Home + In deze badkleding durf ik mijzelf nu te laten zien

In deze badkleding durf ik mijzelf nu te laten zien

Een jaar geleden begon ik rond deze tijd kleding te kopen voor onze zomervakantie. We zouden voor het eerst met zijn vieren gaan vliegen naar het zonnige Menorca. Behoorlijk warm dus moest ik korte broeken, maar ook jurkjes etc. inslaan. Iets waar ik behoorlijk tegenop zag vanwege mijn figuur. Ik kocht niet veel en kocht onder andere een lange zwarte jurk met split. Leuk, maar natuurlijk bloedheet, al wilde ik mijzelf koste wat het kost verstoppen. Aan het zwembad kon ik niet anders, maar ook daar verzon ik wat op: een jurkje over mijn badpak en zoveel mogelijk in het water in plaats van ernaast. Dat is dit jaar wel anders…

Badpak of bikini?

Vorig jaar nam ik mij één ding voor: ik wil mij nooit meer zo voelen als dat ik mij die zomer voelde. Daarom doe ik het dit jaar helemaal anders.

Een bikini durf ik echt nog niet en die passen ook niet bij mij denk ik. Badpakken blijven daarom ook dit jaar favoriet, maar ik mag wel nieuwe gaan shoppen, omdat de oude inmiddels te groot is. Ook ben ik die helemaal zat en wil ik juist op zoek naar twee goede die écht iets doen voor je figuur. Degenen die ik had zijn even snel gekocht omdat het moest, niet omdat ik er zo blij mee was. Ik ging dan op zaterdagochtend even snel een winkel in met beperkte keuze in wat mij paste en wat ik leuk vond en zonder te passen kocht ik die dan. Oh, en ik wilde er vooral ook niet teveel geld aan uitgeven.

Dit jaar pak ik dat anders aan. Ik begin op tijd met shoppen, bijvoorbeeld bij OTTO, want daar heb je veel meer keuze. Thuis kan ik dan op mijn gemak passen en kijken welke badpakken het meest recht doen aan mijn figuur. Gewoon op het gemak, met eigen licht in plaats van dat verschrikkelijke tl-licht in sommige pashokjes en natuurlijk is de mening van Patrick ook niet geheel onbelangrijk.

Dit vond ik vorig jaar al behoorlijk heftig… 

Badkleding nog leuker maken

Vorig jaar gebruikte in een strandjurkje om mijzelf zoveel mogelijk te bedekken op het bedje bij het zwembad. Dit jaar wil ik opnieuw strandjurkjes kopen, maar nu met een ander doel. Geen wijde jurkjes meer, maar juist wat strakker waarmee ik wel naar de bar durf te lopen bijvoorbeeld. Dat deed ik vorig jaar namelijk niet. Als ik toen naar de bar wilde, deed ik alsnog een lange jurk aan of alleen een lange rok over mijn badpak. Dan zag je mijn benen immers niet. Zo werden ze natuurlijk nooit bruin, haha.

Dit jaar heb ik mij voorgenomen, mijn benen wel te laten zien ook al ben ik daar nog het minst blij mee. Ik ben 20 kilo afgevallen en dat is niet niks. Daar mag ik echt wel trots op zijn. Ook wil ik tenminste één korte spijkerbroek kopen. Die wil ik dan aan over mijn badpak, maar ook hier thuis als het heel warm is. Voor jullie misschien heel normaal, maar voor mij een hele overwinning.

Ik ben nu niet opeens heel zelfverzekerd, want ik ben er nog niet en zie nog genoeg aan mijzelf waar ik minder blij mee ben. Toch durf ik mijzelf dit jaar wel te laten zien. Badpakken, strandjurkjes en korte broeken: here i come!

Wat vind jij van badkleding? Ben jij dan net zo onzeker als ik? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Liesbeth
    9 mei 2023 / 08:20

    Goedemorgen
    Ik kan de badpakken van Lascana zeker aanraden. Ze geven mij ook een fijner gevoel en ze blijven ook mooi van kleur en kwaliteit.