Home + Je kunt nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar!

Je kunt nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar!

2018 is alweer een paar weken oud en je weet misschien niet beter dan dat je niet meer over kan stappen van zorgverzekeraar. De termijn sluit immers op 1 januari. Wat veel mensen niet weten is dat je nog tot 31 januari over kunt stappen als je voor 1 januari je oude verzekering hebt opgezegd. Ik wist dat ook niet, want dan had ik misschien toch nog een andere keuze gemaakt.

Heel veel kosten gemaakt het afgelopen jaar

 In 2016 was ik nog ontzettend naïef. Ik hoopt in het nieuwe jaar zwanger te worden, maar durfde er ook nog niet teveel op te hopen waardoor ik heel slecht heb gelet op onze zorgverzekering. Twee maanden later was ik inderdaad al zwanger en kon ik mijn verzekering niet meer aanpassen. Ik zag de bui al hangen natuurlijk. Een baby is al duur, maar nu werd het allemaal nóg duurder.

Vervolgens kreeg Patrick gezondheidsklachten. Onderzoeken in het ziekenhuis werden vergoed, maar de hele dure medicijnen niet of maar een deel. Ik heb heel wat gepind bij de apotheek…

Tot slot zijn Milans hoektanden er al een jaar uit, maar ze komen nog steeds niet door. Ik begon mij af te vragen of ze er überhaupt wel zaten (dat komt in uitzonderlijke gevallen voor) en daarvoor moesten foto’s worden gemaakt. Gelukkig zaten ze er wel, maar als ze er niet hadden gezeten had ook die behandeling heel veel geld gekost.

Kortom, had ik er nu maar wel kritisch naar gekeken!

Welke zorgverzekeraar en verzekering kies je?

 Deze vraag is eigenlijk de reden dat ik dit destijds uitstelde, want laten we eerlijk zijn, er zijn leukere dingen om je mee bezig te houden. Mocht je de keuze nog hebben, heb ik misschien wel de gouden tip voor je: heb je weleens nagedacht over de zorgverzekering van HEMA?

Achteraf gezien (en dat heb ik nu gelukkig wel aangepast voor 2018) had ik veel beter verzekerd willen zijn voor de bevalling en kraamzorg. Omdat ik geen medische indicatie had voor de bevalling in het ziekenhuis heb ik een rekening gekregen van ruim €700,-! Vergoeding had wel heel fijn geweest, want dit is een behoorlijk bedrag.

Als ik kijk in het vergoedingenoverzicht van de HEMA zorgverzekering zie ik dat ik voor €27,- extra per maand alles volledig vergoed had gekregen! Dat voel je toch een stuk minder in je portemonnee dan in één keer €700,-!

Ook de tandartsverzekering had ik destijds omhoog moeten gooien. Als Milan die hoektanden niet had gehad hadden we misschien al een speciale beugel aan moeten laten meten. Bij de HEMA zorgverzekering is orthodontie voor kinderen tot 18 meeverzekerd tot €1500,- voor €38,- per maand extra. En dan krijg je ook alle controles nog vergoed. Alle overige behandelingen worden tot 80% vergoed tot samen €750,-.

Je betaalt dan maandelijks misschien wel wat meer, maar echt dat is zoveel relaxter dan in één keer zo’n dikke rekening op de deurmat.

Wij hebben het nu goed geregeld, want de kinderen worden ouder, maar wij ook. We hebben het afgelopen jaar gezien (ook om ons heen) dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. De zorgen zijn dan al groot genoeg. Zorgen om geld kun je er dan echt niet bij hebben en dat is ook niet nodig in dit geval.

Dus mocht je nog over kunnen stappen, kijk dan ook eens naar de HEMA zorgverzekering!

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Angel
    20 januari 2018 / 15:48

    Hi maris, wat een bedragen he? Maar volgens mij kan je de kosten van het zkh indienen bij de belasting, krijg je toch nog een deel terug. X