Home + Hotspot voor het hele gezin | Brunchen bij Brooks in Amsterdam!

Hotspot voor het hele gezin | Brunchen bij Brooks in Amsterdam!

Het is voor veel ouders vaak lastig om weer een leuk uitstapje te bedenken voor het hele gezin. Gewoon een leuk uitje tussendoor dat niet te lang duurt en niet teveel geld kost. Een lekker hapje eten, een wandeling maken door een andere stad en nieuwe plekken ontdekken. Je kunt naar iedere willekeurige stad rijden om dat te doen, maar dat hoeft niet, want ik heb een te gekke tip voor je; ga op zondag lekker brunchen bij Brooks in Amsterdam! En terwijl jij en je partner genieten van jullie welverdiende quality time worden de kinderen (gratis!) geëntertaind door een nanny!

Brunchen bij Brooks in Amsterdam

Midden in Amsterdam Oud-Zuid (sowieso al prachtig) vind je Brooks. Een superfijne plek waar je op zondag nog gewoon gratis voor de deur kunt parkeren. Je haalt de buggy uit de auto, loopt erheen en wordt enthousiast ontvangen. Ondertussen kijk je rond en word je helemaal blij van het gezellige en toffe interieur. Boven de kids table hangen slingers en op de tafel liggen heel veel knutselspullen. Er is een nanny die lekker met de kinderen knutselt en met ze kletst. Voor jullie staat een tafel klaar vlakbij de kinderen. Je kunt ze in de gaten houden, maar hoeft ze zelf niet te vermaken aan de tafel. Jullie genieten van de blije kinderen en elkaar, want jullie hebben ondertussen alle tijd voor een goed gesprek. Het drinken wordt naar de tafel gebracht, net als de kaart. Jullie kiezen één van de heerlijke gerechten en de kinderen vallen aan op de American Pancakes. Daarna is het weer tijd om de knutselen met de nanny, dat snap je 😉

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Je zou het haast denken, maar dit is allemaal waar! Afgelopen zondag waren wij er voor het eerst en wat een leuke plek is dit!

Wij waren er eigenlijk een half uurtje te vroeg, maar dat gaf mij de gelegenheid om alvast foto’s te maken zonder dat er nog veel andere mensen waren. Het is namelijk altijd lastig om foto’s te maken met andere mensen erop. Dat vind ik toch not done omdat ik niet weet of deze mensen het oké vinden dat deze foto’s op een blog worden geplaatst. We hadden geluk, want niet veel later kwamen er steeds meer mensen binnen en in no time zat het vol. Vooral met gezinnen. Het was gezellig druk, maar niet met rondrennende kinderen. De kinderen vermaakten zich namelijk prima 😉

Heerlijk eten

We werden heel hartelijk ontvangen en kregen eerst wat te drinken. Tegelijkertijd kregen we de kaart. Deze is klein, maar er staat geheid iets op wat je lekker vindt. Ik kon niet eens kiezen, maar koos uiteindelijk voor de veggie fajitas. Patrick koos voor de crispy chicken burger en Milan voor de fruity American pancakes. Floris at gewoon met ons allemaal mee haha. Er was immers meer dan genoeg. Terwijl wij wachtten op het eten werd er een kan water op de tafel gezet met citroen en verse munt. We hoefden overigens niet lang op het eten te wachten en dat was fijn, want omdat de keuken open is, konden we het lekkere eten al ruiken dus we kregen trek.

Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat het eten net zo lekker was als dat het eruit zag. Het vulde ook nog eens ontzettend goed, dus je kunt daarna gerust de stad in haha.

Ondertussen is de bediening ontzettend aardig voor iedereen en voor alle kinderen en doen ze er alles aan zodat het niemand aan iets ontbreekt.

De nanny

Ik had het net al over de nanny. Iedere zondag is er een nanny die aan de kids table de kinderen vermaakt. Ze knutselen en kletsen samen en het is vooral erg gezellig. Milan kletste volop met haar en ook Floris hadden we aan de tafel gezet. Ook hij voelde zich op zijn gemak en was lekker aan het rommelen.

Na de heerlijke brunch hebben we nog een stukje gelopen en mocht Milan een donut kopen voor thuis bij Dunkin Donuts. Het was prachtig weer en het is een mooie omgeving om te wandelen. Ook zit je vlakbij het centrum. Je zou de tram kunnen pakken om daar nog even heen te gaan.

Kort samengevat, Brooks in Amsterdam is een ontzettend fijne plek voor gezinnen. Het is gezellig, mooi, heel erg lekker en betaalbaar, parkeren is gratis en voor de kinderen is er genoeg te doen. Wat wil je nog meer? Tip: reserveer van tevoren.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *