Home + Achter de Schermen | Dit betekent Mamablogger voor mij

Achter de Schermen | Dit betekent Mamablogger voor mij

Dit jaar wordt het achtste jaar dat ik dagelijks blog voor Mamablogger. Na al die jaren is het denk ik wel begrijpelijk dat Mamablogger een groot onderdeel is van ons leven. Hoewel het begon als iets noodzakelijks voor mijn webshop, werd het mijn grootste hobby en bedrijf. Maar wat betekent Mamablogger voor mij na al die jaren? En wil ik er nog steeds niet helemaal mijn inkomen van maken? Je leest het in dit nieuwe kijkje achter de schermen!

Wat betekent Mamablogger voor mij en ons gezin?

Vaak wordt gedacht dat bloggers een open boek zijn en alles delen. In sommige gevallen is dat misschien zo, maar dat valt hier reuze mee. Dat geldt overigens ook voor mij persoonlijk. Ik klets veel, maar eigenlijk zeg ik vrij weinig. Dat klinkt misschien vreemd, maar daarmee bedoel ik te zeggen dat ik heel makkelijk praat over feiten en dingen die zijn gebeurd, maar ik vertel zelden hoe ik mij echt voel of waar ik mee zit.

Ik laat in het echt zelden het achterste van mijn tong zien en dat geldt ook voor Mamablogger. Tuurlijk deel ik best veel. Je kent mij misschien wel beter dan de buurvrouw, maar ook dan gaat het veelal over feiten en gebeurtenissen. Een spaarverslag vind ik niet zo spannend. Maar dingen over hoe mijn kinderen zich voelen, waar ze tegenaan lopen op school of waar ik tegenaan loop op mijn werk, deel ik niet. Dit zijn voorbeelden, maar dat geldt natuurlijk voor meer onderwerpen. Mijn familie zie je zelden, ik vertel weinig over ze (geen gedoe hoor, maar zij kozen er niet voor om te bloggen) en dat Patrick zijn familie al zo’n 10 jaar niet meer spreekt is misschien wel bekend, maar ik zal niet vertellen waarom. Het is niet nodig en anderen vragen niet om mijn blog.

En toch noem ik Mamablogger mijn dagboek en plakboek. Het is namelijk wel mijn grootste uitlaatklep waar ik van alles in kwijt kan. En ik kan voorlopig nog niet zonder.

Mijn gezin weet niet beter en ziet het als mijn grote hobby. Ik doe niets liever en dat weten ze. Gelukkig steunen ze mij altijd, zeker Patrick. Hij heeft weleens gezegd dat hij zag dat het soms teveel werd voor me, maar liet mij altijd gaan. En als we ergens heen moeten, ik weer eens wat wil shoppen voor een DIY of in mijn hoofd heb gehaald dat ik wéér een lijst met 42 gratis en low budget uitjes wil maken, verklaart hij mij eerst voor gek en daarna gaat hij er net zo hard weer in mee.

Het heeft ons ook veel gebracht. Niet alleen een extra inkomen, maar ook veel te gekke herinneringen zoals onze persreis naar Oostenrijk afgelopen jaar en recent nog de premiere van Encanto.

Veranderingen

Mamablogger veranderde de afgelopen periode ook. Toen ik begon met Mamablogger schreef ik bijvoorbeeld al snel mijn eerste budgettip over de kerstboom van de Action, dat was in 2014, wat gaat de tijd toch hard. Ik ontdekte door dat artikel dat budgetblogs het heel goed deden en was daarna wekelijks bij de Action te vinden om te zoeken naar artikelen waar ik over kon schrijven. De afgelopen periode verlegde ik mijn focus, want hoewel budgetblogs nog steeds heel leuk zijn om te schrijven, ben ik al lang niet meer de enige die erover schrijft. Dat was ik toen ook niet hoor, maar nu nog minder.

