Home + Hoe belangrijk is een goed rapport?

Hoe belangrijk is een goed rapport?

Twee weken terug kreeg Milan zijn rapport. Dit was de tweede die hij kreeg op de basisschool. Voor de zomervakantie had hij er één gekregen en nu dus weer eentje. We hadden al een heel goed tien minutengesprek gehad dus het moest wel heel raar lopen als het rapport niet goed zou zijn.

Ik keek er stiekem best naar uit. Dat deed ik als kind ook als ik mijn rapport kreeg. Het was namelijk best goede business zo’n rapport 😉 Ik ging de hele familie langs en verdiende zo best wat guldens (yep, ik word oud) bij 😉

Maar goed, terug naar het rapport van Milan. Ik keek er dus best naar uit en was heel benieuwd naar wat erin stond. Het zijn altijd uitgebreide rapporten en het geeft een goed beeld van hoe het gaat. De vorige keer lag het rapport ’s morgens al op de stoel en kon ik hem meteen meenemen. Omdat ik de hele dag moest werken, hoopte ik dat ze dit keer ook weer op het stoeltje zouden liggen. Anders zou ik hem ’s avonds pas zien en dat vond ik eigenlijk best jammer. Ze lagen er niet en werden ’s middags pas meegegeven. Ik mocht hem van de juf toch even zien, maar ik merkte al snel dat andere ouders helemaal niet zo nieuwsgierig waren. Dat zette mij aan het denken, want wat zei dat over mij?

Bron foto: Shutterstock

Maak ik me dan te druk?

Laten we eerlijk zijn, het is allerbelangrijkste is dat je kind het naar zijn zin heeft op school. Dat het iedere dag met veel plezier naar school toe gaat. En ja, natuurlijk weet ik dat een rapport op deze leeftijd nog helemaal niet zoveel zegt, maar toch ben ik benieuwd en vond ik dat (één van de) ouders deze als eerste moest zien. Noem het nieuwsgierigheid, noem het een mijlpaal, maar ik was echt benieuwd en wilde het gewoon graag zien.

Is dat dan zo gek? Milan had het er zelf ook al over en was ook heel benieuwd, want die zag zichzelf al staan in de Legowinkel 😉 Ik vraag het mij af, wat vinden jullie? Laat het we weten in de comments hieronder.

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 9 februari 2017 / 07:45

    Ik ben ook altijd zo nieuwsgierig! Bij ons komen ze ook online te staan en ik zit altijd al een halve dag te refreshen. En dat terwijl ik het inderdaad ook veel belangrijker vind dat hij het naar zijn zin heeft en lekker in zijn vel zit.