Home + Inspiratie voor je babykamer | Retro Frans en magisch Scandinavisch

Inspiratie voor je babykamer | Retro Frans en magisch Scandinavisch

Het inrichten van de babykamer. Het is een van de leukste onderdelen van in verwachting zijn. Welke stijl past het beste bij jou, bij de rest van je huis en bij je kindje? Kies je voor felle kleuren en vormen of is minimalistisch meer je stijl? Nu je kindje gezond in je buik rustig aan het doorgroeien is kun jij de tijd nemen om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een retro Franse look?

Retro Frans

Je hebt het woord vast al heel vaak gehoord, maar wat betekent ‘retro’ nou eigenlijk precies? Bij retro denken veel mensen aan ‘oud’ maar dat is dus niet helemaal de definitie van deze term. Retro producten zijn nieuw gemaakte producten die geïnspireerd zijn door een look van vroeger. Een retro stoel is dus geen kopie van een oude stoel maar een gloednieuwe stoel met bijvoorbeeld details van de oude stoelen in de stoelpoten. Bij een retro Franse inrichting kies je voor meubels die je zou kunnen vinden op bijvoorbeeld een brocante markt. Chique meubels met een landelijke uitstraling.

Magisch Scandinavisch

We combineren deze retro Franse look met de mystiek van Scandinavië. Denk aan het dansen van het noorderlicht, de kleur ervan en de sterrenhemel eromheen. Maar ook aan warme avonden bij een haardvuur met een kop chocolademelk. Hoe koud het ook is, de Scandinavische look straalt warmte uit. Kies bijvoorbeeld voor tekeningen of posters van elfjes, het noorderlicht of sterren om aan de muur te hangen en om lekker bij weg te dromen. Ook qua baby beddengoed zijn dit soort thema’s beschikbaar. De combinatie van Retro Frans met Magisch Scandinavisch is zo geslaagd omdat het net even wat anders is dan we gewend zijn terwijl de babykamer zijn puurheid behoudt.

Kleuren

In deze serene kinderkamer kiezen we voor lichte kleuren. Roomwit, lichtgrijs en groen bijvoorbeeld (noorderlicht). Het gebruik van lichte kleuren maakt de babykamer ruimtelijk en zorgt voor een rustige en dit geval ook rustieke uitstraling.

Handige tips

  • Begin op tijd met het inrichten van de babykamer. Zeker wanneer je nieuwe babykamer meubels wilt bestellen, deze kunnen namelijk een levertijd van een paar weken hebben. Daarbij is het natuurlijk fijn om niet in de laatste dagen voor je bevalling te moeten stressen omdat de kamer voor je kindje nog niet af is.
  • Retro Franse meubels kun je natuurlijk nieuw kopen maar de kans is ook groot dat je mooie meubels vindt op een brocante markt of op marktplaats. Let hierbij wel op de kwaliteit van de meubels die je aanschaft want de veiligheid van je kindje staat natuurlijk wel voorop.
  • Hou het rustig. Retro Franse meubels zijn prachtig met hun rustieke accenten maar wanneer je er teveel van bij elkaar zet wordt het al gauw druk, iets dat we willen voorkomen in een babykamer. In principe heb je aan een ledikant, een kast, een commode en een lekkere stoel om in te zitten meer dan genoeg. Maak de kamer af met leuke accessoires.

Wegdromen

De Retro Franse babykamer gecombineerd met magisch Scandinavië zorgt voor net even een andere babykamer dan anders. En nog maar even en dan kan je kindje liggend in zijn haar of rustieke Franse ledikant heerlijk wegdromen bij de dansende kleuren van het noorderlicht.

Wat vind jij van deze stijl? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *