Home + Inspiratie | De geboortekaartjes trends van 2020!

Inspiratie | De geboortekaartjes trends van 2020!

Toen ik zwanger was van Floris was er één kleur die de boventoon voerde: mint. Werkelijk alles was mintkleurig. Van de lakentjes tot aan de dienbladen voor de traktaties en van babykleding tot het het geboortekaartje. Overal kwam de kleur terug. En ik ben niet de enige aanstaande moeder bij wie dat het geval is. Als je zwanger bent en een bepaalde voorkeur hebt voor een kleur en stijl vertaalt dat zich vaak door in alles dat je voor de baby aanschaft. Om je te inspireren laat ik je vandaag de geboortekaartjes trends van 2020 zien en deze trends kun je heel eenvoudig doorvertalen naar de kinderkamer, bedankjes, versieringen etc.

Trend #1 | Dé trend van 2020; lijntekeningen met aardetinten en terracotta

Ik schreef laatst al over kinderkleding in aardetinten, maar we zien deze prachtige kleuren niet alleen terug in kinderkleding. Ook in “geboortekaartjesland” zijn de aardetinten zoals terracotta, ontzettend populair en kunnen we deze met recht dé trend van 2020 noemen. Omdat de kaartjes heel rustig van kleur zijn, zijn de teksten en tekeningen dat ook. Heel minimalistisch, prachtig!

Met alleen de kaartjes ben je er vaak nog niet. Je hebt misschien mooie, bijpassende sluitstickers nodig voor de envelop. En wat dacht je van geboortebedankjes of traktaties die de grote broer of zus kan uitdelen op school?

Ik word heel enthousiast van de lijntekening met terracotta kleur en als ik nu weer zou moeten kiezen zou dit een heel serieuze optie zijn.

Trend #2 | Vintage

Kleurrijk en tegelijkertijd heel rustig. Heel hip en tegelijkertijd een vintage uitstraling. Ik heb het over dit gebloemde kaartjes waaraan een apart geperforeerd labeltje hangt. Met een bijpassend lintje maak je het labeltje vervolgens vast aan het kaartje. Dit kaartje is gemaakt van structuurpapier waardoor deze meteen vintage uitstraling krijgt.

Ik houd heel erg van deze stijl, zeker op de kinderkamer. We zien veel behang in deze stijl, gecombineerd met bijvoorbeeld een mooie vintage stoel en hebt al de perfecte basis voor jullie babykamer. Daarnaast zijn er ook bij dit kaartje weer diverse andere dingen te bestellen waardoor bedankjes en stickers.

Het meest leuke cadeautje bij dit soort kaartjes vind ik de geurkaars. Deze past perfect binnen deze stijl én staat vervolgens ook nog eens leuk op de babykamer. In het verrassingsdoosjes of in de koeldoosjes kun je lekkere traktaties stoppen om uit te delen.

Trend #3 | Mosterd geel

De foto’s op dit kaartje geven precies de sfeer aan die ik op mijn Instagram feed zou willen, maar het lukt mij telkens niet 😅 Ik vind dit namelijk zo ontzettend mooi! Nu ben ik de laatste tijd sowieso erg into de kleur mosterdgeel, maar het maakt hoe dan ook vrolijk en dat is precies wat je uit wilt dragen wanneer je een geboortekaartje verstuurt.

Een prachtig kaartje waarmee je tijdens een Newborn shoot ook alle kanten op kunt. Dan moet je die in ieder geval wel plannen voor je de kaartjes verstuurt en regelen dat je de foto’s snel kunt ontvangen, of in ieder geval een paar. Het is echter wel een idee om het op deze manier te doen, want dan heb je wel prachtige foto’s voor op het kaartje en het kaartje is een blijvende herinnering.

Ook bij dit kaartje kun je in dezelfde lijn van alles laten maken. Het bedankkaartje is heel leuk om uit te delen of te versturen naar kraamvisite of naar degenen die op je kraamborrel aanwezig waren.

Trend #4 | Marine

Een totaal ander kaartje in weer een heel andere sfeer, dat is dit geboortekaartje in marine stijl. Ook weet heel minimalistisch met dunne lijnen, maar wel met een prachtige tekening als blikvanger naast de foto.

Wat ik heel leuk vind aan dit kaartje zijn de kleine tekeningen bij de geboortegegevens. Dit zie je wel vaker, maar ik vind deze manier van vormgeving heel erg mooi. Echt een prachtig kaartje en eens iets heel anders!

De kaars past weer perfect in de babykamer en de labels kun je hangen aan zelfgemaakte bedankjes of geboortetraktaties, want dat kan natuurlijk ook. Als je iets leuk vindt om te maken, kun je het met een label in dezelfde stijl helemaal afmaken.

Trend #5 | Tropisch

De laatste trend die ik aan jullie laat zien heet tropisch. We zien steeds vaker dierenprints terugkomen in kinderkamers, maar dus ook op geboortekaartjes. Wat ik leuk vind aan deze trend is dat het echt bij kinderen past en dus ook bij de belevingswereld van eventuele broertjes of zusjes. Als je hen bij je zwangerschap wilt betrekken zou dit weleens een kaartje kunnen zijn dat zij uit zouden zoeken.

Ik kan mij voorstellen dat je bij een tropische dierenprint denkt dat het als snel te druk wordt, maar zoals je ziet is dat zeker niet het geval.

Ook hier is weer van alles bij te bestellen waaronder leuke sluitstickers, labels en cadeaudoosjes. De cadeaudoosjes met deze print zijn natuurlijk te gek om de grote broer of zus te laten trakteren ter ere van de geboorte van de baby.

Welke van deze vijf trends vind jij het leukst en past het meest bij jullie stijl? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 21 maart 2020 / 17:36

    Vintage en marine zijn erg mooi! Hier komen geen baby`s meer, maar sommige geboortekaartjes blijven prachtig!