Home + DIY | De fotostrips van Kruidvat voor cadeautjes, vriendenboekjes en traktaties!

DIY | De fotostrips van Kruidvat voor cadeautjes, vriendenboekjes en traktaties!

Voor ik begin wil ik eerst een enorme ‘shout-out’ doen aan Diny van het Instagram account Budget Kids Tips die keer op keer weer de leukste en creatiefste dingen weet te delen. Zo ook deze fotostrips die je dus heel eenvoudig én voor een budgetprijsje kunt maken bij het Kruidvat en die hebben we volgens mij allemaal wel in de buurt. Ik zag ze dus op dit account en vond ze meteen zo leuk! Met deze fotostrips kun je te gekke dingen doen en je maakt een cadeautje of traktatie meteen een stuk persoonlijker. Maar ik moest ook meteen denken aan vriendenboekjes. Milan kreeg van de week nog een boekje mee van een vriendje in de buurt en ik moest echt even zoeken naar een foto. Als je aan het begin van het schooljaar een paar van dit soort stripjes af laat drukken, dan heb je meteen een voorraad voor de vriendenboekjes en grijp je niet meer mis.

Fotostrips afdrukken bij het Kruidvat, hoe werkt dat?

Het is heel simpel, want het enige dat jij mee hoeft te nemen is je telefoon. Bij de foto automaat van Kruidvat vind je een aantal kabels die je in je telefoon kunt doen. Vervolgens maak je verbinding met het apparaat en een paar seconden later kan die jouw foto’s lezen. Jij kunt vervolgens kiezen voor welk soort foto’s je gaat, in dit geval de fotostrips, maar je kunt ook foto’s met tekst maken bijvoorbeeld. Vervolgens kies je uit verschillende fotostrips. Je kunt kiezen voor eenvoudige strips met witte of zwarte randen, maar ook vintage afdrukken. Net wat jij leuk vindt. Ook het aantal foto’s op de strip kun je kiezen. Ga je voor drie foto’s of twee wat grotere? Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden.

Als je een fotostrip hebt gekozen, selecteer je één voor één de foto’s die je erin wilt hebben. Als deze naar je zin is, klik je hem naar je winkelwagentje en kun je een volgende maken. Wanneer alle strips klaar zijn krijg je een bon voor bij de kassa en worden de fotostrips afgedrukt. Ook dit gaat heel snel.

Een fotostrip kost €0,35 en je kunt er meerdere van één af laten drukken.

Hierboven zie je een aantal verschillende lay-outs van de fotostrips

Waarvoor kun je ze gebruiken?

Waarvoor niet haha. Ik heb er een aantal aan het wandrek in de keuken gehangen omdat ik dat wel gezellig vind staan en het mooie vakantieherinneringen zijn. Er hangen er een paar bij Milan op de kamer, maar ik wil ze ook gaan maken voor op cadeautjes (met foto’s van de jarige bijvoorbeeld), vriendenboekjes, maar ik denk ook aan traktaties. Floris neemt bijna afscheid van de peuterspeelzaal. We hebben alles al in huis voor de traktatie aan de kinderen in zijn groep, maar voor de juffen willen we ook iets leuks maken. Het is wel leuk om hier fotostrips bij te doen met foto’s waar zij zelf op staan. Die kunnen we nog wel maken (stiekem, zonder een stalker te lijken?), maar er staan er ook een paar in de app. Je kunt er eindeloos mee variëren en ik denk dat ze ook wel bewaard zullen worden door degenen aan wie je ze geeft.

Voor op de kinderkamer

Tot slot heb ik ook nog een paar strips gemaakt voor Milan. Hij zat deze zomer in een Ferrari en is gek van dit soort auto’s. Later deze vakantie maakte ik nog een andere leuke foto van hem en die twee heb ik gecombineerd op één strip omdat die kleuren ook in zijn kamer zitten.

Ik heb ze op zijn kast gehangen, dit is toch gaaf zo?! Volgens mij is dit wel een stoer hoekje voor onze tiener.

Kortom, de fotostrips zijn gewoon heel erg en maken andere dingen nóg leuker.

liefs

 

 

 

We Mogen weer 2021We Mogen weer 2021

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *