Home + Leuke uitjes met de kids: bewegen in de buitenlucht

Leuke uitjes met de kids: bewegen in de buitenlucht

Ieder kind heeft behoefte aan beweging en frisse buitenlucht en de combinatie van beide kan een echte opkikker geven. Of het nu gaat om zwemmen in de zee, crossen op een fatbike of gewoon een potje voetbal op de stoep – bewegen in de buitenlucht is goed voor de geestelijke en fysieke gezondheid van je kind. Het verbetert onder andere de conditie, het geheugen, het humeur en het slaap-waakritme. En het leuke is, deze gezondheidsvoordelen gelden ook voor jou! Genoeg redenen dus om er met je kroost op uit te gaan en samen nieuwe dingen te ontdekken. Lees verder als je benieuwd bent naar ideeën voor leuke uitjes in de buitenlucht. 

Ter land, ter zee of in de lucht

Verplaats je op het land of op het water. De makkelijkste manier is natuurlijk om voor een vervoermiddel te kiezen dat je zelf al tot je beschikking hebt. Ga bijvoorbeeld al fietsend een nieuw natuurgebied ontdekken of een speurtocht afleggen in een recreatiegebied. Voor een extra uitdaging en speciale toevoeging kun je ook een vervoermiddel huren waar je kind nog niet bekend mee is, zoals een kano, bolderkar of kindertandem. Je kunt er vanaf het verhuurbedrijf lekker zelf op uit gaan, of een route afleggen met een gids die jullie bijvoorbeeld op bezienswaardigheden in dat gebied kan wijzen. Denk aan bevers spotten vanaf een kajak in de Biesbosch of door de stad fietsen op zoek naar iconische gebouwen.

Klimmen en klauteren

In Nederland zijn verschillende plekken waar je naar hartenlust kan klimmen en klauteren. Zoek een mooi bos uit waar je kind kan boompje klimmen, of ga eens naar een klauterwoud. Dit is een speelplek die speciaal gemaakt is voor avontuurlijke kids die niet bang zijn om vies te worden. Je kunt er buizen, boomstammen en andere natuurlijke speeltoestellen vinden waar je kind naar hartenlust in kan klimmen. In een klauterwoud of speelbos kun je vaak activiteiten ondernemen als een hut of een vlot bouwen. Voor elk wat wils dus en ook zeer geschikt als kinderfeestje. 

Geocachen

Geocaching is een spel waarbij je met behulp van GPS-coördinaten op zoek gaat naar een schat. Een ideale manier om met je kind of met het hele gezin buiten op speurtocht te gaan. Door heel Nederland zijn verschillende locaties te vinden die geocaching aanbieden, dus kijk vooral of de moeilijkheidsgraad van het betreffende spel past bij de leeftijd en vaardigheden van je kind. Zo variëren de lengte van de route die je moet afleggen om bij de schat te komen en het niveau van de voorafgaande puzzels om aan de coördinaten te komen per aanbieder. Hierdoor is het ook leuk voor oudere kids die wel toe zijn aan een uitdaging. Na het lezen van deze tips ga jij vast snel een buitenactiviteit uitzoeken met je kinderen!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *