Home + Hoe zorg je ervoor dat je tuin ready is voor de zomer?

Hoe zorg je ervoor dat je tuin ready is voor de zomer?

Het is nog wat fris buiten, maar de zon begint al steeds vaker te schijnen. Het wordt weer vroeger licht en de vogeltjes fluiten vrolijk. Zoals gewoonlijk kijken wij Nederlanders weer reikhalzend uit naar de zomer. Om weer lekker buiten te zijn. Fietsen, wandelen, gezellig naar de speeltuin en lekker BBQ’en in de tuin! Is het al zomer? Om alvast in de sfeer te komen is dit een mooi moment om je tuin zomerklaar te maken. Haal de tuinmeubels alvast tevoorschijn uit het tuinhuisje en maai het gras weer netjes kort. Benieuwd hoe je je tuin verder zomerklaar maakt? Lees dan snel verder.

Beplanting 

Om optimaal te kunnen genieten van jouw tuin is het belangrijk om de juiste beplanting te kiezen of te bepalen wat je er bij wilt zetten. Voordat je gaat zaaien maak je de grond onkruidvrij en kun je deze omspitten. Bestrooi de grond met bodemverbeteraar en voedingsstoffen, wacht een weekje en je kunt gaan zaaien of planten. Zo staat jouw tuin er stralend bij in de zomer.

Tuinverlichting

Wil je ook buiten kunnen genieten tijdens die heerlijke zwoele zomeravonden? Denk dan goed na over tuinverlichting. De juiste tuinverlichting is zowel praktisch als sfeervol en laat jouw tuin ook nog eens prachtig tot zijn recht komen. Voor een extra mooi effect verlicht je je bomen en planten vanaf onder door daar spotjes te plaatsen. Kijk goed naar de warmte van het licht en zorg er vooral voor dat je alle donkere hoekjes belicht. Een hele leuke trend hiervoor is een lichtsnoer die je door je hele tuin kan spannen.

Zorg voor schaduw 

Op warme dagen wil je heerlijk kunnen genieten van de zon, maar is het ook fijn als je de schaduw kan opzoeken voor een koud drankje. Je kunt dan denken aan een parasol of een trendy schaduwdoek of pak het wat grootser aan en ga voor een overkapping. Zo kun je ook heerlijk buiten zitten op dagen dat het wat minder mooi weer is. Het blijft wel Nederland! En wil je het helemaal goed aanpakken? Ga dan voor een tuinhuis met overkapping. Twee vliegen in één klap! Terwijl de regen gezellig klettert tegen de overkapping spelen jullie onbezorgd een spelletje. Aan het einde van de avond berg je alles gemakkelijk op in het tuinhuis.

Kun jij ook niet meer wachten? Begin alvast met het zomer ready maken van jouw tuin en voor je het weet zit je heerlijk te genieten in jouw tuin!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *