Home + Bijkletsen | Maandag weer naar school en aan het werk

Bijkletsen | Maandag weer naar school en aan het werk

En toen zaten zes weken vakantie er alweer op voor Milan, net als onze drie weken. Pat is alweer een week aan het werk en ik had nog een week. Maandag begin ik ook en dat is wennen. Voor ons allemaal. Het leek wel alsof deze zomervakantie sneller ging dan de voorgaande jaren. Dat is enerzijds lekker, want we hebben het fijn gehad, maar anderzijds vind ik het wel lekker zo. Tijd om even bij te kletsen!

Geen gedoe

In de vakantie is er geen gedoe. Geen gedoe op school of op het werk en geen gedoe met andere mensen. Het lijkt wel alsof het leven in de vakantie veel makkelijker is. Alles kun je voor je uitschuiven “want het is toch vakantie” en aan dat lekkere gevoel is nu een einde gekomen. We worden weer geleefd en krijgen tegelijkertijd ook weer te maken met verantwoordelijkheden, teleurstellingen, verdriet, tegenslag en andere minder leuke dingen. Dat geldt voor iedereen, maar ik vind deze vakantie bubbel eigenlijk nog wel even lekker.

Structuur

Maarrrrr… tegelijkertijd komt er weer structuur en regelmaat in ons leven en ik merk dat vooral Milan daar erg aan toe is. Ik merk dat hij zijn vriendjes en vriendinnetjes begint te missen en hij er behoefte aan heeft ze weer te zien. Snap ik helemaal, want zes weken is ook best lang voor kinderen.

Ik houd van de structuur en het is ook goed, maar nogmaals, de vakantie had voor mij wel wat langer mogen duren.

Bloggen

De afgelopen weken zat ik in een heerlijke flow wat betreft het bloggen. Waar ik andere bloggers op Instagram zag vragen aan hun volgers of zij nog vragen voor hen hadden, omdat ze geen inspiratie hadden, wist ik niet waar ik met die inspiratie heen moest. Normaal heb ik ook wel voldoende inspiratie en zal ik het ook niet zo snel vragen, maar nu bleef ik maar typen, zelfs op vakantie! Ook kreeg ik te gekke aanvragen voor samenwerkingen in mijn mailbox en vind ik het heel tof dat een heel bekende winkelketen opnieuw samen wil werken. Ze gaven mij eerst het voordeel van de twijfel omdat ik eigenlijk te weinig Instagram volgers heb en nu benaderden ze mij zelf! De vorige keer is blijkbaar goed bevallen en dat voelt heel erg goed. Een fijne opsteker!

Ook haalde ik deze zomer voor het eerst de 40.000 unieke bezoekers en ik ben daar nu dik overheen. Ik hoop dit goede gevoel de komende weken vast te houden en gewoon zo door te gaan naast mijn werk.

Verjaardagen van de jongens

Omdat ik best wel veel werk ben ik deze vakantie begonnen met de voorbereidingen voor de verjaardagen van de jongens en Milans kinderfeestje. Dat scheelt straks gewoon een hoop werk. De komende weken houd ik jullie op de hoogte van alle voorbereidingen in een nieuwe rubriek; Birthday Boys! We vieren de verjaardagen namelijk op één dag omdat ze een dag na elkaar jarig zijn, maar ze schelen wel 7 jaar. Daar “moeten” we het thema op aanpassen en hoe doen we dat dan met de taart en de uitnodigingen? Hier praat ik jullie de komende weken over bij en ik hoop jullie hiermee van nieuwe inspiratie te voorzien.

Nadenken over de toekomst

In de vakantie blik ik altijd terug op het jaar ervoor. Wat wil ik komend jaar anders? Eerlijk? Heel veel! Ik heb mij voorgenomen mij niet meer te laten kwetsen door mensen. Niemand komt meer echt dichtbij en de focus ligt bij mijn gezin en mijn werk. Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je weer voor anderen zorgen. Bij mij was het altijd andersom en ik was vooral bezig met het feit dat ik wilde dat iedereen mij aardig vindt. Is toch niet gelukt 😉 dus die energie kan ik beter ergens anders in steken. In iets waar wij zelf beter van worden en plezier uit halen.

Ook wat betreft werk heb ik wel het één en ander voor ogen, maar daar blog ik dan natuurlijk weer niet over, sorry!

Het was een fijne vakantie en hij had van mij nog wel wat langer mogen duren. Ach, volgende week voelt alles weer normaal zoals gewoonlijk.

Hoe was jullie vakantie? Denken jullie tijdens de vakantie ook altijd na over het komende jaar? Klets gezellig mee in de comments hieronder!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Rebecca
  26 augustus 2018 / 13:04

  Leuk idee, je nieuwe rubriek.
  En terecht, niet iedereen hoeft je aardig te vinden. Ik vind je wel een prettig persoon. 🙂

 2. Kim
  26 augustus 2018 / 16:57

  Wat toevallig ik ben deze vakantie ook tot het besluit gekomen dat mijn gezin de basis is en niet zogenaamde vriendschappen waar je heel veel tijd en energie in duwt en die je vervolgens een mes in je rug steken als het ze weer beter gaat, ben daar helemaal klaar mee ? mijn meiden hebben 9 weken vakantie gaan nu aan de laatste week beginnen voor mijn gevoel is het pas begonnen zo snel is deze topzomer voorbij gevlogen ? al is regelmaat ook veel waard