Home + Het kan dus allemaal wel!

Het kan dus allemaal wel!

Vandaag over een maand heb ik nog ‘maar’ één baan. Na ruim 7,5 jaar gewerkt te hebben als activiteitenbegeleider, ga ik hiermee stoppen. Een gek idee aan de ene kant en te gek aan de andere kant, want dit is wat ik heel erg graag wilde! Medewerker digitale communicatie en dat is natuurlijk helemaal mijn ding. Iets wat ik ontdekt en verder ontwikkeld heb sinds ik de webshop heb. Zo zie je maar…

Ook biedt het wat meer rust, want een webshop in combinatie met een gezin, baan en huishouden is al veel, laat staan met twee banen! Speelt ook mee dat Milan in oktober naar de basisschool gaat en ik me toch regelmatig heb afgevraagd hoe ik dat dan ging doen met ophalen (want valt onder werktijd). Naar school brengen is geen punt, BSO denk ik toch te duur voor ons (en stiekem ook niet wat ik wilde) en ik wilde ook graag thuis zijn op bijvoorbeeld de woensdagmiddag. De school die onze voorkeur heeft, heeft gelukkig een continue rooster, dus ook tussen de middag hebben we geen probleem.

Heb hier echt weleens wakker van gelegen, hoe ging ik dit in vredesnaam oplossen én hoe doen anderen dit dan?

Dit heb ik me ook allemaal wel van tevoren afgevraagd, maar dan is het vooral een ver-van-mijn-bed-show. De mentaliteit van “dat zien we dan wel”. Maar nu kwam het wel heel dichtbij…

En dan opeens lopen de dingen zoals ze lopen. Zoals ze misschien wel moeten lopen. Als ik niet was begonnen met de webshop had ik me niet zo erg verdiept in social media, geen cursussen gevolgd en dus ook deze nieuwe passie niet ontdekt. Had ik nooit op deze functie gesolliciteerd en had het dus ook niet zo gelopen. Ik krijg fijne werktijden, kan in de middagen dingen ondernemen met Milan én kan meer gestructureerd werken aan de webshop en de blog.

Wat ik wil zeggen is dat dingen soms onmogelijk lijken en dan blijkt achteraf dat het wel kan en misschien wel beter dan dat je had gehoopt. De combi webshop, gezin, huishouden en een baan kan dus wel! Bedenk je alleen wel dat een webshop een fulltime baan is, net als jouw gezin en dan heb je ook nog ‘gewoon’ je werk 😉

Mandela quote Marisca Kenter

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties