Home + Het Structuurjunkie Beslisdagboek | Tijd om over dingen na te denken

Het Structuurjunkie Beslisdagboek | Tijd om over dingen na te denken

Morgen gaan we weer aan het werk en ook daar verandert er het één en ander (goede veranderingen gelukkig!), Floris gaat in oktober naar de basisschool en ik heb behoorlijk wat plannen en doelen. De afgelopen maanden hebben we de teugels wat laten vieren vanwege de vakantie. Een beetje tegen mijn principes in, maar wat hebben we genoten. Die tijd pakt niemand ons meer af en dat is waardevoller dan wat dan ook. Toch bieden deze veranderingen ook de kans om eens na te denken over de dingen. De teugels moeten strakker en wat wil ik nu eigenlijk? Ik heb dat redelijk helder, maar het zit in mijn hoofd. Het helpt juist om mijn gedachten te ordenen. Zo zijn de keuzes die ik binnenkort wellicht ga maken, overwogen keuzes. Mijn nieuwe Structuurjunkie beslisdagboek gaat mij daarbij helpen.

In januari 2018 schreef ik voor het eerst over Structuurjunkie en sindsdien ben ik fan. Mijn collectie is in de tussentijd aardig uitgebreid en dat is niet zonder reden. De planners, de extra’s en het dagboek worden nog altijd gebruikt en zodra er iets nieuws wordt toegevoegd aan de collectie, kijk ik meteen of het iets voor mij is. En dat is met dit beslisdagboek zeker het geval.

Veranderingen op komst?

Vooralsnog zijn er geen grote veranderingen op komst, maar ik heb wel ideeën en plannen. Ideeën over hoe ik het graag zou willen op werkgebied bijvoorbeeld, maar ook plannen voor Mamablogger en de Mamablogcast. Daar was het deze vakantie even stil, maar ook dat wil ik weer op gaan pakken, ik kan alleen niet alles tegelijk. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden en prioriteiten moeten worden gesteld.

Alles zit in mijn hoofd, maar dat helpt niet om mijn gedachten te ordenen. Ik zou daarvoor een gewoon dagboek kunnen gebruiken, maar daarin moet ik mijzelf vragen gaan stellen. Ik weet alleen niet zo goed welke vragen ik mijzelf dan moet stellen. In dit beslisdagboek worden de juiste vragen gesteld, dat helpt enorm!

Uit onderzoeken blijkt dat naarmate we meer keuzes maken, de kwaliteit van deze keuzes achteruit gaat. Dat wil je juist niet bij grote beslissingen. Die wil je weloverwogen nemen.

Ruimte voor inzicht

Omdat in dit dagboek ruimte is voor het maken van heel veel beslissingen, kun je de gemaakte beslissingen teruglezen. Als je dit doet is de kans groot dat je patronen ontdekt in de manier waarop je beslissingen neemt. En omdat je in dit boekje je keuzes terug kunt lezen, is er ook ruimte van reflectie. Die pagina’s zie je op de derde foto hieronder.

Ik ga na deze week het één en ander op een rijtje zetten in dit nieuwe dagboek. Ik ben benieuwd welke inzichten het uiteindelijk oplevert.

Verder heeft het boekje een handig formaat en kun je deze zo meenemen in je tas. Bij Bol kost het boekje €9,99. Op naar weloverwogen en goede beslissingen!

liefs

 

 

 

Vaker Kopen augustus 2021Vaker Kopen augustus 2021

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *