Home + Kermisklanten

Kermisklanten

Afgelopen week was het weer zo ver: de kermis in Gouda. Milan keek er al naar uit. Zo moesten we op maandag na schooltijd al over de kermis heen fietsen om te kijken hoe deze werd opgebouwd. Ze waren al aardig ver en Milan keek zijn ogen uit. En dat niet alleen, hij was ook al druk een route aan het uitstippelen voor als we er met z’n drietjes heen zouden gaan. Hij wist al precies van tevoren waar hij in wilde.

Ik weet alleen niet hoe het met jullie zit, maar ik vind die kermis echt belachelijk duur!

En het lijkt wel alsof hij ieder jaar duurder wordt. Nu ben ik niet zo’n kermis fan, maar ik word wel heel blij van dat vrolijke gezichtje van Milan als hij erheen mag.

Maar goed, we hadden dus bedacht dat we er zaterdag heen zouden gaan. Dan was Patrick ook thuis en zou het mooi weer worden. Toen we opa en oma er ook nog tegenkwamen was het feest natuurlijk compleet. We hadden wel van tevoren een bedrag met Milan afgesproken. Over 2,5 week vieren we zijn verjaardag en dat is allemaal al duur genoeg. Hij kreeg een tientje en op was op.

Toch was dat ook wel goed, want hij dacht er over na. Hij wilde in ieder geval perse eendjes vangen. Hij wilde drie keer voor €3. Maar ja, dan kun je geen grote prijs uitzoeken. Uiteindelijk koos hij voor een laserpen en eenmaal thuis bleek het ding al stuk te zijn.

Toen dacht ik wel even een paar ballen in een melkbus te gooien om zo een grote buurman knuffel voor hem te winnen. Niet dus, want wat ik ook deed, ik kreeg die ballen er niet in. Hoppa, weer €5 kwijt. Maar volgens mij vond de man van die melkbussen ons wel aardig, dus Milan kreeg een grote bal.

Daarna hebben we nog geprobeerd om met een grijper wat te winnen en ook dat mislukte. Maar gelukkig is een rondje in de draaimolen altijd goed dus tot slot gingen we daar nog in.

We hebben een leuke middag gehad en Milan genoot, maar onze conclusie is toch ieder jaar weer dat we geen kermisklanten zijn. Als ik heel eerlijk ben vind ik best een beetje zonde van het geld en leg ik het liever bij LEGO dan die plastic rommel.

Hoe vinden jullie de kermis? Zijn jullie wel echte kermisklanten of zijn de kinderen dat alleen maar? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 29 september 2015 / 12:18

    Ik vind kermissen altijd vrij druk. En duur! Maar voor kinderen kan het denk ik wel prachtig zijn.