Home + Last minute traktaties voor de avondvierdaagse

Last minute traktaties voor de avondvierdaagse

Drie jaar geleden konden we voor het laatst de avondvierdaagse lopen, maar gelukkig kan het weer! Mei is doorgaans de maand waarin de meeste avondvierdaagsen worden gelopen en hoewel ik het mijzelf dit keer makkelijk wilde maken ben ik toch een beetje aan het knutselen geslagen. Omdat de school van de jongens met een andere woonplaats meeloopt en Milan heel graag die van Gouda wilde lopen, loopt Milan die individueel mee met opa. Daarom maakte ik iets voor zowel Milan als opa, maar hetgeen ik voor opa heb gemaakt kun je natuurlijk voor iedereen maken. En, het is supermakkelijk!

Een krans van chocolaatjes

Dit is weer eens wat anders dan een zak snoep om de nek en toch heel eenvoudig te maken. Voor deze krans shopte ik alles bij de Action. Dit had ik nodig:

 • Een rol cellofaan
 • Chocolaatjes
 • Inpaklint
 • Nep medailles
 • Plakband
 • Schaar

Je knipt een lange reep van het cellofaan. Ik vind het lastig om aan te geven hoe lang deze moet zijn. Het gaat een beetje op gevoel en het verschilt of je er één maakt voor een kind of voor een volwassene. Op de reep leg je de chocolaatjes, maar laat daar wat ruimte tussen. Ik gebruikte voor één krans zeven chocolaatjes. Daarna rolde ik het cellofaan op en plakte ik het her en der dicht met plakband. Vervolgens bond ik inpaklint tussen de chocolaatjes. De uiteinden van deze slinger knoop je tot slot aan elkaar om er een krans van te kunnen maken. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is het inpaklint te krullen. In principe is je krans dan klaar, maar ik wilde er nog iets extra’s aan toevoegen.

Bij Action kocht ik nep medailles. Deze maak je open en maak je vast aan de krans. Dit is dan het eindresultaat:

Dit ziet er toch superleuk uit en is heel erg leuk om te geven tijdens de intocht van de avondvierdaagse.

Een hoed vol snoep

Voor opa maakten we een hoed vol snoep. Deze zakjes had ik eerder al gekocht bij de Sligro. Verder had ik het volgende nodig:

 • Hoedje van Action
 • tie-wraps
 • Een watervaste stift
 • Kleine schroevendraaier om gaatjes te maken
 • Eventueel nog wat versiering om de tie-wraps weg te werken zoals een bloemenkrans (ook te koop bij Action)

Ook dit ging heel gemakkelijk. Met een kleine schroevendraaier prikte ik gaatjes door de stof binnenin de hoed. Hier reeg ik de toe-wraps doorheen waarmee ik de zakjes snoep vast zette. Een tie-wrap bij het puntje van de zak en eentje bij de sluiting van het zakje snoep.

Toen de zakjes vast zaten, pakte ik een oranje bloemenslinger die ik om de hoed wikkelde. Met watervaste stipt schreef ik ‘hup opa’ op de hoed en klaar ben je!

Wat vind je ervan? Wij vinden ze leuk geworden. Nu hopen we alleen nog op mooi weer. Op naar de avondvierdaagse!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *