Home + 10 jaar (Mama)blogger! Een terugblik en natuurlijk een vooruitblik!

10 jaar (Mama)blogger! Een terugblik en natuurlijk een vooruitblik!

Op de 1oe van de maand een blog over 10 jaar Mamablogger, dat is toch wel even een gave mijlpaal! Nu moet ik er meteen bij zeggen dat de naam Mamablogger acht jaar geleden werd geïntroduceerd, maar ik blog dit jaar precies 10 jaar en daar wil ik toch bij stil staan. Ik blik even terug op 10 jaar bloggen, maar kijk natuurlijk ook vooruit. Lees je mee?

Het begon met een cursus webshop optimalisatie

Het begon allemaal met een cursus webshop optimalisatie. Ik heb dat verhaal weleens vaker verteld, maar ik had destijds een webshop en volgde daarom die cursus. Dat was eind 2012. De tip die het meest bleef hangen was dat we “moesten” gaan bloggen om onder andere onze naamsbekendheid te vergroten.

Vol goede ideeën ging ik 2013 in en begin 2013 werd mijn blog geboren. Eerst op een gratis Blogger blog, maar dat vond ik zo leuk dat ik in de loop van 2013 overstapte op een WordPress website. Eind 2013 was het inmiddels en ik begon steeds regelmatiger te bloggen. Eerst onder mijn eigen naam als domeinnaam en later werd dat Mamablogger.

Begin 2014 ging ik de uitdaging aan om dagelijks te bloggen. Precies vier jaar geleden (ook op 10 januari toevallig!) schreef ik daar nog een artikel over. Dagelijks bloggen leek in 2014 een behoorlijke uitdaging, maar al snel bleek dat ik het heerlijk vond en overal wel inspiratie uit kon halen. Ik heb dat tot begin 2022 volgehouden…

Een klein stapje terug

Begin 2022 waren er wat technische dingen met de website die wat langer duurden om op te lossen. Precies in een weekend dat we weg waren. Het werd uiteindelijk erg goed opgelost, maar wat maakte ik mij er druk om. Achteraf gezien ontzettend stom, want dat heeft het weekend er niet leuker op gemaakt. Dat wilde ik niet meer. Niet voor mijzelf en al helemaal niet voor mijn gezin. Daarom besloot ik te stoppen met bloggen in de weekenden en de frequentie terug te schroeven naar vijf artikelen per week. Is het druk wat betreft samenwerkingen, dan zijn het er meer. Dan verschijnen er twee of soms wel drie artikelen per dag, maar in de weekenden houd ik het bewust rustig om de week erop weer voor te bereiden. En dat is heel erg goed bevallen.

Wat was het een cadeau!

10 jaar bloggen is voor mij één groot cadeau geweest. Mijn blog is mijn plakboek en mijn dagboek en ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Ik vind het nog altijd heerlijk om te schrijven en jullie mee te nemen in een stukje van ons leven. We hebben zulke te gekke dingen mee mogen maken dankzij mijn blog en die herinneringen zijn voor altijd. Ik had die 10 jaar voor geen goud willen missen! Toch dacht ik afgelopen jaar ook aan stoppen. Was niet alles al een keer geschreven? Wat had ik nog toe te voegen en wat vaker op de bank zitten met een boek is ook weleens lekker. Stoppen met bloggen werd steeds concreter, maar ik kon en wilde het toch niet. Het was nog geen tijd om te stoppen en gelukkig maar!

Interview in het AD

Vlak voor de Kerst werd ik benaderd door het AD met de vraag of ik geïnterviewd wilde worden over Mamablogger en mijn 10-jarige jubileum als blogger. Grappig, want ik was mijzelf niet eens bewust van dat jubileum ?. Ik heb nog altijd 2014 in mijn hoofd, maar het begon allemaal toch echt in 2013 al zijn die blogs niet meer te lezen omdat die Blogger blog niet meer bestaat. Natuurlijk wilde ik meewerken en een dag na Kerst stond er een journalist voor de deur en even later de fotograaf. Het is toch een onwijze eer dat het AD mijn blog interessant genoeg vindt voor een artikel? Ik vind dat nog steeds een beetje onwerkelijk. Het past precies bij wat ik altijd bedoel met “als je blogt weet je op maandag nog niet wat je op vrijdag allemaal meegemaakt kan hebben.”

Vooruitblik: Mamablogger de komende jaren

Tijdens dat interview werd mij ook gevraagd naar de toekomst van Mamablogger en hoe ik die voor mij zie. Onze kinderen groeien en wij groeien daarin mee. We maken nu heel andere dingen mee. Denk aan beugels en de brugklas en alles wat daar de komende jaren bij hoort. Er is nog genoeg om over te schrijven en te vertellen. Juist nu we in zo’n andere levensfase terecht komen. Volgens mij wordt daar nog niet zoveel over verteld in persoonlijke blogs, dus ik denk dat ik daar voldoende inspiratie uit kan halen. Natuurlijk rekening houdend met de privacy van de jongens.

Ook de dingen die Pat en ik beleven zullen blijven. En vergeet de artikelen over persoonlijke financiën niet. Ik schrijf hier al geruime tijd over en jullie vinden dat een leuk onderwerp om over te lezen. Natuurlijk vertel ik lang niet alles, maar verder ben ik best open en waarom ook niet? Zo spannend is het allemaal niet.

Kortom, er komt nog genoeg leuks aan (en er zullen ook zat minder leuke dingen gebeuren, al willen we daar natuurlijk niet aan denken). Ik zie mij voorlopig nog wel even bloggen als er niets geks gebeurt in onze levens. Je weet het nooit, maar als alles blijft gaan zoals nu, blijf ik gewoon nog even doorgaan met Mamablogger. En ik hoop natuurlijk dat jullie dan ook blijven lezen ?.

Dank jullie alvast voor deze 10 mooie blogjaren!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Ilse
  10 januari 2023 / 11:28

  Gefeliciteerd met je blog-jubileum! Hopelijk plak je er nog flink wat jaartjes aan vast

 2. Christine
  10 januari 2023 / 21:32

  Wat een mijlpaal vandaag! En wat leuk om het ontstaan enzo weer even op een rijtje te zetten in deze post.. gefeliciteerd en: JIJ reuze bedankt voor al die jaren waarin ik met je mee mocht lezen en beleven!! Dat je er ook in het komende jaar weer heel veel plezier uit mag halen en aan mag beleven ?

  • Marisca
   Auteur
   11 januari 2023 / 11:21

   Hoi Christine,

   Bedankt voor je reactie en wat lief, dankjewel! Gaat alles verder goed met je?

   Groetjes!

   • Christine
    12 januari 2023 / 07:20

    Ha Marisca, lief van je om te vragen, het zijn de laatste loodjes nu ?
    Geniet enorm van het verlof en de voorbereidingen op ons derde meisje, maar merk fysiek dat ik nu (37+5) er ook wel aan toe ben dat ze gaat komen.. komende week bij de verloskundige maar eens een balletje over opgooien ?