Home + Leuke dingen doen met kinderen met een leeftijdsverschil, het wordt lastiger

Leuke dingen doen met kinderen met een leeftijdsverschil, het wordt lastiger

In de afgelopen vier jaar heb ik weleens geschreven over het leeftijdsverschil van zeven jaar tussen onze jongens. Nu zijn we van mening dat het ideale leeftijdsverschil tussen kinderen niet bestaat, maar zeven jaar hoor je natuurlijk niet veel. Zeker niet in een “niet samengesteld” gezin. Nu is het zo dat wij best veel voordelen ondervinden van dit leeftijdsverschil, maar naarmate de jongens ouder worden, wordt het op sommige vlakken ook lastiger. Zeker wat betreft dagjes uit. Dat merkten we afgelopen zomervakantie goed. We hebben heel veel leuks gedaan, maar moesten wel zoeken naar leuke dingen voor beide jongens.

Zeven jaar leeftijdsverschil: uitjes voor kinderen

Er zijn uitjes die prima kunnen wanneer er een flink leeftijdsverschil tussen je kinderen zit zoals zwemmen of een indoor speeltuin. Een terrasje pakken vinden ze beiden ook leuk, net als bowlen, een pretpark of een dierentuin (al doe je dat minder vaak). Maar wanneer je een museum gaat bezoeken of naar de bioscoop wil, wordt het lastiger. Toch is dat ook nog te doen als je het goed uitzoekt, al is dan vaak wel op het randje zoals de Paw Patrol film waar we 1,5 week geleden heen gingen.

En dan heb je nog de uitjes waar onze oudste niet meer op zit te wachten zoals de kinderboerderij bijvoorbeeld. Andersom zijn er ook uitjes die minder geschikt zijn voor kleuters.

Welke leuke dingen vinden beide kinderen leuk om te doen?

Oké, leuke dingen doen met kinderen van bijna 4 en 11 is soms een hele uitdaging. We hebben het geluk dat we kinderen hebben die het al gauw leuk en gezellig vinden, maar we moeten ook kijken wat bij hun leeftijd past. Dit vinden ze beiden in ieder geval nog wel leuk:

 • Zwemmen
 • Een museum
 • Een dierentuin (al vindt Milan dat nu wat saaier worden)
 • Een (indoor) speeltuin
 • Een pretpark
 • Bowlen
 • Naar de bioscoop (mits er een film draait die voor hen beiden leuk is)
 • Ergens een hapje eten
 • Shoppen (wij hebben kinderen die dat gelukkig leuk vinden haha)
 • Iets bijzonders zoals een ritje in de stoomtrein

Een-op-een dingen doen

Soms zien we ook iets gaafs voor Milan en dat doen we dan alleen met hem. Zo gaat Patrick één keer per jaar met hem op mannenweekend. En over een tijdje gaan Pat en ik samen met Milan naar Snelle in de schouwburg. Ook gingen Pat en Milan vorig jaar samen naar het F1 Racing Centre in Utrecht.

Andersom doe ik ook leuke dingen met Floris, bijvoorbeeld op woensdagochtend. Het is niet alleen gezellig om met één kind op stap te gaan, maar zo houden we het denk ik ook leuk voor hen beiden. En natuurlijk hoeven we niet ieder weekend een uitje te plannen, maar als we een uitje plannen werkt het zo juist heel goed.

Hebben jullie kinderen met een aardig leeftijdsverschil? Hoe doen jullie dat met het maken van uitstapjes?

liefs

 

 

 

We Mogen weer 2021We Mogen weer 2021

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra
  4 september 2021 / 12:16

  Ja hier vijf jaar verschil en merken nu zo goed dat het lastig is om iets leuks te vinden voor allebei. De oudste is lekker puber dus die zien je niet meer in een indoor speeltuin en dierentuin is helemaal saai zonder wifi?

  Maar dan maar idd 1 op 1 dates en soms blijft de oudste alleen thuis. En ja ga je naar de Efteling dan moet ie soms alleen in de achtbaan. Ja kan de jongste van 7 niet alleen laten wachten. Dus ja dan is of er niet in of alleen dus dat heeft ie geaccepteerd en vindt ook niet erg…

 2. 6 september 2021 / 10:51

  Ik heb een zoon van 4 en een die bijna 8 is. De jongste is heel extravert en wil vaak op pad; de oudste heel introvert en vermaakt zich vaak op zijn kamer. Ik vind het heel moeilijk om iets te vinden en dan schelen ze ‘maar’ 4 jaar. De jongste vindt al gauw alles best als hij maar op pad is, maar de oudste is best moeilijk qua uitstapjes. Hier vinden ze bijvoorbeeld het strand wel heel leuk, iets met trampolines of inderdaad de bioscoop. Afgelopen weekend waren we naar een indoor speeltuin en dan vindt de oudste het na een uur wel weer best terwijl de jongste dus niet uitgespeeld raakt, haha.