Home + Het belang van effectief trainen voor vrouwen tijdens de overgang

Het belang van effectief trainen voor vrouwen tijdens de overgang

Het trainen van je lichaam is altijd al belangrijk geweest. Voor vrouwen in de overgang blijft dit nog steeds hetzelfde. De overgang brengt namelijk diverse lichamelijke en emotionele veranderingen met zich mee. Met al deze veranderingen is het essentieel dat je jouw lichaam in topconditie houdt. Sporten en vooral effectief trainen spelen daar een grote rol in. Het is niet alleen belangrijk om te trainen maar om het op de juiste manier te doen. Je kan hierbij denken aan het inschakelen van een personal trainer aan huis om je te helpen bij het behalen van je doelen.

Wat vrouwen in de overgang ervaren

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van elke vrouw. Deze periode, die gemiddeld tussen de 45 en 55 jaar begint, markeert het einde van de vruchtbare jaren. Tijdens de overgang maken de eierstokken steeds minder van het vrouwelijke hormoon oestrogeen aan. Sommige vrouwen hebben last van opvliegers of een verminderd libido. Daarnaast kan het ook zorgen voor gewichtstoename en veranderingen in de huid. De duur en intensiteit van deze symptomen variëren per vrouw, maar hebben vaak invloed op de kwaliteit van leven.

Gezond leven in de overgang is cruciaal

Door de veranderingen in het lichaam tijdens de overgang is het des te belangrijker om gezond te leven. Het helpt je niet alleen om de symptomen te beheersen maar ook om je goed te voelen. Een evenwichtig dieet kan helpen om symptomen te verminderen. Sporten helpt je om je gewicht op peil te houden en vooral om fit te blijven. Regelmatig sporten zorgt er ook voor dat je zowel fysiek als mentaal goed gesteld blijft. Zeker tijdens deze fase in het leven van een vrouw kan sporten het verschil maken.

Effectief trainen met een personal trainer

Het kan soms lastig zijn om te weten wat de beste manier is om te trainen. Daarbij komt kijken dat iedereen anders is en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Om zeker te weten dat je effectief traint, kan je overwegen om met een vrouwelijke personal trainer te werken. Deze professionals zijn getraind om je te helpen jouw specifieke doelen te bereiken. Ze houden rekening met jouw lichaam, gezondheid en wensen. Bovendien kan een personal trainer aan huis komen zodat je in je eigen comfortabele omgeving kan trainen. Het regelmatig en effectief trainen heeft niet alleen invloed op je lichamelijke gezondheid maar verbetert ook je gemoedstoestand. Als je traint, maakt je lichaam endorfine aan, dat zijn de gelukshormonen om stress en depressie tegen te gaan. 


liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *