Home + Lifestyle | Mijn weerstand op pijl houden en genoeg vitaminen binnen krijgen

Lifestyle | Mijn weerstand op pijl houden en genoeg vitaminen binnen krijgen

Afvallen betekent minder eten, gezonder eten en meer bewegen. Het is eigenlijk niet zo moeilijk in theorie, maar jeetje, wat is het moeilijk in de praktijk! Ik vind het soms echt een struggle en ik realiseerde mij pas dat ik voor die tijd echt achteloos van alles in mijn mond stopte. En omdat ik vrij veel suikers at, vroeg mijn lichaam om nog meer suikers. Ik moest dus echt afkicken van die suikers en dat heb ik gemerkt. Zo had ik bijvoorbeeld veel last van hoofdpijnen in het begin. Ik moest bewuster en gezonder gaan eten en tegelijkertijd ook mijn weerstand op pijl houden. Zo probeer ik dat…

Hallo griepgolf!

Je hoort het overal: de griepgolf is volop gaande en mensen zijn ook vrij lang ziek. Niet zo gek, want na twee corona jaren is onze weerstand vrij laag. Via mijn werk kon ik een griepprik halen en dat heb ik dan ook gedaan. Ziek zijn komt nooit goed uit, maar deze maand hebben we heel veel dingen gepland staan en ik zou ontzettend balen als dat niet door kan gaan omdat één van ons ziek wordt. Helemaal voorkomen kan je het nooit, maar ik probeer in ieder geval genoeg vitaminen binnen te krijgen nu ik zelf minder eet.

Vitaminen en ondersteuning

Zo houd ik mij heel goed aan die twee stuks fruit en begin ik de dag met een kiwi bij mijn ontbijt. Op mijn werk drink ik veel muntthee met gember. Ook dat is heel goed. Sowieso drink ik veel water en thee (zonder suiker), veel meer dan voorheen.

Met de juiste hoeveelheid groenten heb ik meer moeite. We eten bijna dagelijks groenten, maar ik eet denk ik niet de aanbevolen 200 gram. Daarom eet ik zo nu en dan wat extra worteltjes (al zit daar ook veel suiker in), een lekkere salade en stukjes komkommer met hummus. Dit alles om voldoende vitaminen binnen te krijgen en zo gezond mogelijk te blijven.

Toch kreeg ik tijdens mijn hypnose sessies ook de tip om aanvullende vitaminen of supplementen te slikken. Denk aan extra aanvullende vitamines (zoals vitamine D), een breder spectrum met diverse vitaminen, maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan Vitakruid. Dit bevat verschillende kruiden, vitaminen en mineralen. Ook zou je kunnen kijken naar Vitakruid magnesium. Hier zit extra magnesium in wat een tekort zou kunnen compenseren. Als je extra vitaminen en supplementen wil gaan slikken, laat je dan in ieder geval heel goed adviseren en raadpleeg eventueel ook een arts om te vragen of jij die specifieke vitaminen mag slikken. Dan weet je ook zeker of het geschikt is voor jou en jouw lichaam.

Ik ben overigens begonnen met vitamine B12 tabletten, omdat een aantal familieleden hier een tekort aan hebben. Binnenkort laat ik mij nog adviseren over een breder aantal vitaminen.

Voel ik nu al verbetering?

Ja, ik ben natuurlijk al 15 kilo afgevallen en dat begin ik nu lichamelijk wel te voelen. Ik voel me letterlijk lichter. Qua gezondheid merk ik dat ik energieker ben en weer makkelijker mijn bed uit kan komen. Ik slaap inmiddels ook weer beter, heel erg fijn. Of dat nu komt door het afvallen, durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar feit is wel dat ik lekkerder in mijn vel zit. Ik hoop van de zomer nóg lekkerder in mijn vel te zitten. Of ik de griepgolf buiten de deur kan houden, zal moeten blijken, maar  ik voel me nu in ieder geval een stuk fijner!

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *