Home + Interview in Fabulous Mama!

Interview in Fabulous Mama!

Vandaag was het dan eindelijk zover, de nieuwe Fabulous Mama kwam uit met het interview wat ik (samen met nog twee andere moeders) heb gegeven over een onderwerp waar nog steeds niet veel over gesproken wordt; geld.

Openhartig praten over geld. Het lijkt voor zo’n open boek als ik een onderwerp waar ik ook heel gemakkelijk over praat. Nu gaat dat wat beter, maar er was een tijd dat ik niets wilde zeggen… Ik heb weleens gezegd dat ik een open boek ben over de dingen die ik kwijt wil. Wat ik niet wil (of kan) vertellen, vertel ik ook niet en dit was ook zo’n onderwerp. Alleen woog dit onderwerp het meest zwaar en was ik er dag en nacht mee bezig.

Het is inmiddels duidelijk dat we al ruim vijf jaar twee huizen hebben, dus een dubbele hypotheek en dat we het huis verhuren. Dat weten we nu wel. Bla, bla, bla. Maar toch praat ik er sinds kort pas écht openhartig over.

Iedere dag rekenen met de rekenmachine op mijn telefoon, boodschappen van tevoren tot op de cent nauwkeurig proberen uit te rekenen, iedere dag bang voor wat de postbode nu weer door de brievenbus zou gooien maar wel proberen je hoofd hoog te houden en vooral zo min mogelijk aan anderen te laten merken. Vooral dat laatste…

Het ergst was de vraag “heb je je huis al verkocht?” Het antwoord was natuurlijk steevast “nee” en dat moest je dan zeggen met een soort van glimlach en dan vooral doen alsof het nog niet zo’n ramp was. En dat hoefde ik natuurlijk niet zo te zeggen, maar hé, ik vertel dus ook niet alles. Dus er was een grote groep waar je de schijn dus ophield. Dan was er nog een groep (vaak familie) waar je af en toe iets losliet, maar dan kreeg je opmerkingen als “dan verkoop je je auto maar”. Wat dan voor het gemak werd vergeten is dat als ik een andere baan had moeten zoeken, ik sowieso een auto nodig had gehad omdat OV ook vaak niet volledig wordt vergoed. Kijk, wat moet dat moet, laat daar geen misverstand over bestaan, maar het had een druppel op een gloeiende plaat geweest en ook niets opgelost. Ik heb wel heel zuinig leren rijden, dat dan weer wel!

Het gaat gelukkig nu wat beter, maar vooral door er open over te zijn, is er wel meer begrip, stellen mensen oprechte vragen én krijg je ook veel beter advies. Daarom nu ook het interview in Fabulous Mama en ook respect voor de andere twee moeders die hun verhaal hebben gedaan, want zo gemakkelijk is dat niet. Nog steeds niet, net als de postbode, die vind ik nog steeds niet leuk. Tenzij er morgen een leuke valentijnskaart in zit 🙂

Oh, en nog één ding wat ik heel graag kwijt wil. Op een huis verhuren maak je dus geen winst, absoluut niet! Alleen door heel hard werken, blijven praten met elkaar en openheid van zaken geven kan je je hoofd zoveel mogelijk boven water zien te houden.

En bloggen, dat helpt ook!

Stukje uit Fabulous Mama!

Stukje uit Fabulous Mama!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. Addie van Stijn
    13 februari 2014 / 21:17

    Blijf er maar altijd eerlijk over en vooral tegen ons…..Met een beetje hulp komt alles wel weer goed schatje……en die Valentijnkaart die kan je wel vergeten whahahahaha