Home + Hoe lang van tevoren een kinderfeestje organiseren?

Hoe lang van tevoren een kinderfeestje organiseren?

Onze jongens zijn in oktober jarig en ik begin zo rond de zomervakantie met het bedenken van het kinderfeestje. Dit jaar ben ik echter een heel stuk vroeger, want het het kinderfeestje van Floris is al gepland. Dat kwam zo uit, vandaar dat ik erg vroeg ben. maar hoe lang van tevoren moet je een kinderfeestje organiseren. Nu moet je natuurlijk helemaal niets, maar hieronder vertel ik wat wij fijn en handig vinden.

In de zomer beginnen met plannen

Toen Milan net op de basisschool zat kwam ik er al snel achter dat er in zijn klas een aantal kinderen jarig waren in oktober. Ook nog eens dicht na elkaar. Om te voorkomen dat twee feestjes op dezelfde dag georganiseerd zouden worden en kinderen voor twee feestjes werden uitgenodigd, overlegden de andere ouders en ik over de data. Zo is dat nooit een probleem geweest.

Toen ik zwanger was van Floris was ik wederom in oktober uitgerekend. Ik wilde geen feestje organiseren in één van de laatste weken van mijn zwangerschap. Daarom kozen we toen voor een feestje in september. Dat vonden we eigenlijk wel lekker. Dan hadden we die vast achter de rug. Om alle feestjes een beetje te spreiden, plannen we de feestjes nu eind september/begin oktober. Voor Milan hoeven we geen kinderfeestjes meer te organiseren, maar voor Floris houden we dit erin.

Dit betekent dat we in de zomervakantie al een beetje gaan kijken wat we zouden willen. Onze ervaring is namelijk dat feestjes ook heel snel volgeboekt zijn.

Floris’ eerste kinderfeestje

Hoe lang van tevoren een kinderfeestje organiseren?

Zo hebben we voor Milan ooit een graffiti feestje georganiseerd. Die hebben we letterlijk op vakantie geboekt, want bijna alles zat al vol. Dit jaar zijn we nog vroeger. Een tijdje terug waren we voor het eerst op een superleuke boerderij en ik vroeg of zij ook kinderfeestjes organiseren. De eigenaresse vertelde ons dat ze dat inderdaad deden, maar dat er al veel opties waren voor de komende maanden. Als wij ook interesse hadden, werd ons aangeraden in ieder geval een optie te nemen. Dit hebben we maar meteen gedaan voor de eerste week van oktober.

Hysterisch? Misschien wel, maar ik vind het ook lekker als alles al is geregeld.  Wees je bewust van het feit dat kleine plekken sneller vol zitten omdat zij over het algemeen minder ruimte en personeel hebben om een feestje te houden. Zij verzorgen vaak ook een groot deel van de invulling. Dat is anders bij een indoor speeltuin. Daar is genoeg ruimte en vaak voldoende personeel om alles klaar te zetten en te maken. Daarna gaan de kinderen spelen en is er geen programma waarvoor personeel nodig is.

Kinderfeestje thuis organiseren

Natuurlijk kan je ook een kinderfeestje organiseren bij jullie thuis. Dan hoef je je niet druk te maken over een locatie en het vervoer én het is vaak een stuk voordeliger. Ik ben er zelf niet zo goed in gebleken. Dat graffiti feestje was dus thuis in de tuin. De kinderen gingen vanuit school mee naar huis, waar we eerst patat en snacks hebben gegeten. Daarna kregen we in de tuin een graffiti workshop. Een groot succes dus so far, so good. Na de workshop was het programma klaar. Iets eerder dan gepland en toen gingen de kinderen zich vervelen. Opeens stonden sommige jongens op de bank, renden ze door het huis en het speelgoed van Floris werd overhoop gehaald. Het was een super geslaagd feestje en Milan vond het geweldig, maar ik trek dit soort dingen gewoon minder goed. Daarom vieren wij het graag buitenshuis 😉

Wanneer uitnodiging voor kinderfeestje geven?

Zelf vind ik het lekker om zo’n week of drie van tevoren de uitnodigingen uit te delen. Dat geeft ouder de tijd om iets te regelen mocht dat nodig zijn. Denk aan het brengen en halen bijvoorbeeld. Vaak is een kinderfeestje best spannend voor de hele kleintjes. Uitnodigingen zijn dan een heel ding en dan heb je dat vast achter de rug, haha. Er staat natuurlijk geen termijn voor, kijk vooral naar wat je zelf ook praktisch vindt.

Ik ben benieuwd naar wat jullie fijn vinden rondom de organisatie van een kinderfeestje. Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ilse
    8 juni 2023 / 13:04

    Ik heb een tweeling (dus dubbel zoveel kinderen op het feestje) en ik haat kinderfeestjes geven. Dat is een hele slechte combi….. De eerste keer was ik zo dom om thuis de ontvangst met taart te doen. Die kon ik na 5 minuten letterlijk uit de gordijnen schrapen en de woonkamer leek wel een oorlogsgebied. Vanaf toen hebben we de feestjes direct uit school gedaan en ook altijd buiten de deur. Ik ga net als jij heel slecht op zoveel chaos en geschreeuw in huis. Na de basisschool wilden mijn pubers geen feestjes meer geven. Ze willen alleen nog maar uit eten. Wat een genot!!!!