Home + Klein geluk met een groot effect

Klein geluk met een groot effect

De laatste tijd vraag ik mij steeds vaker af wat mij nu écht gelukkig maakt. Ik denk dan voornamelijk aan werkgerelateerde dingen, want privé ben ik al behoorlijk gelukkig. Al twaalf jaar samen met Patrick en samen zijn we natuurlijk de trotse ouders van Milan. We hebben een druk leven met de nodige stress en we zijn ons nu steeds meer aan het focussen op wat we nu écht willen. Hoe zien we de toekomst voor ons?

Doordeweeks zijn we erg druk met ons werk, Milan en het huishouden, maar het weekend is voor het gezin. We maken vaak uitstapjes, maar we zijn net zo graag thuis. De mooie nazomer die we nu hebben is natuurlijk perfect, want er is niets zo fijn als een hele dag buiten doorbrengen in bijvoorbeeld de tuin. Je hoeft de gezelligheid namelijk niet perse buitenshuis te zoeken.

Groene vingers?  

Waar ik vroeger het liefst binnen zat met een goed boek of een fijne serie, ben ik mij steeds meer gaan beseffen wat een luxe onze grote tuin eigenlijk is. We wonen aan de rand van het centrum en als je ons huis ziet is die enorme tuin het laatste wat je zou verwachten. Juist vanwege ons doodgewone rijtjeshuis en de ligging bij het centrum. Toch is de tuin enorm lang en diep.

Zo’n lange, diepe tuin vergt een hoop onderhoud en hij stond ook erg vol met planten. De afgelopen jaren zijn we hem stukje bij beetje op gaan knappen en maakten we voor Milan een groot grasveld. Patrick heeft behoorlijk groene vingers en ik merkte dat ik het ook steeds leuker begon te vinden om te tuinieren. Ook dit is een vorm van ontspanning!

Het klinkt misschien gek, maar nadat alle overtollige beplanting eruit was hielden we een lap tuin over (nog groter leek het) waar de mogelijkheden eindeloos zijn en opeens hield het op met de inspiratie. We liepen een beetje vast omdat we het in één keer goed wilden doen en de ruimte optimaal willen benutten.

Waar houd je rekening mee en welke mogelijkheden zijn er überhaupt? Er is vast nog wel genoeg waar we nog niet aan hadden gedacht.

Naar de tuinen van Appeltern voor inspiratie!  

Je hebt er misschien weleens van gehoord: de Tuinen van Appeltern. We hoorden dat je hier heel veel tuin-, terras- en balkoninspiratie op kon doen en dat leek ons wel wat. Een dagje inspiratie opdoen voor onze eigen tuin!

Toen we aankwamen hadden we het gevoel op vakantie te zijn, wat een mooie omgeving! En dan was het ook nog eens prachtig weer! We dronken eerst wat en gingen daarna de route lopen. Van tevoren wisten we niet of dit nu wel heel leuk zou zijn voor Milan, maar dat waren onterechte zorgen, want ook hij vond het fantastisch. Er is genoeg te zien en te beleven voor kinderen en ook wij keken onze ogen uit.

Je loopt als het ware een route door verschillende tuinen, maar niet op de manier die je zou verwachten. Ik dacht namelijk van tevoren dat je van tuin naar tuin zou lopen die allemaal netjes naast elkaar op een rijtje liggen. Niets is minder waar, want mij deed het denken aan een landschap. Normaal zou je naar het bos gaan voor een wandeling, maar in Appeltern loop je door een uniek landschap en zie je wel een groentetuin of een tuin met een fantastische pergola, maar het loopt zo in elkaar over dat het op de één of andere manier ook logisch is. Het is uniek en overal waar je kijkt is wel wat te zien of te doen. Zo gingen we bijvoorbeeld met Milan op vlot overvaren naar de speeltuin en zijn we door een kabouterbos gelopen. We stapten over op grote stenen in een vijver en we klommen zelf ook op de speeltoestellen.

Het prikkelde ons in alle opzichten.

We zagen dingen waar we zelf niet eens aan gedacht hadden en opeens leek onze tuin te klein in plaats van te groot 😉

We hebben er een aantal uurtjes rond gelopen en tussendoor lekker geluncht en gespeeld met Milan. Ondertussen maakten we heel veel foto’s.

Missie geslaagd? 

Ja! We hebben niet alleen heel veel inspiratie opgedaan voor onze tuin, maar een bezoek aan De Tuinen van Appeltern is ook nog eens een heel leuk uitje voor het hele gezin. Twee vliegen in één klap dus.

Wij hebben ervan genoten en gaan komende winter eens uittekenen hoe we de tuin volgend jaar zomer willen hebben. We hopen op heel veel mooie dagen volgend jaar met elkaar, want geluk is alleen maar mooi als je het met elkaar kan delen 😉

Liefs, Marisca

 

 

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *