Home + Hoe is het nu met die bakfiets?

Hoe is het nu met die bakfiets?

Als je me een jaar geleden had verteld dat ik nu een bakfiets zou hebben, had ik je niet geloofd. Niet dat ik een bakfiets niet onwijs gaaf vind, maar ik ben waarschijnlijk de enige Nederlander die géén talent heeft voor fietsen. het hele verhaal daarover heb ik al een keer geschreven, dus daar ga ik je nu niet mee vermoeien, tenzij je het heel graag nog een keer wilt lezen 😉

In ieder geval heb ik een heel diepgaande relatie met mijn auto. Wat ik met fietsen niet heb, heb ik dus wel met autorijden. Of moet ik zeggen had, want ik heb dus sinds enkele maanden een bakfiets!

Het begin was vreselijk, wat was dat wennen zeg! Waar een ander met een paar dagen echt wel weet hoe je met zo’n bakfiets omgaat, deed ik er weken over. Ik ben nu eenmaal geen natuurtalent. De bochten, in een tunnel naar beneden fietsen en scheve straten (zo’n beetje iedere straat in Gouda) waren gewoon eng. Maar na een paar weken kreeg ik er handigheid in en sindsdien ben ik groot fan van mijn bakfiets!

Kijk hem eens staan voor de deur!

Mijn trouwe metgezel 😉

We zijn inmiddels een duo geworden, bakkie en ik 😉 Het is ideaal, M erin, boodschappen erin, niet meer sjouwend uit de stad lopen en vervolgens moe thuiskomen. Dit is echt heerlijk! We rijden nog even een blokje om en toen het nog warm was aten haalden we even een ijsje en M kon die gewoon in de bakfiets opeten.

Ook ’s morgens op weg naar school is het gezellig, ik kan hem zien en al kletsend en zingend komen we op school aan. Dus ja, ik kan wel zeggen dat ik om ben, fietsen is weer leuk! ik hoef niet op- en af te stappen, kan gewoon blijven zitten voor een stoplicht en dat ziet er toch al een stuk minder stuntelig uit.

Dus mocht je twijfelen over een bakfiets, als het zelfs mij lukt, lukt het jou zeker en voor je het weet ben je net zo verkocht als ik!

Wat voor fiets heb jij? Heb je ook een bakfiets en waarom juist wel of niet? Ik ben benieuwd!

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 5 februari 2015 / 21:44

    Oh ik kan me indenken waarom je liever auto rijdt haha. Ik moet sinds kort weer fietsen (na 3 jaar auch) en echt dat is flink wennen. Niet alleen dat m’n conditie nu 0 is, ook die heuvels zijn inderdaad lastig haha. Maar sinds ik een andere fiets heb merk ik zoveel verschil, Ik vind het zelfs bijna leuk. Niet te geloven wat een fiets voor verschil kan maken!

    • 6 februari 2015 / 06:59

      Oh, dus jij herkent het helemaal 😉 wel lekker dat je een goede fiets hebt, want dat maakt echt het verschil hoor!