Home + Huishoudelijk | 5x waarom je als moeder altijd honing in huis moet hebben

Huishoudelijk | 5x waarom je als moeder altijd honing in huis moet hebben

Als Patrick extraboodschappen bestelt, bestaat een groot deel van het lijstje uit standaard dingen die we regelmatig bestellen en/of iedere week in huis willen hebben. Denk aan voldoende thee, brood, bakboter, groente, maar ook dingen als wasmiddel en schoonmaakmiddelen. Andere dingen, zoals honing bestellen we elders, namelijk bij Superfoodstore.nl. Wij maken dagelijks gebruik van honing. Ik doe het iedere ochtend in mijn thee, maar heb het ook graag in huis voor andere dingen. Honing is eigenlijk zo’n typisch middeltje dat onmisbaar is voor moeders. Ik leg je uit waarom.

1. Geneeskrachtige werking

Wist je dat honing vol goede vitaminen zit? Nu is de hoeveelheid natuurlijk niet te vergelijken met de hoeveelheid vitaminen in bijvoorbeeld groente en fruit, maar kwaad kan het zeker niet. Last van griep, een pijnlijke keel of een flinke verkoudheid? Voeg wat eetlepels honing toe aan je thee of water en je zult merken dat de klachten verminderen.

2. Het helpt tegen hoesten

Floris heeft periodes waarin hij veel hoest. Op zulke momenten is honing echt een lifesaver. We hebben tig hoestdrankjes geprobeerd net als suikerwater (een middeltje dat mijn vader vroeger aan mij gaf als ik hoestte). Niets van dat alles hielp echt en ondertussen voelde Floris zich niet beter. Toen we hem lepeltjes honig gaven, zagen we wel verschil. Vooral ’s nachts. Tegelijkertijd smeren we dan Vicks onder zijn voetjes en we slapen allemaal heerlijk. Daar kan geen hoestdrankje of wat dan ook tegenop!

Let op: Het is aan te raden om kinderen tot 1 jaar geen honing te geven om infantiel botulisme te voorkomen. Bron: RIVM. 

3. Het is goed voor je buik

Ik heb weleens verteld over mijn buikklachten die de afgelopen 1,5 jaar toenamen. Het begon met af en toe een vervelende buikpijn (geen kramp, maar echt pijn) en daarna werd dat frequenter. Ik schrapte rauw vlees (dag carpaccio en filet american ?) en merkte al een behoorlijk verschil. Inmiddels ben ik een stapje verder gegaan, want ik kreeg ook last van maagzuur en volgens de huisarts heb ik iets dat vergelijkbaar is met een reflux. Ik stopte met koffie drinken en eet véél minder chocolade. Ook eet ik veel minder vet en pak ik ’s avonds geen chips meer. En als ik het wel eet, merk ik meteen dat ik weer last krijg.

Als ik last had van maagzuur nam ik weleens een lepel honing. Honig staat namelijk bekend als middel waarmee je maagzuur tegen kunt gaan. Ook mensen met darmklachten kunnen positieve effecten van honing ervaren. Honing is een natuurlijke probiotica met goede bacteriën als lactobacilli en bifidobacteria. Hierdoor blijft je darmflora beter in balans. En dat is heel vriendelijk voor je darmen!

4. Honing is goed voor je huid en haar

Honing uitstekend te gebruiken voor huid en haar. Last van een droge huid? Gebruik honingzalf voor een soepele en zachte huid. Of was je haar met shampoo met honing of conditioner met honing voor meer glans en een intensieve verzorging.

5. Smeer honing op een wondje

Heb je een klein wondje of heb je een koortslip? Dan zou honing weleens goed kunnen helpen! Honing heeft namelijk een antibacteriële werking. Bovendien is honing verzachtend waardoor wonden sneller genezen.

Heb jij ook altijd honing in huis? Zo ja, waar gebruik jij het voor? Klets mee in de comments hieronder of op de Social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *