Home + Lijstje van de week | 8x deze huishoudelijke klusjes komen iedere dag terug

Lijstje van de week | 8x deze huishoudelijke klusjes komen iedere dag terug

Huishoudelijke klusjes. Ze zijn er altijd, het werk houdt nooit op en de meesten zijn niet eens zo vervelend. Gelukkig maar, want een hoop van deze klusjes doen we dagelijks. En dat zijn meer klusjes dan je in eerste instantie zou verwachten. Ik maakte een lijstje van de huishoudelijke klusjes die hier dagelijks terug komen.

 1. De vaatwasser in- en uitruimen. Maar… ik mag niet klagen, want een half jaar geleden hadden we nog niet eens een vaatwasser. Wij zijn dus dolgelukkig haha.
 2. Afval scheiden en weggooien. We scheiden zoveel mogelijk afval dus zijn dagelijks daarmee bezig.
 3. De bedden opmaken. Ik maak iedere ochtend de bedden strak op, zet de ramen open en luchten maar! Heerlijk! Ook hang ik dan vaak kleding van de vorige dag, dat nog niet in de was hoeft, voor het raam om te luchten.
 4. De was. Ook met zijn viertjes heb ik dagelijks was en dat werk ik zoveel mogelijk weg. Soms is het wat minder en hang ik kleding dat niet in de droger mag aan het wasrek. Dat is dan de volgende dag droog waarna ik het meteen opvouw en in de kasten hang. Het kan dus zijn dat de wasmachine een dag niet draait, maar ik wel met de was bezig ben.
 5. Stofzuigen. Met twee katten en een peuter die de ene helft van zijn boterham opeet en de andere helft op de grond laat vallen, geen overbodige luxe haha.
 6. Een doekje over de tafels en het aanrecht schoonmaken. Ik ga de deur niet uit als het aanrecht en de gootsteen bijvoorbeeld niet netjes en schoon zijn.
 7. De badkamer netjes achterlaten na gebruik. Ook dan haal ik even een doekje door de wasbak, hang ik een schone handdoek op etc.
 8. De tafel dekken om te gaan eten. Die herkent iedereen wel denk ik.

Welke van deze huishoudelijke klusjes komen ook dagelijks voor in jouw huishouden? En welke mis ik nog? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

Alvast een fijn weekend!

liefs

SelectSelect

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 26 maart 2021 / 08:11

  Doe jij alles alleen of helpen man en kinderen ook mee? De bedden opmaken doen ze hier zelf, vaatwasser in- en uitruimen en tafel dekken ed heb ik een schemaatje voor. Mijn dochter vindt het leuk om te helpen met handdoeken en sokken vouwen.

 2. Christine
  27 maart 2021 / 06:45

  Mijn moeder had vroeger een vaste routine na het avondeten waarbij de gebruikte theedoek, handdoek en vaatdoek in de ene hand gingen en een schoon doekje in de andere hand. Met dat schone doekje liep ze dan alle trapleuningen langs (split-levelwoning met maar liefst zes stuks) én kregen de deurklinken en lichtknopjes van het toilet een poetsje en de toiletten zelf kregen er even de borstel doorheen en ook een schoon handdoekje. Met een gezin van zes een must en dagelijks terugkerend ritueel. Eigenlijk was mijn moeder haar tijd daarin ver vooruit, althans, met de nadruk op schone contactoppervlakken op de werkplekken tegenwoordig zie ik het hier ook dagelijks terugkeren dat alle klinken en knopjes worden afgenomen.. thuis doe ik het (nog) niet dagelijks ? die gebruikte handdoek werd trouwens voor de lichtknoppen gebruikt om weer na te drogen en gooide ze aan het eind van haar ronde allemaal in de wasmand uiteraard ?
  De meest herkenbare uit jouw lijstje is toch wel de smikkelende peuter, je kunt eigenlijk bij elke maaltijd wel onder de tafel schoonmaken ?