Home + Maak kennis met de Kleine Huispiet!

Maak kennis met de Kleine Huispiet!

Toen Milan er nog niet was vond ik Kerst het mooiste, leukste en gezelligste feest wat er was. Mijn neefje en nichtje werden al ouder en zij trapten inmiddels ook niet meer in onze leuke Sinterklaas verhalen. Nee hoor, Kerst was het helemaal. Totdat Milan werd geboren! Milan werd op 18 oktober en bijna een maand later stonden wij met onze baby langs de kade. Hij had natuurlijk geen flauw benul van het hele gebeuren, maar wat was de sfeer toch ontzettend leuk en helemaal als je zelf een klein kind hebt.

Inmiddels is het bijna vijf jaar later en Milan kan niet wachten tot we weer langs de kade staan. En ja, wij genieten net zo hard mee. De voorpret, het versieren van de klas, schoentjes zetten, liedjes zingen en bergen pepernoten eten, we doen het allemaal even graag!

Vorig jaar was de landelijke intocht in ons eigen Gouda en dat was al heel bijzonder, maar dit jaar wordt het ook heel bijzonder. Wij verwachten namelijk dat de Kleine Huispiet bij ons komt logeren! Kleine Huispiet is er in drie verschillende kleuren: roze, blauw en bruin en je kunt hem (of haar) officieel adopteren.

Als de adoptie geregeld is krijgt Kleine Huispiet speciale “Sinterklaaskrachten” en kan hij ’s nachts terug naar Sinterklaas om te vertellen over zijn belevenissen bij jullie thuis. Zo weet Sinterklaas precies wat hij in het Grote Boek moet schrijven. En over boeken gesproken, Kleine Huispiet brengt een boekje mee waarin de traditie in rijmvorm wordt beschreven, er staan prachtige tekeningen in én een verrassing! Dus dat wordt na het Sinterklaasjournaal nog even gezellig met elkaar wat lezen.

Kleine Huispiet is wel ondeugend en houdt ervan om jullie huis te verkennen, maar ja, daar is het dan natuurlijk ook een Piet voor 😉

Ik vind dit idee zo ontzettend leuk! We waren meteen enthousiast en ik ben heel benieuwd wat Milan ervan vindt om Kleine Huispiet in huis te hebben. Ze komen halverwege november aan met de stoomboot en wachten dan tot ze geadopteerd worden. Wil jij ook een Piet voor jouw kind(eren)? Kijk dan even op de website van de Kleine Huispiet voor meer informatie.

Laat de voorpret maar weer beginnen!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Reb
    20 oktober 2015 / 21:10

    Wat leuk zeg! Als mijn kleine wat ouder is, zal ik dit zeker in gedachten houden!