Home + Geld & Budget | De eerste “bank app” voor je kind, deze gebruiken wij

Geld & Budget | De eerste “bank app” voor je kind, deze gebruiken wij

Voor beide jongens hebben we een spaarrekening waar iedere maand een bedrag naartoe gaat. En sinds kort kunnen we daar een betaalrekening aan toevoegen voor Milan. Volgend jaar gaat hij naar de middelbare school en we verwachten dat hij dan regelmatig gebruik zal gaan maken van zijn eigen geld voor iets lekkers op school bijvoorbeeld. Ook willen we dan gaan werken met kleedgeld. We zullen hem dus moeten leren om te gaan met een pinpas en het geld dat hij op zijn rekening heeft staan. We zijn al een beetje begonnen hiermee en hebben afgelopen weekend zijn eerste bank app met hem gedownload. Wij hebben deze ook gedownload en hebben beide apps vervolgens aan elkaar gekoppeld. Zo heeft Milan inzicht in zijn geld zonder dat hij met die app dingen kan betalen. Ik vertel je er alles over!

Wat is de Gimi app?

Ik had nog nooit van de Gimi app gehoord tot ik afgelopen week een berichtje hierover kreeg in onze eigen bankieren app. Het grote verschil met een bankieren app is dat Gimi dat niet is. Het is een saldo app, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Kinderen kunnen hun saldo zien, geld verdienen met klusjes, een spaardoel instellen en ze kunnen zien wanneer het volgende zakgeld wordt gestort. Op deze manier krijgen ze al inzicht en leren ze de waarde van geld kennen zonder dat ze dat geld uit kunnen geven.

De Gimi app is te gebruiken voor rekeninghouders van ABN Amro (gratis), SNS, Rabobank en ING (hier zul je een klein bedrag voor moeten betalen, ik weet niet hoeveel). Zowel jij als je kind downloaden de app en vervolgens koppel je deze aan elkaar en aan de betaalrekening van je kind. Dit gaat overigens heel eenvoudig, het is zo gebeurd.

Daarna zijn we de app gaan ontdekken…

Voordelen voor kinderen

Naast inzicht in het saldo geeft de app je als ouder zijnde ook een indicatie wat betreft zakgeld voor je kind. Zo gaf de app bij ons aan dat het gemiddelde zakgeld voor een 11-jarige €8,60 per maand is. Dit houden we aan en zullen we maandelijks storten op zijn rekening. Met klusjes kan hij dat bedrag verhogen. We kwamen erachter dat wij hem kunnen vragen een ‘heitje voor een karweitje’ te doen, maar andersom kan dat ook. Hij kan een voorstel doen en wij kunnen bijvoorbeeld nog een tegenvoorstel doen.

Verder kan hij een spaardoel opgeven. In zijn geval een Playstation 5. Op een leuke manier ziet hij vervolgens hoe ver hij nog van zijn doel af is. Zo biedt deze bank app allemaal leuke opties zodat kinderen op deze leeftijd al financieel inzicht ontwikkelen.

De voordelen voor kinderen op een rij:

 • Inzicht in het saldo van de eigen betaalrekening;
 • Extra geld verdienen door het doen van klusjes;
 • Inzicht in wanneer het zakgeld wordt gestort (payday!);
 • Inzicht in geldzaken en de waarde van geld;
 • Leuke lessen en quizjes over geld;
 • Spaardoelen instellen.

Voordelen voor ouders

Voor de ouders biedt deze app ook een aantal voordelen:

 • Je kind kan er niet mee betalen, dus het is veilig;
 • Je gaat gemakkelijk het gesprek aan over geld;
 • Je kind wordt wijzer over geldzaken en leert beter om te gaan met geld;
 • Sparen wordt leuk!

Wij zijn heel blij met deze app en tot nu toe kan ik deze dan ook zeker aanraden. Mocht je zelf bij een andere bank zitten, dan zijn er nog meer zakgeld- en bank apps te vinden voor kinderen.

Gebruik jij een bank app voor je kind(eren)? Zo ja, welke kan jij aanraden? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. sandra
  11 mei 2022 / 07:55

  de oudste heeft sinds 1,5 jaar gewoon de app van ing. En wij kunnen in onze eigen app ook zijn pin gedrag in de gaten houden..

  En die van 8 vraagt standaard op de eerste van de maand wat zijn saldo is en dat ze zijn zakgeld wordt gestort. Ja we storten 1 x per maand.. voor die tijd vergaten we het als we contact geven per week. Dit werkt voor ons