Home + Lang leve schoolpleinmoeders!

Lang leve schoolpleinmoeders!

Er wordt nogal wat gezegd en geschreven over schoolpleinmoeders en er zijn zelfs typen schoolpleinmoeders. Een soort categorieën. Ik draai alweer 1,5 jaar mee op de basisschool en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met “mijn” moeders. Ik hoef ze niet in hokjes te plaatsen en merk helemaal niets van geroddel of moeders die worden buitengesloten.

Ik ken de verhalen over dat de middelbare school er niets bij was, maar ik herken dat echt niet. En daarom vandaag tien redenen waarom schoolpleinmoeders wel hartstikke leuk zijn, gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Milan heeft een leuke klas met leuke ouders en de sfeer is gemoedelijk. Het kan zijn dat ik daar volgend jaar na de fasewissel op terugkom, maar voor nu is het hartstikke leuk 😉

Lang leve schoolpleinmoeders en wel hierom:

 1. Herkenbare verhalen delen, want je kind zit immers in dezelfde klas en maakt op school dezelfde dingen mee;
 2. Een leuke en gezellige club moeders betekent ook dat het luizen pluizen opeens heel erg leuk wordt, en ik heb nu al zin in de vossenjacht;
 3. We hebben een app groep waarin we informatie delen, elkaar op de hoogte houden én leuke uitjes plannen;
 4. We supporten elkaar. Zo speelt er iemand in een toneelvoorstelling en wij gaan bij haar kijken;
 5. Zoals ik al zei doen we dus leuke dingen, op die manier leer je elkaar nog beter kennen;
 6. De mannen hebben ook al een keer een uitje gepland, leuk toch?
 7. Als je kind ergens gaat spelen voelt het toch een stuk vertrouwder als je weet waar hij of zij zit. Je weet immers dat het goed zit;
 8. Wachten op het schoolplein is een stuk gezelliger, ook als het regent 😉
 9. Leuke contacten op Facebook en ook daar wijzen we elkaar op leuke tips;
 10. Voor de ouders en kinderen is het ook fijn,. Er heerst een gevoel van saamhorigheid en met betrokken ouders kom je een heel eind.

Hoe gaat bij bij jullie? Is daar ook een leuke club moeders en gaan jullie goed met elkaar om? Ik hoop het! Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 21 april 2016 / 06:09

  Ja, wij hebben ook een hele leuke club schoolpleinmoeders. Niet allemaal natuurlijk, maar het clubje waar ik meestal bij sta die zijn wel heel erg leuk. Wij plannen ook vaak uitstapjes.

 2. 21 april 2016 / 06:20

  Ik heb niet echt een clubje schoolpleinmoeders waar ik bij sta. Soms maak ik een praatje met een moeders van klasgenootjes van mijn dochters en soms ook niet.

 3. Andrea maria
  21 april 2016 / 07:18

  Helaas de eerste basisschool waar we kwam len was verschrikkelijk.
  Ze hadden zelfs een naam. De hekmoeders.
  Zelfs de school kon er niks aandoen.
  Ze maakte iedereen kapot als ze konde. De meeste gingen zelfs via de andere kant van de school naar binnen.
  Na ve dingen die gebeurt zijn hebben we voor een andere school gekozen. (politie en alles moest erbij komen zelds zedelikken dingen waardoor mijn zoon onveilig was)
  20 minuten verder.
  Hier merk ik er niks van.
  Heel slag andere mensen.
  Dua als je bij de gewone schoolmoeders hoort mag je blij zijn.
  Liefs

  • 21 april 2016 / 07:21

   Jeetje, wat heftig zeg! Gelukkig gaat het nu wel goed, maar ik kan mij voorstellen dat dit je altijd bij blijft…

 4. 21 april 2016 / 21:10

  Helemaal met je eens! Ik vind het ook belangrijk dat je toch een beetje met de moeders op kan schieten. Zo kun je nog eens wat voor elkaar betekenen wat betreft de kids, toch!?Ik vind het superhandig, zo hoef ik mij ook niet druk te maken als ik een keer om de een of ander reden 12.00 uur niet red. Er zijn dan altijd wel moeders die even je kids kunnen opvangen & andersom ook.
  En het is ook gezellig!