Home + Huishoudelijk | De voorjaarsschoonmaak en zin om het interieur te veranderen

Huishoudelijk | De voorjaarsschoonmaak en zin om het interieur te veranderen

Met het mooie weer van de afgelopen weken ben ik extra druk in huis. Ik heb dat altijd gehad. Toen we net samenwoonden voelde ik mij ontzettend volwassen toen ik voor het eerst ons kleed over het balkon hing om te luchten. En ik hou van luchten. Zodra we wakker worden gaan alle ramen open, weer of geen weer. Bij mooi weer hang ik het beddengoed uit het raam en iedereen die mij een beetje kent weet ik dat ik hou van een schoon en opgeruimd huis. Ik ga de deur niet uit als het huis niet netjes is en in het voorjaar lijkt het nog erger te worden. Ik krijg extra energie van het mooie weer denk ik. Opeens wil ik álles aanpakken.

Alles schoon, de was ophangen en aanpassingen aan het interieur

Mijn schoonmaakwoede gaat ver. Zo hing ik vorige week uit de ramen om de kozijnen aan de buitenkant schoon te maken, spinnenwebben weg te halen en lag ik op mijn knieën om overal de plinten schoon te maken. Stofzuigen en dweilen doe ik zo’n beetje iedere dag en hoewel er mensen zijn die mij voor gek verklaren, vind ik dat echt heerlijk.

Net als iedere ouder wassen we vaak, maar in het voorjaar hang ik de was vaker op in plaats van dat het in de droger gaat. Omdat de wasmachine op zolder staat, sleep ik niet alles mee naar beneden, maar hang ik het op zolder en vervolgens zet ik daar de ramen open zodat het alsnog lekker doorwaait.

Het blijft echter niet bij schoonmaken, want in het voorjaar krijg ik zin om het interieur te veranderen. Niet groots, maar dat zit hem dan in kleinere dingen. Zo staat de eethoek nu anders, hangt er een andere lamp boven en hebben we opeens nieuwe handdoeken en washandjes nodig. Bijvoorbeeld die van Abyss Habidecor. De oude handdoeken gaan dan weg en maken plaats voor nieuwe, zachte exemplaren. En ja, ik word oprecht gelukkig van nieuwe, voor het gevoel extra frisse, handdoeken in de badkamer.

Inmiddels klink ik volgens mij als een echte nerd haha.

Dit plaatje is dus niet meer actueel. 

Wensen wat betreft onze slaapkamer

Misschien heb je het al eerder gelezen, maar Milan gaat over een tijdje naar zolder. Floris krijgt dan zijn kamer en Floris’ huidige kamer wordt mijn werkkamer. We hadden even een aanloopje nodig, maar dankzij het mooie weer zijn we al begonnen met een grote opruiming op zolder. Speelgoed is uitgezocht, verkocht en te koop gezet en ook de gymkast en de gymmat gaan helaas weg. We hebben geen haast, want deze slaapkamerverhuizing wordt nog een flinke klus, maar we zijn inmiddels begonnen. Daardoor denken we ook na over onze slaapkamer. Omdat we nog steeds verhuisplannen hebben, willen we alles niet te rigoureus aanpakken.

We zouden zelf graag een nieuw bed willen en iets moois aan de muur. Zo hebben we heel mooie bedden gezien bij ‘Bröring Interieur – Het verschil van dag en nacht‘. Hier gaan we ons nog goed in verdiepen, want we willen een bed waar we nog tig jaar lekker in kunnen liggen. Het bed is dan een investering voor de komende jaren.

Het blijft hier dus niet beperkt tot een voorjaarsschoonmaak. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met een voorjaarsschoonmaak haha. Ik moet zeggen dat ik die energie miste in de laatste jaren in ons oude huis. Ik deed het wel, maar werd er niet meer zo blij van. Althans, niet zo blij als dat ik er nu weer van kan worden.

Hoe is dat bij jullie? Krijgen jullie ook zo’n zin om thuis alles aan te pakken met dit weer? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *