Home + Kerstkaarten, vriendenboekjes en speelafspraakjes

Kerstkaarten, vriendenboekjes en speelafspraakjes

Onze kinderen hebben het er maar druk mee: hele dagen op school en misschien daarna nog naar de bso, speelafspraakjes, zwemles, mee boodschappen doen, andere sporten en nog veel meer. Ik zie het bij Milan en die zit dan nog niet eens op een sport, maar ook bij de kinderen op school: we kunnen ze bijna wel een agenda geven voor Kerst, want onze kinderen hebben het druk!

Milan heeft een onwijs leuke klas en ook de ouders zijn hartstikke gezellig en dat scheelt natuurlijk enorm. Zo gebeurde het vandaag dat er twee kinderen met hem af wilden spreken, maar wij konden helaas niet. Een van deze kinderen zat de rest van de week redelijk vol dus spraken haar moeder en ik af dat als ze in de vakantie nog wilde afspreken, we wel even zouden appen.

Het andere kindje kon morgen en woensdag niet, maar donderdag eventueel wel. Deze woont bij ons om de hoek dus zouden ze nog af kunnen spreken voordat het Kerstdiner op school weer begint. En nee, mij hoor je niet klagen, want het zou gekker zijn als niemand met hem wilde afspreken.

Maar dit is nog niet alles, want in de echt drukke weken komt de logeerbeer nog even logeren (en die mag tegenwoordig langer blijven), moet daar een heel dagboek voor bij worden gehouden, moeten er nog kerstkaarten worden geschreven én gaan er vriendenboekjes mee naar huis. En Milan dicteert dan wel even heel zorgvuldig wat ik waar in moet vullen haha.

Maar die kerstkaarten zijn nog wel een dingetje, want zelfs in de nieuwsbrief van school stond de opmerking dat deze niet uitgedeeld mogen worden in de klas. Het is onrustig en het is natuurlijk ook niet leuk als het ene kind wel een kaartje (of meer) krijgt en het andere kind niet. Ik kan mij herinneren dat we zulke dingen in groep 7/8 deden, maar in de onderbouw en laat staan de kleuterklassen? Ligt het aan mij of is dat niet een beetje jong? Nu zullen meisjes dat eerder doen willen dan jongetjes denk ik en het is ook heel leuk, maar ik heb het al heel erg druk met onthouden wie, wanneer waar gaat spelen 😉

Wat is jullie mening hierover en hebben kinderen het eigenlijk niet nu al veel te druk? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 15 december 2015 / 07:21

    Ik vind het uitdelen van die kaarten op school zo achterlijk. Bij ons is het ook verboden. Er zijn kinderen die echt heel verdrietig ervan worden als ze geen kaartje hebben gehad. Toch doen sommige kinderen het wel, ook in de kleuterklassen. Ik vind het niet nodig.

  2. 15 december 2015 / 08:57

    Mijn muppet mocht gistered ook wat kaartjes uitdelen in de kleuterklas en ze kreeg zelf ook post, erg schattig. Nu nog even snel twee kaartjes schrijven van kindjes waar ze een kaart van heeft gehad. Volgend jaar snor ik de namenlijst van de klas op, zoals sommige moeders hadden gedaan