Home + Lang leve LEGO| Serieuze verslaving hier in huis!

Lang leve LEGO| Serieuze verslaving hier in huis!

Ik heb geen kast van een huis, maar gewoon een schattig vooroorlogs rijtjeshuisje. En een kleuter die helemaal bezeten is van LEGO. En oké, zijn ouders stiekem ook. Milan speelt nog niet veel boven op zijn kamer, dat begint nu pas een beetje te komen, maar echt heel vaak gebeurt het nog niet. En het hoeft ook niet. Hij kan zich namelijk nog jarenlang vermaken op zijn kamer haha. Er zullen misschien nog wel tijden komen dat hij uren slijt op zijn kamer en wij willen dat hij eraf komt.

En dus staat al die LEGO hier beneden op zijn LEGO tafel. Hier hebben we het al een keer over gehad en toen heb ik precies verteld waar we deze gekocht hebben etc. De tafel staat al in zijn oude speelhoek. Deze hoek hebben we dus altijd al gebruikt als speelhoek. En hij wordt steeds groter. We begonnen met 1,5 meter en dat was ruim voldoende.

Daarna begonnen we met kastjes eronder en iedere keer als ik riep dat het daarbij bleef breidden we stiekem toch weer uit…

Zo heb ik altijd geroepen dat ik geen plank in de woonkamer wilde. Nou, ik heb er één hoor. Van 180 cm… Met van die lelijke draagbeugels eronder. Moet wel, want Milan hangt er nog weleens aan en hij moet daarom echt stevig zijn. En zodra het kan gaat de plank er echt weer af hoor!

Toch is het stiekem ook wel leuk hoor. Zoals ik al zei vinden wij LEGO ook leuk en check ik ook regelmatig Marktplaats of er nog leuke, goedkope, oude LEGO is. Juist die mix van oude LEGO (zoals Paradisa en Shell), LEGO Friends, City en Creator is zo leuk. We hebben er na Sinterklaas een echt stadje van gemaakt en er is nu wel echt wat naar boven gegaan hoor, anders hadden we echt geen plek meer 😉

En ja, ook krijg ik weleens opmerkingen over dat het zoveel is. En dat is het ook. En dat is te verklaren. Milan heeft bijvoorbeeld “oud speelgoed” zoals Duplo verkocht voor LEGO. Hij nam wat over van zijn neef, kreeg veel met verjaardagen en feestdagen, krijgt nog weleens wat gesponsord en kijkt opa ook nog weleens lief aan. Van al het LEGO dat er nu staat hebben we vrij weinig zelf gekocht.

En ik vind het niet erg. Ik heb liever een volle LEGO tafel dan veel plactic rommel. Nu kan hij er echt mee spelen en lekker bouwen. Het is ook heel fijn speelgoed. Het kan niet stuk, is heel goed voor de fijne motoriek en bevordert de creativiteit en fantasie. En nu klink ik alsof ik aandelen in LEGO heb haha.

Ik hoop dat ik jullie misschien wel op ideeën breng wat betreft een tafel of de pallet eronder en ik vond het ook wel leuk om te laten zien hoe het er nu uitziet. Wat vinden jullie ervan? Bij jullie thuis ook zo dol erop? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 11 december 2015 / 08:54

  Wat gaaf! Ik kan me wel voorstellen dat hij er heerlijk mee kan spelen!
  Wij hebben hetzelfde probleem….er staan nu aan 4 meter tafels langs elkaar in de speelkamer, vol met LEGO.
  En van Sinterklaas kregen ze weer 2 grote dozen…die passen dus niet meer, hihi.
  Wij zijn ook aan het bedenken wat we er mee moeten en net als jij willen we het nog niet naar boven verplaatsen; vind het juist zo leuk als ze er hier mee spelen.
  Een plank is helaas geen optie bij ons, aangezien de tafels tegen een vensterbank staan en daarboven dus een raam zit…. dus we denken nog even verder 🙂

 2. 11 december 2015 / 23:03

  Wij hebben wel veel lego vind ik, maar niet zoveel. Bij ons word het altijd opgebouwd en binnen een dag is het weer omgebouwd. s’avonds verdwijnt het dan allemaal weer in de verzamelbak.

 3. Ingrid
  19 november 2017 / 13:16

  Bedankt voor je inspiratie in je lego-blogs! Die kan ik zeker gebruiken als ik binnenkort mijn nieuwe huisje betrek met mijn vier lego-verslaafde kinderen. Een grote tafel is zeker een must en dan daaronder verrijdbare kasten voor de voorraad en een boekenkast voor de gemaakte projecten.
  Wat een mooie oplossing, dat dienblad van de Intratuin. Hoe groot is die? En zouden ze die superleuke bureaulamp in de vorm van een koplamp bij de Action nog hebben?

  • 28 november 2017 / 21:29

   Het dienblad hebben we helaas niet meer dus kan ik niet meer voor je opmeten. Ik dacht dat hij 75 x 75 was. Die bureaulamp heb ik de laatste tijd helaas niet meer gezien…