Home + Ik heb helemaal niets met Oud & Nieuw

Ik heb helemaal niets met Oud & Nieuw

Sinterklaas? Super gezellig en vooral voor de kinderen een groot feest. Kerst? Ik houd ervan. Oud & Nieuw? Mwah, ik heb er echt helemaal niets mee!

Donderdagavond barst er in heel Nederland weer een groot feest los, want we luiden het nieuwe jaar in. Champagne all over the place en vergeet het spectaculaire vuurwerk niet. Allemaal heel leuk, maar van mij hoeft het gewoon niet zo. Noem het suf, maar ik slaap er liever gewoon doorheen. Ik houd van een feestje en gezelligheid, maar op de één of andere manier is Oud & Nieuw een ‘moetje’ lijkt het wel.

Het moet gezellig zijn en als je nergens heen gaat is dat best een beetje sneu. Nu weet ik wel dat het niet zo is, maar het is wel een ding. The fear of missing out werd het laatst op tv genoemd, je “moet” namelijk ergens bij horen.

Ik doe daar niet zo aan mee en vind het wat dat betreft allemaal wel best, maar god, wat vind ik die avond lang duren! Om dan vervolgens eindelijk af te kunnen tellen en daarna om 01.00 uur alsnog in bed te liggen 😉

 

En ik zal het maar eerlijk toegeven, ik word een beetje weemoedig van Oud & Nieuw…

Op zo’n avond ga je toch een beetje terugdenken aan het afgelopen jaar en volop plannen maken voor het nieuwe jaar. En zet dan vooral geen Abba op, want op de één of andere manier versterkt dat nummer het weemoedige gevoel. Waar dat vandaan komt? Geen idee, als ik kijk naar afgelopen jaar dan is er een hoop gebeurd, maar ook een hoop goede dingen. Niet al mijn doelen zijn gehaald, maar er zijn ook heleboel dingen voor in de plaats gekomen waarvan ik mij begin 2015 niet voor kon stellen dat ik ze mee zou maken.

We hebben heel veel gelachen, gehuild, wakker gelegen, zijn verbaasd en boos geweest, maar hebben ook heel erg genoten!

Dus nee, dit jaar geen feestje tijdens Oud en Nieuw, maar ik hoop er het hele jaar een feestje van te maken. Ik begin het nieuwe jaar niet brak, maar hopelijk vol energie om te gaan knallen. Dus Oud & Nieuw kan wat mij  betreft geskipt worden, kom maar op met 2016!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. ciska van stijn
  29 december 2015 / 09:29

  2015 best een leuk jaar maar het kan altijd beter ……en een wens heb ik nog wel we zullen zien in 2016

 2. 29 december 2015 / 10:54

  Ik vind het altijd wel gezellig, samen terugkijken naar het afgelopen jaar en nieuwe plannen bespreken voor het nieuwe jaar. Weemoedig word ik meestal ook wel een beetje 😉

 3. Mirjam
  29 december 2015 / 11:45

  Heb precies hetzelfde met deze avond. Daarom weer vrijwillig een late dienst werken.
  Het is inderdaad veel belangrijker om van iedere dag een feestje te maken.

 4. Addie
  29 december 2015 / 19:46

  Ik hoop dit jaar nog wat te winnen met een winactie

 5. Ikke
  31 december 2015 / 21:25

  Ik heb er ook helemaal niets mee..dat verplichte opzitten …ik duik vroeg mn bed in ..moet morgen weer vroeg werken..en dat knallen mag ook afgeschaft worden!!