Home + Tips! Zo vermaak je de kinderen tijdens een lange reis

Tips! Zo vermaak je de kinderen tijdens een lange reis

Hoe zeer we ook uitkijken naar de vakantie, toch zijn er wel wat hobbels te nemen voor we goed en wel kunnen genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van inpakken? Wij moeders kunnen soms al een week in de weer zijn met lijstjes en verzamelen zodat we er zeker van zijn dat we niets vergeten.

De volgende hoofdbreker gaat over hoe we de kinderen moeten zien te vermaken tijdens de reis. Zeker als je gaat rijden ben je heel wat uurtjes onderweg en ook dat wil je zo ontspannen mogelijk laten verlopen. Je wilt misschien wel ’s avonds laat of ’s nachts vertrekken zodat ze de eerste uren gewoon kunnen slapen. Daarna ga je ergens ontbijten en dan heb je waarschijnlijk het grootste gedeelte van de reis wel gehad. Tenzij je in een urenlange file voor de Gotthardtunnel staat 😉 Hoe dan ook, je komt een heel eind met kleine cadeautjes.

Tips voor kleine cadeautjes voor onderweg

 • Niet origineel, maar wel heel effectief zijn vakantieboeken. Spelletjes, raadsels, verhaaltjes etc. zijn genoeg om de kinderen toch een tijdje zoet te houden.
 • Als de kinderen jonger zijn en nog niet zelf kunnen lezen is een stickerboek ideaal. Zo hebben we Milan op weg naar Luxemburg verrast met een LEGO® City stickerboek. Hij heeft dus lekker zitten stickeren in de auto.
 • Een tablet met de Vakantiebieb app. Met deze app kun je gratis (kinder) boeken in je virtuele boekenplank zetten om op vakantie te lezen. Ik schreef er vorig jaar al over en het is echt heel erg leuk!
 • Bij de HEMA verkopen ze kleine knuffeltjes voor €1, ook deze zijn leuk om in te pakken.
 • Bij Big Bazar hebben ze bekende bordspelen in een reis editie. Ook voor een klein prijsje en dat is op de camping ook nog leuk!
 • Tot slot iets leuks dat ik deze week bij HEMA zag en eigenlijk de aanleiding was voor deze post. Bij HEM verkopen ze namelijk verrassingszakjes voor onderweg!

Er verrassingszakjes voor jongens en meiden en je kunt kiezen uit verschillende soorten knutsels. Leuk toch?!

Dit waren mijn tips, maar als jij nog een leuk idee hebt zet deze dan vooral in de comments hieronder. Zo helpen we elkaar een beetje op weg toch?

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Veronique *
  6 juli 2016 / 19:23

  Een vakantie tas.. de schooltas om dopen tot vakantie tas. En hier de bovenstaande dingen in doen. kleurboek/stickerboek. Leesboekje. Puzzelboekje. Wat lekkers, kleine speeltjes. Action is gewillig!!

  Meeste ouders hebben vast ergens nog 1 a 2 mp3 speler die liggen te verstoffen in een la. Vraag de kids een paar dagen van te voren welke liedjes ze hier op willen hebben staan zodat ze die in de auto kunnen luisteren en elk kind zijn eigen muziek hebben en geen onderlinge ruzie dat de 1 k3 wil luisteren en de ander wil one direction en zohebben papa en mama gewoon de radio/cd gewoon lekker voor hun zelf.