Home + Hoera, Floris is 1,5 jaar! Tijd voor een update!

Hoera, Floris is 1,5 jaar! Tijd voor een update!

Je knippert even een paar keer met je ogen en voor je het weet is je baby alweer 1,5 jaar. Iedereen zegt het, maar het is ook echt zo. De tijd vliegt voorbij en we genieten volop van iedere seconde. Floris is een heerlijk, goedlachs mannetje, maar oh zo ondeugend. Hij is wat betreft uiterlijk een kopie van Milan, maar wat betreft karakter konden ze niet meer verschillen, want jeetje, Floris heeft een heel ander karakter dan Milan. Tijd om jullie eens bij te praten, want moet hij bijvoorbeeld ook al zelfstandig kunnen lopen? Dat doet ‘ie dus nog niet…

1,5 jaar en héél ondeugend

Floris wordt wakker en zegt dan heel hard “Hi!” Dan begint onze dag al met een lach. Zodra hij ons ziet, moet hij al lachten en staat hij te springen in zijn bedje. Als Milan dan allerlei tructjes uithaalt komt hij niet meer bij van het lachen. Hoe gekker, hoe beter eigenlijk. Verder is hij heel ondeugend en is het natuurlijk heel erg leuk om van alles te doen wat niet mag. En als we daar wat van zeggen, zegt hij met zijn allerliefste stemmetje “hi” en gaat hij zwaaien. Veeg mij maar op hoor.

Dansen, maar nog niet lopen

Floris is gek op muziek. Hij heeft een duidelijke voorkeur, maar als hij het leuk vindt gaat hij helemaal los. Zo onwijs leuk om te zien. Als ik hem dan zo blij en vrolijk zie hoop ik alleen maar dat hij dat zijn leven lang blijft. Ik geniet zo van dat onbezorgde, blije mannetje.

Lopen is nog wel een dingetje, maar het gaat steeds beter. Hij loopt aan de hand en zelf aan de tafel etc., maar hij kan nog niet zelfstandig lopen. Milan liep al heel snel dus dit is even wennen, maar we hopen dat ‘ie van de zomer loopt, want dan kan hij ook genieten van onze tuin.

Lekker eten

Floris houdt van lekker eten, lust bijna alles en dit is zijn eetschema;

 • 6.30 uur (in het weekend later) een bord pap en drinken
 • 10.00 – 10.30 uur fruit
 • 12.00 uur lunch
 • 14.30 uur yoghurt met wat fruit
 • 17.00 uur avond eten
 • 18.30 uur een fles voor het slapengaan

Slapen

Het is natuurlijk weer de goden verzoeken, maar de nachten gaan eigenlijk heel goed. Na zijn laatste fles gaat hij naar bed en slaapt hij tot zeker 5.30 – 6.00 uur. Milan is al eerder wakker. Vandaar dat we ook vroeg ontbijten. Ze hebben dan echt trek. Overdag slaapt hij eigenlijk nog maar één keer. De ene keer in de ochtend en als dat niet lukt na de lunch. Van twee slaapjes naar één slaapje is echt vanzelf gegaan. Bij Milan ging dat eigenlijk net zo. We hebben het niet af hoeven bouwen met een schema.

Andere kinderen

Inmiddels hebben we Floris opgegeven voor de peuterspeelzaal. Hij is gek op andere kinderen en zodra hij 2 jaar en 2 maanden is mag hij erheen. Dat is echter in december dus hij zal in het nieuwe jaar erheen gaan. Tenminste, als er plaats is dan. Hij zal er drie ochtendje heen gaan en ik denk dat hij er, zeker tegen die tijd, erg aan toe is. Hij is gek op andere kinderen en wil heel graag met ze spelen ook al is hij er vaak te klein voor.

Het gaat goed en het is gewoon een heerlijk kereltje. Zo blij, zo lief en zo gezellig! Het gaat goed, op naar zijn tweede verjaardag!

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Joyce
  17 april 2019 / 07:43

  Hi! Wat heerlijk om te lezen dat het zo’n vrolijkerd is! Het lopen komt echt wel goed. Sven liep ook pas zelfstandig toen hij net 1.5 jaar was. Nu mag ik overal achter hem aanrennen…