Home + De laatste keer met Lies de logeerbeer…

De laatste keer met Lies de logeerbeer…

Afgelopen weekend kwam Lies weer bij ons logeren. Lies is de logeerbeer van Milans klas die we de afgelopen twee jaar (Milan zit in een combinatieklas) zo nu en dan hier mochten verwelkomen. En mocht je nog geen kind op de basisschool hebben, vergis je niet, want zo’n logeerbeer is een echte logee compleet met bagage en eisen.

Twee hele dagen lang schik je je naar Lies en moet je haar kleren ook nog even wassen, omdat die op zijn zachtst gezegd niet zo fris meer zijn.

Lies wil overal mee naartoe en prikt natuurlijk ook nog een vorkje mee, want ja, ze moet tenslotte ook eten en je wilt niet dat ze tegen de juf zegt dat je haar aan haar lot hebt overgelaten. En zoals het een echte vrouw betaamt neemt Lies een flinke koffer mee met kleding voor verschillende gelegenheden, een toilettas en een dagboek. Een dagboek die we overigens wel mogen lezen. Sterker nog, we moeten hem lezen en daarna uitgebreid verslag doen van het weekend bij ons thuis. Inclusief foto’s en knutselwerkjes, want je alleen een kort stukje tekst kan volgens Milan en Lies écht niet.

Iedere ochtend dat ze hier is kleden we haar om in een outfit die Milan voor haar heeft samengesteld. Lies is er blij mee en keurt het allemaal goed. Lies wilde ook nog een keer bij ons in bad (vond de vrouw des huizes vooral erg noodzakelijk), maar dat was niet zo’n succes. De helft van de logeerperiode hing Lies laveloos te drogen over de verwarming en woog ze opeens zo’n 10 kilo zwaarder. Ze was wel schoon, dat dan weer wel…

Nee Lies, je was niet altijd de makkelijkste logee, maar we gaan je missen. Kleine jongetjes worden namelijk groot en als hij doorgaat naar de volgende groep, blijf jij gewoon bij jouw vertrouwde juf en staan er talloze nieuwe logeerpartijtjes met nieuwe kinderen voor je op de planning.

Wij sluiten alweer een periode af. Het gaat je goed Lies!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 26 mei 2016 / 06:29

  Leuk he zo’n logeerpop. Mijn dochter had ook een keer een pop te logeren toen ze in de kleuterklas zat. Ko heette de knuffel. Ko ging overal mee naartoe, zelfs mee naar zwemles.

 2. 26 mei 2016 / 07:27

  Wat een leuk idee. Mijn meiden hebben zoiets niet gehad

 3. Marjon
  30 mei 2016 / 21:57

  Wij hebben Raai de kraai welke naar huis mee mocht een tijdje geleden. Inderdaad wat een feest voor mijn zoontje, Eerst al helemaal trots dat hij hem mee mocht nemen, met een koffertje in de hand. Vervolgens moest hij overal mee naar toe (zwemles, bed, eettafel, speeltuin) , veel foto’s gemaakt daar er op maandag een verslag in de klas moest worden verteld over hoe Raai het wel niet gehad heeft. Mijn zoontje is meestal niet zo van het praten in het openbaar maar met Raai en de foto;s heeft hij toch wel het een en ander in de klas verteld!