Home + Hier zal ik nooit over bloggen

Hier zal ik nooit over bloggen

Wij bloggers zijn altijd bezig met het bedenken van nieuwe content. Dat is wat we het liefste doen en dus proberen we iedere dag weer met iets nieuws te komen om over te schrijven. Dat lukt mij goed en ik zeg weleen dat ik denk in blogjes. Bij bijna alles vraag ik mij af of het een leuk onderwerp is voor Mamablogger. Toch zijn er ook onderwerpen waarover ik nooit zal bloggen. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan vooral verder!

Waarom wil ik er niet over bloggen?

Sommige dingen zijn privé en vind ik gewoon too much information (TMI). Stel nou dat je ooit gaat solliciteren, dan wil je toch niet dat je toekomstige baas alle ins en outs over jouw menstruatie? Of welke anticonceptie je gebruikt? Of wanneer de vriendjes van de kind(eren) kunnen Googelen en dit soort dingen lezen. Reken maar dat dat dankbare onderwerpen zijn om iemand mee te plagen. Iedere blogger heeft haar eigen stukje internet waar ze op mag schrijven wat ze wil en laten we vooral blij zijn dat we in een land wonen waar dat kan. Maar dan nog… Deze onderwerpen ga je niet vinden bij mij en wel om de volgende redenen;

Anticonceptie

Een onderwerp dat ik de laatste tijd steeds vaker tegenkom op blogs. Prima natuurlijk, maar hier ga je het niet vinden. Mijn collega’s, moeders van school, familie etc. lezen mijn blog weleens. Die hoeven echt niet te weten welke anticonceptie ik gebruik. Ik vind het weleens leerzaam om hierover te lezen en ben blij dat mensen hun ervaringen delen, maar dat kan ook op een anoniem forum denk ik dan. Noem het ouderwets, maar nee, ik zie het niet zitten als ik een gesprek heb met een directeur die later mijn blog misschien gaat bekijken en dit soort onderwerpen tegenkomt. En wat denk je van een sollicitatiegesprek? Jouw toekomstige werkgever gaat je echt wel even Googelen.

Menstruatie-achtige onderwerpen

Ik weet dat het heel hip is om erover te praten, maar ik vind het echt wat ver gaan om tussen de blogs met mijn kids erin dit soort onderwerpen te vermelden. Ik denk niet dat mijn zoons hier blij van worden als ze dit gaan snappen. Dit kan je nog heel lang blijven achtervolgen..

Zindelijkheidstraining

Eerlijk? Ik vind het mega interessant om er bij een ander over te lezen, maar zelf zal ik er niet over schrijven. Simpelweg omdat ik bang ben dat ze ermee gepest kunnen worden later. Zitten ze in groep 8 en dan vindt iemand een blog over hoe je kind zindelijk is geworden. Ik denk dat dit soort blogs je kinderen in verlegenheid kan brengen en daarom schrijf ik er niet over. Als ik al tips zou willen delen, denk ik eerder weer aan dat forum dan aan mijn persoonlijke blog.

Medische gegevens van je kind(eren)

Wettelijk gezien mag je niet zomaar medische gegevens van iemand delen. Waarom zou je dat dan wel doen van je eigen kind(eren) op je blog? Ik snap heel goed dat het andere mensen op weg kan helpen, maar dit is heel erg privé en kan misschien ooit wel tegen je kind gebruikt worden. Iets kan heel onschuldig lijken, maar omdat dat soms zo’n grijs gebied is heb ik besloten het helemaal niet te delen.

Verhalen over school

In Milans eerste schooljaar schreef ik een blog over de regels omtrent fruit eten. Milan lust geen fruit (echt niet!) en ik probeerde met de juf een alternatief te bedenken. Ook vond ik wel wat van haar houding. Het was een populaire blog. Zo populair dat de juf en ook had gelezen en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Ai… Het is naar mijn idee nooit meer helemaal goede gekomen met die juf en dat was gewoon stom. Ik sta nog steeds achter mijn mening, maar om dit soort dingen te vermelden op de blog? Nee, dat nooit meer!

Borstvoeding

Niet omdat ik er niet achter sta, integendeel, maar ik heb het niet gegeven. Ik kan er dus eigenlijk helemaal niet over schrijven. Mocht ik dat nu wel hebben gedaan had ik best willen schrijven over mijn ervaringen, maar ik had geen foto’s ervan geplaatst. Niet voor mijzelf, maar omdat ik denk dat een puber niet blij wordt van een foto die online circuleert waarbij hij drinkt aan de borst van zijn moeder.

Ben je ook blogger? Over welke onderwerpen zou jij nooit bloggen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Rebecca
  15 juni 2018 / 21:08

  Oh, wat erg van die schoolervaring … Ik snap dat je daar nooit meer iets over zal delen. ‘

  En het is inderdaad heel hip om over je menstruatie te bloggen, ergens vind ik het ook wel fijn dat het taboe wordt doorbroken.

  • 16 juni 2018 / 05:39

   Ja, dat was heel erg en hij krijgt volgend jaar die juf weer… Het is inderdaad heel hip en fijn dat taboes worden doorbroken, maar niet door mij 😉 Niet omdat ik het niet zou durven, maar bloggen kan over een paar jaar wel helemaal klaar zijn. Nu heb ik een baan, maar wat nu als je dat als blogger niet hebt en je moet weer gaan solliciteren? Of je gaat freelancen en hebt een afspraak met een potentiële opdrachtgever. Die gaan je even Googelen en zien dan dit soort verhalen. En wat dacht je van puberende kinderen in de klas van jouw kind. Ik vind dat persoonlijk wel wat te ver gaan, maar gelukkig mag iedereen dat zelf bepalen en dat is ook prima.

 2. 16 juni 2018 / 11:29

  Heel mooi blogje. Bloggen is niet zo makkelijk. Soms denk ik dat ik gewoon zit af te ratelen en andere keren lees ik persoonlijke posts wel 10 keer door want je wil wel info geven maar toch niet te veel. Je hebt echt een punt als je zegt dat je moet opletten. Groetjes Ellen

  • 16 juni 2018 / 14:41

   Hi,

   Ja, klopt helemaal. Mensen denken altijd dat ik als blogger een open boek ben, maar ik zeg altijd ‘wat ik niet wil vertellen, vertel ik niet’. Simpelweg vanwege mijn gezin en mijn baan. Er zijn echt grenzen haha. Zeker met het oog op de toekomst.