Home + Interieurtrend | Rotan in je huis én tuin!

Interieurtrend | Rotan in je huis én tuin!

Als kind zijnde bladerde ik alle woonbladen en interieurcatalogi al door, op zoek naar inspiratie. Dat paste ik dan toe in mijn slaapkamer. Meer ruimte dan dat had ik natuurlijk niet. Zo verfde ik regelmatig, met toestemming van mijn ouders, mijn kamer in een andere kleur (of het liefst twee kleuren) en was ik altijd in de weer met accessoires. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en heb ik nu zelf een platform waarop ik graag schrijf over interieur en ik merk aan de bezoekersaantallen dat jullie het erg kunnen waarderen. Voor mij is het één van de leukste onderwerpen om over te schrijven en daarom wil ik jullie vandaag inspireren met een nieuwe interieurtrend: rotan!

Rotan in je interieur

Met rotan halen we meteen de sixties in huis en wat geeft het een warme touch aan je interieur. Daarom is het ook zo ontzettend populair, maar hoe combineer je nu rotan in je interieur?

Rotan past perfect bij andere materialen. Het is een beetje de zwarte broek van het interieur. Het is altijd goed te combineren en het is tijdloos. De combinatie met hout spreekt voor zich, dat is ook een natuurlijke materiaalsoort en qua kleur past het heel goed. Toch is rotan ook heel mooi bij kunststof, stof en leer. Zo kun je heel goed een rotan stoel naast je stoere, lederen bank zetten. Of wat dacht je van een combinatie van kunststof eettafelstoelen naast rotan stoelen?

Verder heeft rotan niet veel nodig. Een mooi kussentje of een fake fur kleedje en je bent klaar.

Overigens is rotan er in verschillende kleuren dus je vindt er altijd wel eentje die bij de rest van je interieur en/of woonaccessoires past.

Tips:

 • Combineer een rotan stoel met een rotan (rieten) lamp zodat het materiaal nog meer terug komt in het interieur!
 • Wat dacht je van een rotan schommelstoel op de babykamer? Dat maakt de gebroken nachten een stuk fijner ;-).
 • Combineer rotan met vintage meubels en accessoires. Zo creëer je een geheel eigen stijl!
 • En combineer verschillende kleuren rotan met elkaar…
 • Heb je thuis een eigen werkplek? Gebruik een rotan stoel dan als bureaustoel. Dat zit ontzettend lekker waardoor je efficiënter werkt.

Enthousiast geworden? Dan heb ik nog een tip; je kunt je rotan stoel kopen bij Sweet Living Shop. Hier verkopen ze een heel breed assortiment in verschillende kleuren en veel stoelen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Rotan in je tuin

Wij hebben een lange, smalle tuin en het lukt mij maar niet om deze gezellig te krijgen. Daarom hebben we besloten dat we deze zomer in hoekjes gaan werken. We krijgen een nieuwe schutting van steigerhout en willen met meer natuurlijke materialen gaan werken. Dat geeft ook sfeer en in combinatie met kleine hoekjes hoop ik dat we het toch gezelliger krijgen en ik weer echt van de tuin kan genieten. Het is namelijk zo zonde. We hebben een enorme tuin en die willen we graag benutten.

Milan krijgt sowieso een eigen hoek met een moestuin en Floris krijgt ruimte om te spelen. Wij willen een hoekje waar we heerlijk kunnen zitten en kunnen genieten van elkaar en het mooie weer. Met rotan maak je deze zithoek extra gezellig. Een klein tafeltje ernaast en je hebt eigenlijk al een heel fijn hoekje. Je zou het nog af kunnen maken met een buitenkleed en wat andere accessoires, maar heel veel meer dan een rotan tuinstoel heb je voor zo’n hoekje niet nodig.

Kijk maar naar de foto’s hierboven. Laat de zomer maar komen en mij hoor je niet klagen haha.

Hebben jullie een rotan stoel of accessoires in huis of in de tuin? Zo ja, hoe hebben jullie deze gecombineerd?

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ineke
  13 maart 2019 / 09:36

  Hoi en wat dacht je van een bamboe slang? Dat is een plantenstandaard in vorm van slang.er kunnen 4 tot 6 plantjes in.
  Ook erg leuk bij rotan,bij retro maar ook bij brocante.ik mag er vandaag een ophalen.
  Als mensen vroeger het huis van oma en opa moesten leeghalen werden ze op de stort gegooid want iedereen vond ze na die generatie afschuwelijk.
  Ik krijg er vandaag een en ga hem wit maken.
  Ben benieuwd wat je er van vind.
  Ik zal je nog een foto sturen.
  Groetjes van lezeres ineke