Home + Leuke cadeaus om te geven als iemand zwanger of net bevallen is

Leuke cadeaus om te geven als iemand zwanger of net bevallen is

Hoewel we langzamerhand terug lijken te gaan naar normaal, blijft het een gekke tijd waarin we leven. Een 1,5 meter samenleving, mondkapjes die we standaard bij ons hebben en ik heb al 1,5 jaar niemand een hand gegeven. Enerzijds is het het nieuwe normaal en anderzijds hoop ik dat we snel terug kunnen naar ons oude normaal. Dat geldt helemaal voor vrouwen die zwanger zijn of net zijn bevallen. Het afgelopen jaar maakten we kennis met het begrip raamvisite in plaats van kraamvisite, partners mochten niet mee tijdens echo’s, familie die de pasgeboren baby niet kon bewonderen in het ziekenhuis etc. Iedere babytijd is uniek en nu helemaal. Ik ging daarom op zoek naar leuke cadeaus om te geven om deze unieke periode vast te leggen voor later.

Mijlpalen vastleggen!

Naarmate de kinderen ouder worden merk ik dat ik steeds meer dingen ga vergeten. Zo weet ik nog alles van de bevalling van Milan (zelfs tijdstippen en wat ik aan had), maar weet ik van de bevalling van Floris minder details. Aan de andere kant weet ik van Milan niet meer precies wanneer hij bijvoorbeeld ging lopen en weet ik dat van Floris weer wel.

Gelukkig heb ik op mijn blog veel vast kunnen leggen en de laatste tijd realiseer ik mij hoe waardevol dat is. De tijd gaat echt enorm snel, dat cliché is zeker waar! Ik kon mij dat destijds niet zo goed voorstellen, maar het is echt zo. Ik denk dat je je dat pas echt realiseert waneer je een tiener in huis hebt haha.

De mijlpalen hebben we wel vastgelegd, gelukkig maar! Toen ik was bevallen van Milan hadden we daar nog niet echt mooie invulboeken etc. voor, maar gebruikte ik uiteindelijk mijn blog. Toen ik zwanger was van Floris merkte ik dat er in de tussenliggende jaren steeds meer leuks op de markt was gekomen, waaronder dus leuke invulboeken (die ook mooi zijn vormgegeven) om alle mijlpalen in vast te leggen.

Cadeauboxen en invulboeken

Deze tijd is niet leuk, maar wel uniek en maakt straks deel uit van onze geschiedenis. Leg daarom nu zoveel mogelijk vast voor later.  Van Lifestyle2Love ontving ik een prachtige cadeaubox om aan jullie te laten zien.

Op mijn Instagram account vind je een Reels waarin ik  deze cadeaubox open maak:

Je ziet dat het een mooie, witte box is met een goudkleurig hartje erop en een goudkleurige binnenkant. Dit is een bewaarbox. Hier kun je alle invulboeken en andere cadeaus in doen. In deze box zaten ook twee rollen washi tape en een mooie pen. Zo heb je alles bij elkaar en kun je mooie herinneringen gaan verzamelen! Je kunt overigens kiezen uit verschillende cadeauboxen in verschillende prijsklassen. In iedere cadeaubox zitten weer andere cadeaus.

Dit zat in de box die ik kreeg:

Je volgt met deze box als het ware een tijdlijn: van de zwangerschap, naar het eerste jaar met je baby. In de boeken is voldoende ruimte om foto’s te plakken. Leuk, want er zijn ook mijlpaalkaarten die passen bij de vormgeving van de boeken. De foto’s die je maakt met de mijlpaalkaarten plak je vervolgens weer in het babyboek. Je kunt ze vast plakken met de washi tape.

Vervolgens is er een boek waar je leuke uitspraken van het kindje in kan schrijven. Vervolgens ga je door naar de basisschoolleeftijd en kun je alle schoolfoto’s en mooie herinneringen kwijt in het schoolfotoboek.

Er zijn overigens nog meer boeken zoals het oppasboek, een boek voor de echo’s, het opgroeiboek en er is ook een verjaardagskalender.

De vormgeving

Toen ik 11 jaar geleden zwanger was van Milan waren felle kleuren helemaal in. Zijn geboortekaartje was rood, wit, blauw en zijn kinderwagen groen met blauw. Daar zou ik nu nooit meer voor kiezen, maar ik was er toen heel erg blij mee. De trends veranderen snel en je smaak verandert mee. Toch zijn deze boeken en mijlpaalkaarten tijdloos. Ze zijn zwart/wit met kleine, gouden details. De rest vul je zelf in.

Alle invulboeken passen bij elkaar waardoor het een mooie verzameling wordt voor later.

Ik vind dit prachtige cadeaus die heel veel betekenis krijgen later.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *