Home + Interieur | Waar let je op als je een nieuwe bank koopt?

Interieur | Waar let je op als je een nieuwe bank koopt?

wij zijn nog steeds heel erg blij met onze bank en toch hebben we laatst gekeken naar een andere. We liepen voorbij een etalage en ik vond de kleur zo mooi. Ook was hij wat groter (een U-vorm) dan de bank die we nu hebben. In dit huis kunnen we dat we kwijt en het was heel even best verleidelijk. Uiteindelijk hebben we hem niet gekocht, omdat onze bank nog heel erg mooi is en hij nog steeds heerlijk zit. En we hebben er juist zo’n plezier van, omdat we destijds een heel overwogen keuze hebben gemaakt. Ik vertel je waar wij op hebben gelet.

De stof

Om te beginnen de stof. We kozen voor een okergele bank. Leuk, maar we hebben ook kinderen en er wordt weleens geknoeid op de bank. Hij moet dan wel gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt. Gelukkig is dat met deze bank zeker het geval. Je ziet er, ondanks dat je dat misschien niet verwacht, helemaal niets op. Ideaal.

Wij kozen voor een stoffen bank, maar hebben ook gekeken naar een mooie industriele bank. Deze zijn vaak van leer en natuurlijk nog gemakkelijker schoon te maken. Ook zijn ze een stuk tijdlozer dan de bank die we nu hebben gekozen en worden ze vaak alleen maar mooier. Zeker het overwegen waard, ook als je kinderen hebt.

Het model, is er genoeg ruimte voor iedereen?

Wij hebben natuurlijk kinderen en wilden wel met zijn vieren op de bank kunnen hangen. Maar we vinden het ook belangrijk dat visite erop kan zitten. Met verjaardagen is dat vooral praktisch en wanneer er een vriendin of collega of de koffie komt is het wel zo gezellig.

Denk daarom bij het kiezen van het model ook na over de toekomst. Is er dan nog voldoende ruimte voor iedereen? Een bank is immers een behoorlijke uitgave.

De kleur

Wanneer je een nieuwe bank kiest, is het kiezen van de kleur misschien nog wel het meest lastig. Dat vonden wij ook. We wilden een warme kleur, maar ook eentje die we gemakkelijk konden combineren met diverse kleuren. We veranderen nog weleens wat in ons interieur en dan is het fijn als de bank gewoon kan blijven staan 😉.

Ik zei net al dat de bank okergeel is, maar met een andere lichtinval lijkt hij meer cognac kleur. Het is hoe dan ook een warme kleur die verrassend goed combineert met heel veel kleuren. Kijk maar naar het kleed dat eronder ligt. Dat maakt de bank meer tijdloos.

Kies voor je bank daarom een kleur die niet snel verveelt. Dan kun je er alle kanten mee op en maak je met een paar nieuwe accessoires een totaal nieuwe bank!

Dit zijn onze tip om mee te nemen wanneer je een bank koopt. Wat zijn jouw tips?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *