Home + Update | Hoe gaat het nu met Floris?

Update | Hoe gaat het nu met Floris?

Terwijl ik dit begin te te typen is het 00.39 uur. Floris ligt op mijn arm en ik geef hem de fles. Een fles met nieuwe voeding waar we alweer een paar dagen geleden mee zijn begonnen. Toen ik de laatste keer hierover schreef waren we, op aanraden van de osteopaat, begonnen met Nutrilon Pepti. Nu dus weer een andere voeding, hoog tijd voor een update!

Twee weken aan de Pepti

Volgens de osteopaat zouden we na enkele dagen Pepti al verschil moeten merken. Helaas was dat na twee weken nog niet zo en hebben we zelf besloten ermee te stoppen. De blikken zijn immers heel duur en we zagen geen verschil. Floris huilde nog steeds non stop, tenzij we hem vast hielden of gingen wandelen met de kinderwagen… Maar welke voeding moesten we dan kiezen?

Ik twijfelde heel erg over de hypoallergeen of de omneo tegen krampjes. We kozen voor de Omneo omdat Floris zich enorm overstrekte en we heel erg het idee hadden dat hij extreem veel last had van krampjes. Toen de Pepti op raakte zijn we die gaan mengen met de Omneo om de overgang wat minder abrupt te maken. We begonnen met 4 scheppen Pepti en 1 Omneo, daarna 3 om 2, 4 om 1 en toen helemaal over op de Omneo. Hier hebben we 3 dagen over gedaan.

Probiotica

Ook kregen we de tip om een probiotica te gaan gebruiken. Deze hebben we nu ook bijna twee weken en afgelopen week leek de combi Omeno en probiotica aan te slaan! Het waren twee heerlijke dagen… Floris lachte en was heel vrolijk. Zo fijn om hem blij te zien!

Heel veel huilen…

Na twee dagen was alles weer als vanouds. Het huilen begon en nu zelfs ook wanneer we hem vast hielden! En nu? Nu weet ik het niet meer. Ik weet niet meer wat ik nog kan doen om hem te helpen. Gelukkig ben ik behoorlijk nuchter en weet ik dat het goed komt, dat houdt ons op de been, maar eerlijk gezegd was ik er van de week helemaal klaar mee. Ik zat er echt even doorheen. Door alle drukte was het echt een gekkenhuis en ondertussen leek het alsof Floris op repeat stond met het huilen. En dat huilen gaat niemand in de koude kleren zitten. Je voelt je zo machteloos! Ik blijf vrolijk, begripvol etc. voor Floris en Milan, maar dat is soms best een opgave. Ik zou zo nu en dan ook wel willen roepen dat iedereen me met rust moet laten en het maar lekker uitzoekt. Gelukkig duurt dit niet lang en kunnen we alles nog steeds relativeren, maar de wallen worden steeds meer zichtbaar en we zijn kapot!

Weer over op een andere voeding willen en niet. We gaan hier nu wel even mee door, net als met de probiotica. Het wordt op een dag beter en ik hoop dat die dag snel komt…

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 22 december 2017 / 04:25

  Enorm frustrerend lijkt me. Misschien toch een bezoekje aan de huisarts en/of osteopaat herhalen? Hier bleken verstoppingsklachten de boosdoener te zijn en gebruikten wij ook probiotica (dezelfde). Daarnaast hebben we kortdurend lactulose gebruikt om de ergste verstopping weg te werken. Hopelijk komen jullie er snel achter wat jullie zoontje dwarszit. Succes!

  • 31 december 2017 / 14:18

   Dat hoop ik ook! Het is een paar dagen goed gegaan, maar vandaag doen we weer drie stappen terug…

 2. 22 december 2017 / 08:55

  Misschien naar de kinderarts? Wie weet is de Pepti niet voldoende koemelkvrij voor hem. Fleur heeft de eerste weken ook echt veel krampen gehad en moeilijke ontlasting en opeens was dit voorbij. Blijf hoop houden!

  • 31 december 2017 / 14:19

   Dankjewel! Dat wordt van de week toch maar weer naar de huisarts denk ik.

 3. Monica
  22 december 2017 / 11:25

  Dit klinkt mij heel bekent in de oren. Met Carlijn ook zo getobt. Na 6mnd diagnose reflux. En zij spuugde niet, gaf soms mondjes terug. Ik zou een verwijzing voor de kinderarts vragen. En hopen dat ze een phmetrie meting doen. Volg je moedergevoel, dat is altijd goed.
  En geloof me je bent geen zeur. Sterkte.

 4. Elles
  22 december 2017 / 17:31

  lastig dit…heb je al eens gedacht aan babymassage? Onze dochter vond het heerlijk en onze zoon had er ook baat bij…op youtube kan je massagetechnieken vinden om het zelf te leren. Of naar een specialist voor babymassage. Sterkte en veel succes.

  • 31 december 2017 / 14:17

   Ja, dat proberen we zo nu en dan ook met filmpjes etc. Ik zal me er nog wel meer in willen verdiepen…