Omdat ik ook beter wil letten op duurzaamheid heb ik nu wel een mooie balans gevonden denk ik. Ik schrijf nog steeds budgetblogs als ik iets te geks tegenkom (en budgetuitjes kunnen altijd!), maar ik ben ook meer gaan schrijven over persoonlijke financiën. Misschien ook niet heel origineel, maar ieders situatie is anders waardoor het wel zo voelt. Ik ben daarin open over bedragen (bijvoorbeeld wat we maandelijks sparen) en ik merk dat jullie dat wel kunnen waarderen. Ik ontdekte dat mijn blog met mij mee veranderde en dat doet het nog steeds. Dat maakt het voor mij nog steeds heel erg leuk om te bloggen.

Oh, en de DIY’s en juffenbedankjes blijven natuurlijk gewoon!

Een fulltime inkomen?

Zo nu en dat wordt mij gevraagd of ik zou kunnen leven van mijn bloginkomen. Het afgelopen jaar draaide ik een mooie jaaromzet en als ik meer tijd zou hebben zou dat bedrag misschien nog hoger kunnen zijn. Garanties heb je echter niet wat dat betreft en dat maakt dat ik nog steeds niet afhankelijk zou willen zijn van mijn blog wat betreft inkomen. Ik durf dat niet aan. Volgens mij heb ik het weleens vaker verteld, maar via mijn werk bouw ik pensioen op, ik krijg vakantiegeld, een lekkere eindejaarsuitkering, er is budget voor opleidingen en als ik ziek zou worden word ik doorbetaald. Zekerheden die ik niet op durf te geven naast het feit dat ik mijn werk en mijn collega’s gewoon heel erg leuk vind.

Dit jaar willen we het bloginkomen niet besteden, maar juist sparen en dat kan omdat het niet mijn hoofdinkomen is.

Mamablogger is dus nog steeds mijn allergrootste hobby met leuke bijkomstigheden en ik doe het nog steeds zo ontzettend graag. Ik kan het nog niet wegdenken uit mijn leven al denk ik daar af en toe wel aan natuurlijk. Zeker wanneer het allemaal even niet zo lekker loopt ?. Maar als ik eerlijk ben wil ik het nog niet missen, omdat het zoveel voor mij betekent.

Ik denk dat jullie dit wel wisten, maar hoop toch dat je dit kijkje achter de schermen weer leuk vond om te lezen.

liefs

 

 

 

Select 2022Select 2022

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  9 februari 2022 / 07:54

  Jazeker, dit was weer een heel leuk kijkje achter de schermen om te lezen! Het leuke is dat de onderwerpen inderdaad veranderen door de jaren heen, maar dat ik met je mee ben veranderd qua gezinssamenstelling en interesses waardoor het nog steeds een graag gelezen magazine (little blackbook zei je wel eens, toch?) voor me blijft! Ik hoop dan ook dat je deze (toch behoorlijk uit de hand gelopen, parttimejob) hobby nog lang wilt blijven doen, ik blijf graag met jullie wel en wee meelezen!
  Overigens: een beetje cheasy misschien, maar ik heb gisteren bij Keck een roze hartjesbriefje op de gele muur achtergelaten met mamablogger.nl erop, moest tóch even reclame voor je maken, want door jou is het één van de favoriete koffieplekken van mijn man geworden ??

  • Marisca
   Auteur
   9 februari 2022 / 08:45

   Bedankt voor je reactie en wat leuk dat jullie net zo’n fan zijn geworden van Keck als wij! Wat lief dat je een briefje hebt opgehangen! X

   • Christine
    9 februari 2022 / 16:08

    Uiteraard, dat was een kleine moeite ?
    Mijn man vroeg zich een tijd terug af wat hij op een studiedag van de oudste moest doen en toen had jij kort daarvoor over Keck geschreven. Samen met bakkerij/lunchroom Herfst en Monkfish in Gouda z’n favoriete plek op z’n vrije (papa-) dag!