen zoals:

 • Hoe kom ik aan samenwerkingen?
 • Waar let ik op bij samenwerkingen?
 • Hoe bepaal ik mijn tarief?
 • Waar zitten de verbeterpunten van mijn blog?
 • Hoe kan ik bloggen inzetten voor mijn bedrijf?
 • Welke tools heb ik nodig?
 • Hoe ziet een goede lay-out eruit?

Of misschien heb je wel vragen voor mij zoals:

 • Hoe kun je iedere dag bloggen naast je baan en gezin?
 • Wil je me helpen brainstormen?
 • Welke samenwerkingen neem je wel en niet aan?
 • Hoe ben je begonnen en wat heeft het bloggen je gebracht?

Dit zijn zomaar even wat onderwerpen, maar eigenlijk is het zo dat alles aan bod komt wat jij wilt weten. Ik ben er tenslotte voor jou en jouw blog.

Locatie, prijs en andere praktische dingen

Ik zal de persoonlijke blogworkshop in Gouda gaan geven in De Chocoladefabriek. Een onwijs toffe en inspirerende plek. Dit pand is een voormalig chocoladefabriek en gemeentehuis (Patrick en ik zijn er nog in ondertrouw gegaan!) en is nu een bibliotheek, archief, drukkerswerkplaats, mediacentrum en er zit een heel erg fijne horecagelegenheid in met zalige koffie en lunches! Gouda ligt tussen Rotterdam en Utrecht in dus lekker centraal. De Chocoladefabriek is goed te bereiken met het openbaar vervoer of je loopt erheen vanaf het centraal station van Gouda (ongeveer tien minuten lopen)

Ik wil dit hooguit een keer per maand doen op een zaterdag of zondag. Jij bepaalt zelf of dat in de ochtend of middag is en de workshop duurt 3 a 4 uurtjes.

Mail voor het tarief even naar info@mariscakenter.nl

De workshop is een op een dus alle aandacht voor jouw blog en jouw vragen!

Stel dat je een bedrijf hebt en je wilt gaan bloggen voor je bedrijf, dan is de workshop ook interessant. Ook hoef je niet perse een mamablog te hebben of te willen.

Van tevoren stuur je alvast wat vragen door zodat ik mij kan voorbereiden. Dit hoeven niet al je vragen te zijn. Ik kan mij namelijk voorstellen dat vragen te binnen schieten tijdens de workshop.

Wat levert een persoonlijke blogworkshop je op?

Mega veel inspiratie, tips en trics om aan de slag te gaan. Een lijst met onderwerpen om over te bloggen en heel veel persoonlijk advies. Klinkt misschien abstract, maar ik deel veel waardevolle tips die ervoor kunnen zorgen dat jij geld gaat verdienen met je blog. Daar moet je zelf wel wat voor doen, maar je maakt in ieder geval een vliegende start!

Meer informatie?

Wil je meer informatie of wil je een datum prikken? Stuur even een mailtje naar info@mariscakenter.nl. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *