Home + Ik ben zo’n moeder die…

Ik ben zo’n moeder die…

Hoe graag we het ook zouden willen, de perfecte moeder bestaat niet. Misschien maar goed ook, want anders zou het wel heel saai worden 😉 En hoewel mijn kinderen natúúrlijk de allerleukste en liefste van de wereld zijn, zijn zij ook niet perfect. En ook dat is maar goed, want zo leren ze omgaan met tegenslag en leren ze wat wel en niet werkt in het leven. Waarom zouden we perfectie nastreven? We zijn allemaal mensen en maken geregeld fouten. Zo ook wat betreft de opvoeding. Ik zag zo her en der deze titel voorbij komen en besloot van mijzelf een lijstje te maken. Geen loedermoeder taferelen hier, maar ik denk wel dat deze heel herkenbaar zullen zijn.

Ik ben zo’n moeder die…

 • … structureel iedere week vergeet zakgeld te geven. Hier moet ik echt nog iets op verzinnen.
 • … heel geïrriteerd is tijdens een gebroken nacht terwijl we die eigenlijk zelden hebben.
 • … die gerust tegen Milan kan zeggen dat hij geen snoepje meer mag om vervolgens stiekem in de keuken een chocolaatje te eten.
 • … zonder de hulp van Milan amper de ochtendspits overleeft. En ja, ik heb maar twee kinderen. Je zou denken dat dat makkelijk zou zijn.
 • … iedere woensdag geen zin heeft om te koken. Ik vind dat zo’n gedoe! Ik ben de hele dag alleen maar heen en weer aan het fietsen van huis naar school, naar de musical, boodschappen en het zwemmen.
 • … sowieso ieder excuus aangrijpt om maar niet te hoeven koken.
 • … de jongens om 19.00 uur op bed wil hebben. Daarna doe ik helemaal niets meer of ga ik aan het werk voor Mamablogger.
 • … soms heel graag het huis voor zichzelf alleen wil hebben. Het voelt als een mini vakantie 😉
 • … tegelijkertijd haar kinderen helemaal niet los kan laten.
 • … ook niet iedere avond voorleest, sorry! En toch leest Milan al op niveau van groep 6/7.
 • … helemaal krankzinnig wordt van al die familievloggers die Milan volgt. Daar zitten types tussen!
 • … iedere ochtend voor we weggaan en iedere avond al het speelgoed opruimt. Anders krijg ik zelf ook geen rust.
 • … alles plant op de gezinskalender in de keuken en in de gezamenlijke agenda van Patrick en mij op onze mobiele telefoons.
 • … boven alles krankzinnig veel van haar kinderen houdt en alles voor ze doet. Al moet ik dwars door zes muren voor ze, ik doe het!

Oké, welke van de bovenstaande punten herken jij? Viel best mee toch? We zijn gewoon allemaal moeders die ons stinkende best doen en nee, we zijn niet perfect maar who cares?! Als de kinderen maar gelukkig zijn en dat zijn ze. Heb het voor de zekerheid nog even gecheckt bij Milan en volgens hem gold dat ook voor Floris 🙂

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *